Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniusiaaa123

pechęrzyk a ciaża ?

Polecane posty

Gość Aniusiaaa123

okres mialam ostatni 22.09 do 25.09 Test pokazal wynik pozytywny robiłam go az 3x i pozytywny.. :) bylam u Gin 19.10 robił Usg dopochwo. no i stwierdzil ze nie widzi pęcherzyka ani nic :( boje sie strasznie zaczoł Cos mowic ze moze to pozamaciczna ... ale jej tez nie widzial. Myslicie ze to za wczesnie by widac bylo owy pecherzyk?teraz ide na nastpeny tydzien do innego Gin mysle ze bedzie pecherzyk i bedzie ok

Gość gość
jak długie masz cykle?

Gość aniusiaaa123
co 28dni

Gość aniusiaaa123
czy to mozliwe by nie bylo widac jeszcze pecherzyka ? martiwe sie troche ...Moze WY mnie uspokoicie......

Gość gość
Tu byłaś w dniu miesiączki to nic dziwnego że nic nie było widać! Po ci tak szybko szlas? Żeby się potem denerwować? Mimo wszystko gratulacje! Poczekaj co najmniej 2 tyg od terminu miesiączki.

Gość aniusiaaa123
OK Dziekuje CI bardzo za odpowiedz wiec mam nadzieje ze bedzie wszystko ok :) roche mnie uspokoilas ;) ale aby lekarz byl az tak ciemny i mnie o tym nie poinformował .......

Gość gość
Są lekarze wredni. Nie ze nie wiedzą o co chodzi, ale robią na złość takim jak ty :-). Myśla sobie -przyszlas do mnie nie wiem po co tusz szybko to teraz się martw! Ale są i tacy co na wstępie ci powiedzą że jest za szybko i pewnie nic nie będzie widać. Ty widocznie trafiłaś na typ nr 1 :-P

Gość aniusiaaa123
Najwidoczniej .... No coż teraz tylko nerwówka i stres bo nie powiem strasznie mnie to martwi:( mam nadzieje ze wszystko bedzie ok :!

Gość gość
Poszlas w 4 tc, tak jak ja :P mój lekarz od razu mnie uprzedził, ze najprawdopodobniej nic nie będzie widać, na usg dopatrzył się minimalnej kropki, ale mówił, że mam przyjść za trzy tygodnie, to będzie cokolwiek widać. Nic się nie martw, poszlas za wcześnie, ale ja Cię rozumiem, bo zrobiłam dokładnie to samo ;)

Gość aniusiaaa123
no u mnie nie bylo widac nawet tej małej kropki stwierdzil ze nic nie widzi i tyle .Ani nie widzi ciazy pozamacicznej ;/ i nie poinformowal ze to moze za wcześnie czy coś Tylko od razu nastraszal roznymi innymi rzeczami......

Gość aniusiaaa123
dzis ide na BHCG ciekawe co będzie.stwierdzil lekarz ze niby to będzie w punktach jesli będzie powyzej 5ciu mam wrócić ...nie rozumiem za bardzo czmeu bo nic nie wyjaśnił :(

Gość gość
Wynik powyżej 5 oznacza ciąże, mogłoby być widac ten twój pęcherzyk ale jak to 4ty tc to watpię. Moze chce dać ci skierowania na badania albo zarobić na wizycie jeśli prywatnie idziesz. Nie poszłabym prędzej niż w 6-7 tyg

Gość aniusiaaa123
no tak prywatnie szlam ..... torche dziwny ten lekarz bo nawet mnie nie badal tak jak powinien .......tylko od razu Usg i nie badal wogole palcem ani niczym innym Mówie normalnie-MAsakraaaaaaaaaaa Troche sie wystraszylam na maxa :( bo pragne dzidziusia bardzo .... jeszcze cos zachaczyl o ciazy pozamacicznej...ktorej tez nie bylo widać... a i dodal ze mam nadżerkę ...i cytologie musi zrobić A jak zapytalam czy jestem chora "rak" to mowi zobaczymy ah brak slow wystraszyl mnie bardzo siedze i rycze...

Gość gość
zbyt wcześnie poszłaś więc nic dziwnego, że nie było nic widać. Czemu pozamaciczna? Trzeba odczekać do 6-7tc. Nadżerka to nic strasznego a cytologię trzeba zrobić. Czemu od razu rak?

Gość gość
Przecież nadzerka to normalne a cytologie się robi w ciąży więc co ty tak panikujesz? Szukasz dziury w całym i siejesz panikę a nic się nie dzieje. Kobieto ogarnij się!

Gość aniusiaaa123
JA Cię rozumiem ale to są słowa lekarza ! dosłownie tak mówił..a fakt jestem panikarą po tym jak straciłam dziecko troche do tyłu -bo poroniłam teraz uwierz mi mam takie obawy że w głowie sie nie mieści :( co do pozamacicznej on tak zasugerował powiedzial " nie widac nic jajniki czyste ciazy nie widać moze pozamaciczna ktorej tez nie widać " i takie epitety pieprzył Wybacz ale wystraszyl mnie maxxymalnie mocno. Pomimo to dziekuje Ci za zrozumienie mnie i ze odpisalas uspokoilas mnie tym psychicznie :) I wierze ze moja fasoleczka jest we mnie i rośnie powolutku i zdrowo:)

Gość gość
spokojnie napewno sie pojawi:) ja okres miałam 19 lipca test zrobiłam 20 sierpnia a pęcherzyk pojawił sie 2 września...

Gość aniusiaaa123
ojej :) no faaktycznie .......... no to Wielkie dzieki juz jestem mega spokojna :) Dziekuje za pomoc

Gość gość
U mnie było na początku 2 tygodnie różnicy. Betahcg rosła a pęcherzyk pojawił się dużo później. Teraz jest tylko 5 dni różnicy pomiędzy ostatnią miesiączką a usg. Ja jestem po dwóch poronieniach i mój lekarz od razu kazał brać progesteron (bo miałam bardzo niski w obu przypadkach i teraz też). Miałam co tydzień robione usg bo bał się właśnie pozamacicznej (mam niedrożny jajowód). Mało tego jak pęcherzyk się pojawił i na kolejnym usg lekarz stwierdził że praktycznie w ogóle się nie powiększył. Spisałam już wtedy ciążę na stratę, miałam plamienie. W 6 tc (wg usg) pojawiło się bijące serduszko, usłyszałam od lekarza że trochę za wolno bije ale to jeszcze nic nie znaczy, znowu stres. Teraz zaczynam 15 tc i w poniedziałek idę na kolejne badanie. Nie widziałam bąbelka od 3 tygodni. Mam nadzieję że wszystko jest w porządku, bo od niedzieli męczę się z przeziębieniem.

Gość aniusiaaa123
OJ to tez stres przeżyłaś i przeżywasz...... Ale bedzie dobrze trzymam za Ciebie kciuki i za siebie;)

Gość aniusiaaa123
JAk dzis sie czujesz lepiej czy dalej trzyma cie przeziebienie?

Gość gość
Nadal mam katar i kaszel. Ale już trochę lepiej bo mogę oddychać:) Na szczęście gardło mi przeszło. Jeszcze męczą mnie wymioty więc to gardło było najgorsze :(

Gość aniusiaaa123
to duzzzzzzzzzzo zdrówka przedewszystkim !!! ja czekam na ten wtorek by dowiedzieć sie co i jak ...... Dzis odpieram Wyniki BEta ciekawe co tam bedzie przyznam szczeze ze boje sie tro he wyniku .........ale mysle pozytywnie Trzymaj kciuki

Gość gość
Trzymam :D nie bój się wyniku bo niezależnie jaka wartość Ci wyjdzie wystarczy że potwierdzisz ciążę, możesz ewentualnie powtórzyć badanie bo ważniejszy jest przyrost niż wartość. Poza tym te przedziały, niby normy beta hcg raczej nic ci nie powiedzą. Ważne żeby się nie stresować i na usg potwierdzić ciążę wewnątrzmaciczną. Pozdrawiam.

Gość aniusiaaa123
jedynie mi powiedzial ze jesli bedzie wynik powyżej 5 to mam wrócić...... nie znam sie na odczycie tych wyników ale mam nadzieje ze bede......

Gość gość
Daj znać jaki wynik. :)

Gość aniusiaaa123
Elo odebrałam wynik ;-) jesio ale się bałam wynik to 1111,99 wiec wszystko wskazuje że ciąża na ten wynik to chyba bardzo wczesna no nie chyba 4tydzien

Gość gość
To wczesna ciąża. Jeszcze nic nie będzie widać przy takim wyniku ale z dnia na dzień pęcherzyk urośnie. Gratuluję ;-)

Gość aniusiaaa123
liczac od ostatniej miesiaczki ktora była 22.09 wychodzi mi 4tydzien i pare dni .....hm nie jest to za niski wynik?