Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co na zimę dla niemowlaka, pomóżcie

Polecane posty

Gość gość

Mam synka. Ma teraz pół roku. Muszę coś kupić na zimę. Ma 72 cm. Jest chudy. Zakupiłam kombinezon. Rozmiar większy. Na próbę włożyłam i dziecko nie chce w nim siedzieć. Ma skrępowane ruchy. męczy się. Nie oczekuję cudów bo wiem, że taki ubiór musi być czymś wypchany. Kupiłam mu większą kurkę. Może to przejdzie. Tylko ciężko mi coś kupić grubszego na nogi. Co u Was się sprawdzało?

Gość gość
kombinezon albo taki komplet kurtka i spodnie na szelkach.

Gość gość
Różni rodzice mają różne preferencje. Ja osobiście wolę kombinezony jednoczęściowe tak długo jak tyko się da, ale np. moja szwagierka miała jednoczęściowy dla pół rocznego dziecka i jej nie pasował, bo się według niej dziecko ześlizgiwało w czasie siedzenia w dół siedziska (np. na sankach) i za rok wybrała już dwuczęściowy, przy czym ocieplane spodnie zakładała sporadycznie, a tak to zwykle cieplejsze spodnie i rajstopy (zima nie była akurat mroźna).

Gość gość
Dzień dobry wszystkim przyszłym mamom usmiech.gif Jestem studentką Psychologii i prowadzę badania dotyczące obrazu siebie i funkcjonowania zawodowego kobiet ciężarnych. Wszystkie mamy, które są w pierwszej ciąży, w 2 lub 3 trymestrze, które nie przebywają na zwolnieniu lekarskim a dalej są aktywne zawodowo proszę o pomoc. https://docs.google.com/forms/d/10_Tg8fS5zHs5Xu6Hy2FdwSVsn_CtgGs-ooUF4tiyAsY/viewform?c=0&w=1 Każda uzupełniona ankieta jest dla mnie na wagę złota. Z góry dziękuję! :*

Gość gość
MOje dziecko też nie chciało siedzieć w kombinezonie , kupiłam kurtkę i spodnie . Może być mu też za gorąco , kombinezon za ciasny it. luzny jest ten kombinezon , nie opina mocno dziecka ? Do tego rajstopy pod spodnie , , ciepłe buty ( takie z miękką podeszwą ) Kupowałam czapki ala pilotki na uszy bo nie chciał wiązanych pod brodą , rękawiczki z jednym palcem . Co tam jeszcze chcesz wiedzieć ? NA zimę mam jeszcze śpiwór w środku z takim misiem , lepsze niż koc a w razie czego górę odpinam .

Gość gość
Na allegr kupisz teraz tanio spodnie na śnieg z ocieplaczem na szelkach . Jak mówię u mnie to zimą rajstopy , spodnie , i śpiwór . Zima była dosyć łagodna .

Gość gość
Rękawiczki i buty dla 0,5 rocznego dziecka to wywalenie kasy. Przecież ono ani nie chodzi ani nie eksploruje otoczenia, tylko siedzi jak kołek i rusza głową.

Gość gość
Ja kupiłam dla syna kurtkę, a do wozka mamy świetny śpiwór o d wewnątrz na grubym polarze, były juz pierwsze próby i dobrze się ten zestaw sprawdza

Gość gość
Półroczne dziecko macha rączkami , rękawiczki 5 zł a buty zwykłe ocieplacze bez sztywnej podeszwy . Dziecku zimą nie zakładałaś rękawiczek ?

Gość Jedynaczka4
Mojemu półrocznemu dziecku w zime zakładałam śpiwór ocieplany i rękawiczki.

Gość gość
No macha, ale w odzieży dla takich dzieci są zakładki na dłonie (takie jak w pajacach dla noworodków). W praktycznie każdym kombinezonie takie są.

Gość gość
A te ocieplacze na stopy widziałam w szwedzkich sieciówkach, ale drogie. Taniej wychodził po prostu kombinezon z zamykanymi stopami, niż wszystko osobno.

Gość gość
Tylko często te większe rozmiary 74-80 i większe nie mają już tych niby rękawiczek i butów w komplecie...

Gość gość
Ja raz kupiłam na półroczne dziecko kombinezon 9-12 . Był na styk , dlatego kupiłam te kurtkę i spodnie . Więc do tego buty i rękawiczki , najważniejsze żeby dziecku było wygodnie . Jak dziecku kupisz kombinezon a nie będzie chciało w nim siedzieć to trudno trzeba kupić kurtkę . Ocieplacze na nóżki i rączki też miałam ale musiałam kupić rękawiczki bo już łapał za grzechotki i w tych ocieplaczach nie było mu wygodnie .