Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Dieta skrobiowa

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Niedawno natkn臋艂am si臋 na temat diety dr Mc Dougalla. Czy jest tu kto艣, kto j膮 stosuje i zechce podzieli膰 si臋 swoim do艣wiadczeniem i wiedz膮?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Skrobia to paliwo ro艣lin, im wi臋cej jej sobie dostarczysz, tym szybciej utyjesz... Tak na zdrowy ch艂opski rozum.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dieta daje rewelacyjne efekty, cofa si臋 nadwaga ale te偶 niekt贸re schorzenia. Poczytaj ksi膮偶k臋 "Zdrowie bez recepty". Polecam.Dok艂adnie wyt艂umaczone s膮 procesy jakie zachodz膮 w organi藕mie w czasie jedzenia skrobii. Ja zaczynam od dzisiaj. Po tygodniu zwa偶臋 si臋. Mo偶e kto艣 zacznie ze mn膮-b臋dzie przyjemniej razem walczy膰 na tej diecie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
je偶eli chodzi o m膮k臋 ziemniaczan膮 i inne produkty zawieraj膮ce skrobie to przede wszystkim z umiarem. Jak ju偶 wspomnieli艣cie to paliwo ro艣lin stymuluj膮ce szybszy wzrost wi臋c zale偶y do czego jest Ci ta dieta. Ja cz臋sto u偶ywam tej m膮ki np do sos贸w , zamiast zwyk艂ej pszennej , chocia偶 wol臋 zag臋szcza膰 ostatnio inaczej. Blenderuje warzywa panasonicem i to jest najlepszy sos do mi臋s a nie m膮czny .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aguszek
Przeczyta艂am ksi膮偶k臋, zacz臋艂am stosowa膰 diet臋. Rzecz si臋 dzia艂a w listopadzie i kilka imprez zniweczy艂o dzia艂anie diety. Przez dwa tygodnie pozby艂am si臋 czterech kilogram贸w, moja sylwetka zmieni艂a si臋 tak, 偶e nie poznawa艂am sama siebie, zachwyt znajomych i rewelacyjne samopoczucie! Nie bardzo rozumiem opini臋 m臋drca, kt贸ry tu zaprezentowa艂 swoj膮 "wiedz臋" i ch艂opski rozum....ale nie zamierzam polemizowa膰, bo mi szkoda czasu. Po 艣wi臋tach zacz臋艂am na nowo i zamierzam traktowa膰 j膮 teraz powa偶nie, jako spos贸b na 偶ycie, a nie diet臋 na chwil臋. Bardzo mi to odpowiada.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jakie sa zasady diety

Udost臋pnij ten post

G艂贸wne zasady to wyeliminowanie wszelkich produkt贸w pochodzenia zwierz臋cego, a tak偶e t艂uszczu, r贸wnie偶 ro艣linnego. Podstaw膮 diety s膮 ro艣liny, kt贸re zawieraj膮 du偶o skrobi, na przyk艂ad ziemniaki, marchew, bataty, kukurydza, przer贸偶ne kasze, a tak偶e warzywa kt贸re s膮 ubogie w skrobi臋. Zalecane jest tak偶e spo偶ywanie owoc贸w, ale w niewielkiech ilo艣ciach. Uwa偶am, 偶e najlepszym 藕r贸d艂em informacji na temat diety jest jednak ksi膮偶ka "Zdrowie bez recepty".

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mokeke
No dobrze,ale od dawien dawna wiadomo,偶e aby witaminy przyswoi艂y si臋 naszym organi藕mie,trzeba razem z warzywami spo偶y膰 olej,b膮d藕 t艂uszcz...co z t膮 偶elazn膮 zasad膮-nieaktualna;-P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Podnosz臋. Musz臋 schudn膮膰 kilka kg w ci膮gu miesi膮ca. Ta dieta jest jakby stworzona dla mnie. Lubi臋 kasz臋, warzywa, p艂atki owsiane,ziemniaki ...A przy okazji mog臋 poczu膰 si臋 zdrowiej. Martwi mnie tylko brak jakiegokolwiek t艂uszczu. Lubi臋 mas艂o i sa艂atki z dodatkiem sosu winegret.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wydaje mi si臋, 偶e faktycznie na tej diecie mo偶na schudn膮膰, bo zapycha sie warzywami oraz kaszami. Pytanie tylko, jak d艂ugo mo偶na na niej poci膮gn膮膰. Brak t艂uszczu w ko艅cu si臋 odbije na zdrowiu. I nie piszecie nic o bia艂ku. Te偶 go nie ma?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
bia艂ko jest jak najbardziej

Udost臋pnij ten post

Na czym polega dzia艂anie diety McDougalla? Produkty skrobiowe s膮 藕r贸d艂em sk艂adnik贸w (w臋glowodan贸w, bia艂ka, b艂onnika, t艂uszczu, witamin i sk艂adnik贸w mineralnych) w odpowiednich proporcjach oraz przeciwutleniaczy i fitozwi膮zk贸w. Natomiast zawieraj膮 ma艂o sk艂adnik贸w niebezpiecznych dla zdrowia, powoduj膮cych rozw贸j chor贸b, jak t艂uszcze nasycone, cholesterol, t艂uszcze typu trans, bia艂ko zwierz臋ce oraz substancje zakwaszaj膮ce, posiadaj膮ce w艂a艣ciwo艣ci zapalne i przyczyniaj膮ce si臋 do rozwoju chor贸b serca, zawa艂贸w, nadci艣nienia, zapalenia staw贸w, nowotwor贸w. Zdaniem McDougalla dieta oparta na skrobi, dzi臋ki ma艂ej zawarto艣ci t艂uszcz贸w nasyconych typu trans, cholesterolu, bia艂ka zwierz臋cego i substancji zakwaszaj膮cych, powoduje zmniejszenie masy cia艂a, popraw臋 stanu sk贸ry, popraw臋 wydolno艣ci organizmu. Bia艂ko znajduj膮ce si臋 w produktach zwierz臋cych jest niebezpieczne dla zdrowia szczeg贸lnie ze wzgl臋du na wysok膮 zawarto艣膰 aminokwasu siarkowego - metioniny, kt贸ra w organizmie jest przekszta艂cana do homocysteiny - zwi膮zku powoduj膮cego zawa艂y serca, udary, choroby uk艂adu kr膮偶enia, demencj臋 czy depresj臋. http://www.poradnikzdrowie.pl/diety/lecznicze/dieta-mcdougalla-oparta-na-skrobi-zasady-i-efekty-diety-skrobiowej_42567.html

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Podnosz臋 temat. Dlaczego tak mal os贸b interesuje si臋 t膮 diet膮?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Blenduje a nie blenderuje, czego to ludzie nie wymysla

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Czy kto艣 stosowa艂 t臋 diet臋? Dlaczego jest tak ma艂o popularna, chocia偶 wygl膮da na to, 偶e jest bardzo zdrowa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Czy jest tu kto艣, kto stosuje t臋 diet臋?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mam zamiar - w艂a艣nie jestem po glod贸wce, wi臋c na razie czeka mnie kilka dni odbudowy, a potem zamierzam sie 偶ywi膰 zgodnie z zaleceniami tej diety. Przy czym to nie jest dieta, ale po prostu spos贸b odzywiania na ca艂e 偶ycie. I jeszcze sprostowanie bo chyba nie wszyscy zrozumieli - wyglucza si臋 t艂uszcze zwierz臋ce i OGRANICZA roslinne, a nie eliminuje w og贸le. Zaleca si臋 je艣膰 orzechy, siemie lniane, pestki dynii itp. jako 藕r贸d艂o t艂uszczu (nie oleje, oliwy) - ale te偶 w umiarkowanych ilo艣ciach oczywi艣cie. Tak wi臋c je艣li si臋 kto艣 martwi, ze jakie艣 witaminy si臋 nie przyswoj膮 bez t艂uszczu, to nie musi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gruba_pyrka
Ja przeczytalam ksiazke i zamierzam od czerwca stosowac, bo jestem gruba:(, ktos dolacza sie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jako艣 nie jestem przekonana, poniewa偶 te wszystkie diety owocowe czy warzywne to zazwyczaj powoduj膮 jaki艣 mega efekt jojo jak si臋 je przestanie stosowa膰, czy wypadnie si臋 z diety z przyczyn niezale偶nych od nas, ja postawi艂am na iqgreen, mo偶e jako uzupe艂nienie takich normalnych posilk贸w z t膮 srkorbi膮? No nie wiem. B臋d臋 obserwowa膰 w膮tek, zobaczymy jak Wam b臋dzie sz艂o ze stosowaniem i jakie b臋d膮 efekty po osi膮gni臋ciu wagi "idealnej"

Udost臋pnij ten post