Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szybkie pytanie, tylko bez złośliwości proszę

Polecane posty

Gość gość

Jak ubrać 5latka na spacer przy temperaturze 10stopni na plusie? Myślałam by założyć spodnie dresowe nie za grube , koszulka krótki rękaw plus bluza na suwak nie za gruba , czapka , cienki szalik + kurtka nie zimowa tylko taka lekka pikowana , w sumie cienka . Taka z h&m. Może ktoś wie która ;-) i teraz tak czy mu za zimno nie będzie? Może pod tą bluzę jakaś cienką bluzkę dawać? A może tylko ta bluza ale kurtka zimowa?

Gość gość
Bez złośliwości: co z Ciebie za matka, jak nie wiesz jak ubrać dziecko w taką pogodę....

Gość gość
Może i nie matka.... Ale, pięciolatka to już sama powie czy jej zimno czy nie zimno... To nie niemowlę :-) sama mam pięciolatke i właśnie rąk jak odpisałaś ja ustalam... Ale dylematów nie miałam i na kafe nie pytam co ubrać, co ugotować, itp.

Gość gość
Może i nie pytasz ale tu siedzisz i co niby lepsza jesteś? Wątpię .

Gość gość
ubierz tak samo jak siebie tylko daj czapkę

Gość gość
ubierz na cebulkę np. jakiś sweterek który możesz zdjąć spod kurtki jakby się okazało że dziecku za ciepło dzieci inaczej odczuwają temp bo są *****iwsze niż my

Gość gość
autorko tu przede wszystkim dostaniesz złosliwą odpowiedż. Zostaniesz zbesztana i obrażona, wszak tyle kury mogą Ci zaproponować

Gość gość
Tak jak siebie ubierz.

Gość gość
zamiast krotkiego rekawa dalabym dlugi, na to bluze i kurtke.

Gość gość
Moja teściowa jak zobaczyła, że mój 1,5 roczny synek po ogródku latał bez czapki (jeszcze było ciepło )to nieomalże spazmów dostała. Jak spytała dlaczego mały bez czapki to spytałam czy ona czapkę ma.No nie miała. Swoje dzieci w czapki motała a wiecznie uszy chore miały. Przypomniałam jej ten fakt. Dzieci ubieramy jak siebie pamiętając, że z pewnością będą latać jak wściekłe. W każdym razie mój tak ma. I nie sprawdzaj czy mu ciepło patrząc na rączki (sposób mojej tesciowej) tylko plecki i kark.

Gość gość
Moje dziecko zakłada spodnie, bluzkę z długim rękawem i cienką kurtkę- taką jakby wiatrówkę podszytą delikatnym polarem. Przy 10 stopniach moje dziecko nie nosi czapki- jak wieje wiąże chustkę pod szyją.

Gość gość
A i jeszcze mojemu stopy się pocą więc w domu lata z gołymi stopami w kapciach. Olaboga

Gość gość
No ja 2,5 latka na spacer przy +5 ubralam w spodnie dresowe, bluzeczke z krotkim, bluzke z dlugim (nawet nie bluze)kurtke troche cieplejsza niz piszesz ale jeszcze nie zimowa gruba,chusteczke i nie za gruba czapke. Nie zmarzl. WIec przy 10 twoj na pewno nie zmarznie.

Gość gość
mój 2,5 latek też koszulka, cieniutka bluzka bawełniana i kurtka, taka niezbyt gruba... cieniutka bawełniana czapka, bawełniany komin zamiast szalika, spodnie i skarpetki, adidasy

Gość gość
Przez 4 lata go nie ubierałaś ze takie durne pytania zadajesz

Gość gość
Moja 2latka dzis plus 9 czapka cienka chustka polarowa trzewiki take za kostkę cieplejsze kurtka taka raczej grubsza body z kr rękawkiem bluzka. U nas pada mżawka i wydaje sie zimniej. Ja ubrana bylam tak samo tez kurtka grubsza koszulka i koszula cienka jeansy kozaki za kostkę takie krótkie apaszka i cienka materialowa czapka .