Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Siostra ma wesele za granicą a mnie nie stać na bilety lotnicze co robić???

Polecane posty

Gość gość
Ja nie patrzę na religię , sama nie jestem katoliczką , nie obchodzi mnie wyznanie innych , zresztą nie o tym temat .

Gość gość
16:42 , jak mówię mamy 900 zł po opłaceniu rachunków dopóki nie znajdę nowej pracy , teraz jeszcze karty trzeba pospłacać i ubezpieczenie auta w grudniu .

Gość gość369
Ale rozumiem, że wesele chrzestnej małego jest na miejscu? Jeśli tak, to nie widzę przeszkód, żebyś nie szła. Sama mówisz, że gdybyś chciała lecieć na ślub siostry, to na same bilety wydałabyś 7 tysięcy złotych - na to Cię nie stać. Na wesele chrzestnej wydasz o wiele, wiele mniej, obstawiam, że do tysiąca złotych razem z prezentem. Więc krótka piłka - na jedną imprezę idziesz, bo Cię stać, a na drugą nie, bo Cię nie stać. Tak ja to widzę.

Gość gość
Wiec makaron i za mala kurtka. Dla mnie sprawa jest prosta, na wesele bym nie poleciala. Chyba ze wkrotce znajdziesz prace za 3 tys albo wygrsz w lotto... moze to jakies wyjscie ;)

Gość gość369
Sorry, teraz doczytałam, że 7 tys to już ze wszystkim. Ale to nic nie zmienia, to wciąż bardzo dużo pieniędzy.

Gość gość
Faktycznie wysyłam lotka , może coś trafię ... jeszcze pół wesela bym jej wtedy zasponsorowała .

Gość gość
Tak daty jeszcze nie ustaliła , ale styczeń w sumie najtańszy 1270 zł za osobę potem ceny idą w górę to ok 5 tys , do tego ubranie , jedzenie bo z przesiadką w Paryżu , prezent , tam jedzenie na miejscu .

Gość gość
Po pierwsze -wy chyba jesteście popieprzone jeśli twierdzcie że para młoda ma wam zapewnić transport. Ciekawe czy wam na każdy ślub sponsorowali dojazd. Po drugie jeśli Cię nie stać sprawa jest prosta nie lecisz. Po trzecie to skoro już masz roszczenia żeby zapłacili a ich nie stać również to gratulacje dla siostry że nie dość że wychodzi za brudasa, to jeszcze splukanego.

Gość gość
Twoja siostra jeszcze slubu nie wziela a juz zdominowana przez araba, rownie dobrze mogli by zrobic slub w polsce i kazsc zbierac jego rodzinie kase na bilety a reszte dolozyc:/

I o ma być siostra?!?!?! Wie jaką masz sytuacje i każde Ci zbierać??? Powiedz jej krótko nie stać mnie i sorry ale nie będę uczestniczyć w Twoim weselu, znajdź inną świadkową.

Gość gość
nie wierze w tak drogie bilety do Tunezji!! Zwlaszcza wrzesień listopad? Chyba slabo szukasz. A na listopad chyba jeszcze nawet nie spzredają.To juz taniej wykupic najatansze krótkie wczasy w Tunezji. Mozna tez leciec taniej z innego panstwa, i stamtad doleciec tanio.

Gość gość
nie poleciałabym choćby z bardzo prostego powodu: Tunezja teraz to baaaaardzo niebezpieczny kraj i odradza się tam jezdzić nie bez przyczyny. Wolałabym olać siostrę, która nie traktuje Twoich problemów finansowych poważnie niż stracić życie w jakimś zamachu. Tam co chwila się coś dzieje, ale jest zbyt mało ofiar żeby trąbili o tym w dziennikach. Never!

Gość gość
To sobie popatrz , jak nie wierzysz , że bilety takie drogie . W sezonie po 3 tys dla 1 osoby . Ja jej powiedziałam , że nie pojadę a ona żebym się nie martwiła , może busa gdzieś taniej albo razem z nimi pojedziemy . Ją nie stać na bilety dla każdego , a mnie na jej wyjazd .

Gość gość
busa do Tunezji? A przez morze śródziemne łódką imigrancką czy wpław?

Gość gość
Autorko, ślub w Tunezji, bo jego rodziny nie stać -ale jej rodziny także nie stać !! A jeśli on ma liczniejszą, to Wam powinni sfinansować podróż, nocleg, wyżywienie. Myśl o swojej rodzinie, mąż nie ma kurtki, dzieci potrzebują butów, a Wy macie na Tunezje składac? Tak to już jest, kobiety są zbyt uległe w stosunku do swoich narzeczonych. Idźcie na ślub do chrzestnej.

Gość gość
Do 19:46 .. promem ? Kurde szczerze nie pojadę i tyle . Ona mi mówi , że kasy nie ma bo kiecke musi sobie kupić itd . też tyle pieniędzy nie mają . Ja nie będę z tego wzgl. biedować

Gość gość
N awet gdyby było nas stać, nie wychechalibyśmy do tal niebezpiecznego kraju. Jeśli coś się tam stanie Twojemu dziecku, lub mężowi, do końca życia będziesz to miała na sumieniu.

Gość gość
No tak, nikt z doradcow nie pomyslal, ze rodzina z Tunezji to wize musi miec i to wcale nie jest tak latwo ja uzyskac. Z Tunezji nie jest tak latwo wyjechac. Dla nich to nie tylko koszt przelotu ale wszelkie pozwolenia albo kosztuja mase kasy albo bardzo dlugo sie na nie czeka.

Gość gość
A nie możesz sama polecieć na wesele siostry ? Z tego co przed chwilą sprawdzałam to za 1500 zł masz bilet w dwie strony w tanich liniach, to tyle to nawet siostra może Ci dołożyć. Ale ja bym na Twoim miejscu powiedziała wprost za wczasu,że nie przylecisz bo masz tyle i tyle na życie, a zamiast na bilety wolałabys spłacić długi.

Gość gość
Sama tam w życiu nie polecę , a mąż barczysty facet więc w razie "w" pomoże.

Gość gośćMentalista
Kolezanko!Zerknij czy oplacalne byloby leciec do wloch,hiszpani,bo nieraz sa okazje ze za pare groszy mozna leciec i tam z wloch czy hiszpani do tunezji.Musialabys tak ulozyc plan lotu zeby wspolgral jeden lot z drugim.Finansowo moze to byc ladna sumka oszczedzona ino ta podroz to meczaca bedzie na stowke.Co do siostry to zachowala sie podle wg mnie.a w holandii na pewno tyle zarabiaja ze moga na duzo sobie pozwolic.Ja bym odmowil chyba ze sytuacja by sie poprawila lub wiedzialbym ze sie poprawi za krotki czas,pozdrawiam i zycze jak najlepiej.

Gość gośćHihawka
17:36 hahahaha najlepszy komentarz......:D:D:D lo fak.

Gość gość
Jakie 3 tys za bilet? weszlam w neta, tygodniowe wczasy,oczywiscie z przelotem w Wwy albo Katowic 1200/os A biletow na listopad 2016 jeszce nie sprzedaja, wiec nie wiem, skad wzielas ceny. Poza tym jest duzo tanich lotow z Berlina, Londynu, Paryża,a tam poza sezonem mozesz leciec za grosze

Gość gość
Mozesz leciec sama ew. Z mezem a dzieci zostawic u jego rodzicow lub zaproponować siostrze cos co zrobili moi znajomi, z podobnym problemem. Wzieli slub cywilny w Polsce po ktorym zorganizowali obiad dla rodzicow, rodzenstwa i dziadkow a potem polecieli do kraju pana mlodego i wzieli slub w jego wierze z jego rodzina.

Gość gość
nie ma kasy a wymyslila wesele w tunezji...brak slow. niech zrobi wesele w PL dla was tzn polskiej rodziny, chociaz skromna uroczystosc i wtedy ma pewnosc ze bedziecie, a tam z Arabem niech sobie zrobi drugie, ja bym odmowila i tyle, powiedzialabym jej ze cie nie stac, ze masz 2 wesele i dziecko to tez koszt... powinna zrozumiec o ile jest rozumna...

Gość gość
Ja bym nie pojechala. Wyslalabym jakis fajny prezent i to tyle. Wszystko to kwestia pieniedzy Siostra niegrzecznie robi ze Cie namawia jeszcze to oszczedzania, ja bym trzymala na jej miejscu jezyk za zebami. No idiotka....

Gość Ekspert_SMS365
Witam serdecznie. W przypadku nagłych i niespodziewanych wydatków zachęcam do skorzystania z naszej oferty szybkiej pożyczki. Nasi konsultanci telefonicznie udzielają wszystkich informacji. Pozdrawiam.

Gość gość
Zapakuj sie w karton i sie wyślij za pobraniem

Gość gość
Blabla carem jedz