agacior99 0 Napisano Październik 22, 2015 Hej... Słuchajcie byłam dzisiaj na darmowym badaniu u dietetyka i się przeraziłam... Mam 175 i ważę 89,1 kg ! A BMI 29,1 nie wiem co robić... na dalsze wizyty nie pójdę, bo niestety nie mam pieniędzy... Prócz tego mam anemie, a w żadne diety "cud " i tabletki nie wierze... Nigdzie nie mogę dostać DOBREJ, SKUTECZNEJ I TANIEJ diety ( jadłospis ) Nie mam wiary i co raz trudniej mi z tym, co chwilę się obżeram i nic... Mam nadciśnienie i nerwicę serca, brak kondycji... Szukam na necie, ale nic nie ma ciekawego.. Doradzicie ? Pomożecie ? :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 22, 2015 Wkrótce cukrzyca cię dopadnie. Zanim to nastąpi poszukaj diet dla osób chorych na cukrzycę. Są to zdrowe zbilansowane diety. Zalecenia dotyczące ruchu dla diabetyków też będą dla ciebie jak znalazł. Trzymaj się. Powodzenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 22, 2015 Na anemię jeść tego co ma dużo żelaza, kogiel-mogiel, buraczki, mięso czerowne, brokuły, natkę pietruszki do czego sie da, wątróbkę od czasu do czasu, da się tą anemie ładnie wyprowadzić o ile nie masz zaburzeń wchłaniania, aha najlepiej żelazo sie przyjmuje w towarzystwie vit. C, więc do mieska kiszonki (ale prawdziwe kiszonki, nie kwaszonki), buraczki mozna też ukisić i pić ten kwas - jest fantastyczny... co do diety to dużo w internecie jest - na pewno znajdziesz coś dla siebie, tylko musisz chcieć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 22, 2015 Poszukaj blogów o odchudzaniu, np. smak zdrowia i innych, poczytaj forum na vitalii. Tutaj niewiele osób zna się na zdrowym zbilansowanym odżywianiu, większość stosuje jakieś głupie szkodliwe głodówki Skoro masz nadwagę i anemie, to musisz strasznie niezdrowo i śmieciowo się odżywiać. A z tą anemia koniecznie idź do lekarza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 22, 2015 lekarz dobra wskazówka poza tym możesz na nfz do dietetyka iść tylko pewno trzeba będzie trochę poczekać. przede wszystkim musisz poukładac sobie w głowie. że od dziś jesz zdrowo i kropka. a znaczy to nie tylko mniej - 5xdziennie małe porcje (np. zmień talerz na mniejszy) wyrzuć z diety wszystko co przetworzone. gotuj posiłki w domu i to nie musi być nic skomplikowanego kasza ryz porcja miesa duża ilosc warzyw Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 22, 2015 do tego 1.5 l 2 wody oraz np codziennie spacer godzinke tylko taki zwawszy :) waga zacznie spadac ;) powodzenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 23, 2015 Schudłam 20kg w 2 Miesiące dzięki African Mango. Zamiast diet które nic nie dają polecam prosty i skuteczny sposób :) http://nplink.net/lbWjNrDF Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach