Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zablokowany emocjonalnie facet

Polecane posty

Gość gość

Poznalam ostatnio faceta. Ogolnie fajnie spedzamy czas ze soba, ale on jest strasznie emocjonalnie zablokowany i niepewny siebie. Chcialam aby wyszedl z jakas inicjatywa i powiedzialam, ze nie bedziemy nigdzie wychodzic przez kilka dni - aby sie odezwal jak zacznie mu mnie brakowac. Jak narazie cisza. Warto, czy nie?

Gość gość
mozesz sprobowac, ale glowa muru nie przebijesz

Gość gość
Wiem, ze mu zalezy, ale on nie potrafi tego pokazac.

Gość gość
1. Poznalam ostatnio faceta 2. powiedzialam, ze nie bedziemy nigdzie wychodzic przez kilka dni 3. Jak narazie cisza. Warto, czy nie? Wniosek: Czy Wy kobiety używacie czasem mózgu? Oczekujecie, że ledwo poznany mężczyzna będzie za Wami latał jakby nie miał lepszych rzeczy do robienia.

Gość gość
Chcialam aby wyszedl z jakas inicjatywa i powiedzialam, ze nie bedziemy nigdzie wychodzic przez kilka dni x Kobieca logika, a raczej jej brak... chce jednego, a robi wręcz odwrotnie z nadzieją, że facet będzie się poniżał i błagał o spotkanie. A teraz pomyśl logicznie, po co ma się odzywać skoro i tak nigdzie z nim nie wyjdziesz?

Gość gość
Tytuł powinien brzmieć "rozchwiana emocjonalnie kobieta"

Gość gość
Chcialam aby dal jakis znak, ze mu zalezy. Takie dyrogowanie relacja zaczyna powoli mnie meczyc. Moglby zadzwonic I powiedziec "hej, wiem, ze zrobilismy sobie przerwe od siebie, ale zalezy mi aby Cie zobaczyc, poniewaz tesknie." Takie cos duzo znaczyloby dla mnie.

Gość gość
Jak można tęsknić za kimś kogo się zna od niedawna? Lubisz jak facet wciska ci takie ściemy?

Gość gość
To trwa juz z jakies 4 miesiace. Dla mnie to jednak niedawno, poniewaz bardzo ostroznie podchoze do tego typu spraw.

Gość gość
Ciekawe...mowa o zablokowanym facecie który olal cie na 4 mc.?

Gość gość
Nie, o to chodzi, ze spotykamy sie od 4 miesiecy. On jest strasznie emocjonalnie zablikowany I wstydliwy. Ja musze prowadzic za reke w kazdej kwestii. Fajnie nam sie jednak spedza czas - mamy duzy wspolnych zainteresowan, jest jakas chemia. Przyszedl jednak taki moment, ze chcialam aby to on wyszedl z jakas inicjatywa. Powiedzialam mu, ze moze przez kilka dni nie bedziemy sie spotykali - chyba, ze on zateskni i cos ciekawego wymysli, ale jak narazie cisza.

Gość ojoooj
Skoro Ty uważasz,że dobrze Wam się spędzało czas razem, nie oznacza tego ,że jemu również. Być może zapełnił sobie Tobą jakaś pustkę, może po byłej dziewczynie-kto wie.... Dobrze,że powiedziałaś wprost o co Ci chodzi, ale skoro widzisz,że się nie odzywa to Ty tego pierwsza nie rób. Chyba,że wolisz cały czas przejmować inicjatywę i wchodzić mu w tyłek.

Gość gość
Określiłaś, że nie chcesz się z nim spotykać to się nie odzywa. Jak mi kobieta mówi, że nie będziemy się spotykać to nie dzwonie i nie zapraszam jej bo to głupota!

Gość gość
ALE ktoś musi przełamać tę sytuację, co mają tak trwać w nieskończoność? bo jeden jest zablokowany, a ona nie może wchodzić w tyłek.. bez sensu, prawda?

Gość gość
lepiej sie nie angazuj, on moze byc zablokowany na kolejnych nascie lat, sama znalam takie przypadki

Gość gość
Niech rozsądzi nad KAPUSTA co? KAPUSTA? głowa pusta! :D

Gość gość
Jak mu powiedzialam, ze zrobimy sobie przerwe, to on powedzial, ze tego nie chce, ale stara sie zachowac panowanie nad emocjami, poniewaz byl juz wiele razy zraniony. Trudno jest podejsc do takiego faceta. Po prostu nie wiem, czy chce sie w to "bawic."

Gość gość
Trudno jest podejsc do takiego faceta. to się nie baw tylko powiedz uczciwie o co ci chodzi, czego potrzebujesz itp. Jestem kobieta ale strasznie wk...mnie to babskie : domyśl się o co mi chodzi, a jakk nie to foch. Naucz się rozmawiać z facetem i nie licz na to że ktoś kiedyś bedzie czytał w twojej głowie. . Normalny człowiek jak usłyszy nie dzwoń tydzień bo... to nie dzwoni i tyle. Przecież jesteś dorosła i jeśli to powiedziałaś to dlaczego mamy zakładać ze miałaś co innego na mysli

Gość gość
Polscy faceci to tak troche jakby jakis autyzm mieli. Powiedzialam mu, ze moze sie czuc przy mnie swobodnie. A to z przerwa bylo po to aby sprawdzic, czy bedzie mu zalezec aby ja przerwac. To nie bylo na zasadze: bede zajeta, nie mozemy sie spotykac, ale na zasadzie, jestes dalej bardzo zablokowany, odpocznijmy I sie zastanowmy nad tym wszystkim. Naturalnym wnioskiem jest to, ze gdyby jemu zalezalo, to by ja przerwal.

Gość gość
odpocznijmy I sie zastanowmy nad tym wszystkim. Naturalnym wnioskiem jest to, ze gdyby jemu zalezalo, to by ja przerwal. a może odpoczywa i się zastanawia, albo mysli, ze go spławiasz- przecież skoro był zraniony to może mysleć ze zaczynasz pogrywać z nim

Gość gość
to z przerwa bylo po to aby sprawdzic, czy bedzie mu zalezec aby ja przerwac. też tak robiłam jak jeszcze byłam głupia. Oczywiście g... to dawało. Dopiero jak nauczyłam się wprost mówic o co mi chodzi to miałam jakiś efekt- albo się dogadałam z facetem, albo ewidentnie było widać ze mnie zlewa i dawałam sobie spokój. ale ok baw się dalej w gierki i podchody, tylko nie płacz, ze nic z tego nie wychodzi

Gość gość
Ja juz nic nie poradze na jego paranoje. Dlatego nie wiem, czy dalej w to brnac. Chce mezczyzny, ktory bedzie w stanie zaspokajac moje emocjonalne potrzeby - czasami nawet (nie zawsze oczywiscie) bez moich slow. A tutaj mam wrazenie, ze on jest dla mnie za malo wytworny.

Gość gość
A tutaj mam wrazenie, ze on jest dla mnie za malo wytworny. to juz rozumiem z kim jest problem, oj prosty, oj prosty ten nasz lud :) a teraz lalka sprawdz znaczenie słowa wytworny :)

Gość gość
It was supposed to mean sophisticated.