Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego niektórzy uważają,że wegetarianie jedzą ryby?

Polecane posty

Gość gość

Wchodze sobie na forum kulinarne/dział wegetariański patrze a tam przepis na karpia :O W życiu także się wiele razy spotkałem z opiniami "przecież rybe możesz jeść".Skąd takie przekonanie?

Gość gość
pewnie niektorzy mysla ze to to samo co post koscielny

Gość gość
wiekszosc ludzi ma wy/je/bane na wege, weganie i witarianie to samo, ci to juz kompletni psychole, ja unikam takich ludzi mimo ze sama prawe wcale mięsa nie jem, a jesli juz to domowej roboty pasztet, schab itp

Gość gość
według kościoła katolickiego ryba to nie mięso więc można ją jeść w czasie postu :D

Gość gość
dlatego,ze są osoby,które same o sobie mówią,że są wegetarianami ale rybe jedzą...no to ludzie przez to myślą jak myslą..pytają co w takim razie jesz skoro nie jesz mięsa a delikwent odpowiada że no rybe na przykład :P wiec nie win postronnych ludzi za to tylko tych którzy nie uważają by ryba była mięsem

Gość gość
z drugiej strony jak ja rezygnowałam z mięsa to stopniowo a już przez to sporo ludzi mowilo o mnie wegetarianka choć ja tego nie mówiłam bo właśnie jadłam tą nieszczęsną rybe a także rosoły z kury..no,ale dla ludzi rosół to też nie jest mięso tylko zupa przecież także no..:D nie moja to wina co myślą ludzie mi było głupio jak mówili ze jestem wege bo przecież nie byłam,byłam kimś pomiędzy,trudno to określić

kulturowo ryba to inny rodzaj dania niż mięso ach, Ci wstrętni katole wymyślili Wam, światłym ateistoekowegechujwiekomu taką kulturę, gdzie można jeść rybę :( a to mięso. O BOŻE

Gość gość
a co do rosołu to dalej niektórzy się dziwią czemu nie zjem rosołu przecież to tylko woda a nie mięso,mięso to tylko kotlet i szynka..a galaretki czemu nie? a to żelatyna jest ze zwierząt? szok.. jak dzieci po prostu,gotują od lat a nie wiedzą co czym tak naprawdę jest..

rosół to też nie jest mięso tylko zupa przecież także no..smiech.gif nie moja to wina co myślą ludzie x rosół to zupa, nie wiem jakie unia wprowadziła normy, ale za moich czasów rosół był zupą.

jak dzieci po prostu,gotują od lat a nie wiedzą co czym tak naprawdę jest.. x skandal, nie?:O nie masturbować się z myślą, że znam definicję żelatyny, bom światła. oni wszyscy umrą od galaretki, wiesz?:)

Gość gość
no w sumie przyjęlo się,ze piątek to dzień bez mięsa czyli z rybą na obiad..dziwne to jest ale tez wlasnie jak ktoś stopniowo rezygnuje z mięsa a nie od razu z całości to najczęściej wlasnie rybe zostawia na sam koniec to też jest ciekawe w końcu sama tak zrobiłam..najpierw zszedł ze stołu świniak i wół,potem kurak,rosół z k****ielu i dopiero na końcu rybka :classic_cool:

Gość gość
nie czepiaj się,wiadomo przecież o co chodzi a to faktycznie dziwne nie wiedzieć takich rzeczy..przecież każdy wie,że rosół robi się z mięsa wiec to nie ma znaczenia że to zupa liczy się z czego jest zrobiona a nie czy efekt końcowy to kotlet szynka czy zupa i ja już jako male dziecko wiedziałam o tym wszystkim i choć w ogole nie miałam w planach sama zrezygnować z mięsa,nie myslalam o tym jeszcze to jakos nie czepiałam się tych co nie jedzą,nawet podziwiałam ich silną wolę no i oczywiste było,ze rosolu nie zjedzą a nie oiczy jak spodki ze jak to możliwe i dlaczego..

Gość gość
Bo Rafał Kosno, czyli słynny zielony spamer wśród sławnych wegetarian wymienia postać biblijną, która jadła rybę.

Gość gość
broken chyba nie jesteś dzisiaj sobą :P co się tak czepiasz,nigdy wcześniej nie widziałam zebys się czepiala wegetarianizmu gdzieś mam kościół i biblię a co do umierania no to raczej mięsojady się boją że ktoś umrze bez mięsa a jakoś od tego się nie umiera

i ja już jako male dziecko wiedziałam o tym wszystkim x jesteś mega, lepsze to niż typowa matka-katolka, która nie zauważyła, że rosół robi z kury:( kobiety niepostępowe ateistyczne eko wege feministki genderystki w ogóle są żałosne;O:O:O:O:O nie wiedzieć, że tylko wege jest pro:O żal.

broken chyba nie jesteś dzisiaj sobą jezyk.gif co się tak czepiasz,nigdy wcześniej nie widziałam zebys się czepiala w x tak, a kto się czepia feminizmu czepia się kobiet. lewacka logika x gdzieś mam kościół i biblię x pełno jest takich jak Ty w więzieniach, któzy mają gdzieś podstawę kulturową. nie muszę też tolerowac głupoty pt.: nie wiem skąd się coś wzięło (dlaczego ryba kulturowo nie jest mięsem) = to jest głupie:O jesteś światła x a co do umierania no to raczej mięsojady się boją że ktoś umrze bez mięsa a jakoś od tego się nie umiera x jeden umiera drugi nie, przestań siać ta neo propagandę , ja piertolę, kto Ci płaci za sianie eko bzdur. JKM ma rację, zielony to tylko niedojrzały czerwony. lepszy martwy.

Gość gość
ej no serio coś dzisiaj źle się czujesz chyba,może okres masz? :P z tego co wymienilas jestem tylko wege,z ateizmem,feminizmem mam niewiele wspólnego jeśli w ogóle cokolwiek.. no i nie napisałam tego wszystkiego żeby pokazac jak to wszystko wiem a czepiasz się jak nie wiem co..a zresztą po co się tłumaczyć,bez sensu ja tez nie lubie tych wszystkich definicji,ale jest jak jest szulfadkuje się i koniec,nie jem mięsa to jestem wege,jem nie jestem i tak dalej..

Gość gość
no nie,serio nie wierze że to piszesz nie będę się do tego odnosić bo wszystko co mi zarzucasz jest bzdurą,poczynając od lewactwa i dziwnie nieprzyjemnie atakujesz a to mi się nie podoba,szczególnie,że Cie lubię zgadzam się z Tobą w wielu kwestiach też będe głosować na Korwina wiec odczep się jeśli możesz :)

ej no serio coś dzisiaj źle się czujesz chyba,może okres masz? jezyk.gif x a co, chcesz wylizać?:O krew miesięczna też pewnie eko, bo Biblia mówi, że to nieczyste, a konwencje trzeba łamać, co nie?:O x z tego co wymienilas jestem tylko wege,z ateizmem,feminizmem mam niewiele wspólnego jeśli w ogóle cokolwiek.. x jesteś zielona, głosuj na Grodzką i Wolne Konopie:O x no i nie napisałam tego wszystkiego żeby pokazac jak to wszystko wiem a czepiasz się jak nie wiem co..a zresztą po co się tłumaczyć,bez sensu x z sensem, siejesz światłość:O x ja tez nie lubie tych wszystkich definicji,ale jest jak jest szulfadkuje się i koniec,nie jem mięsa to jestem wege,jem nie jestem i tak dalej.. x nawołujesz do niejedzenia mięsa, przez takich jak Ty dzieci nie mogą teraz opierdolić drożdżówki, bo wg Ciebie można żyć bez mięsa, więc po co się to je?:O

gość dziś no nie,serio nie wierze że to piszesz nie będę się do tego odnosić bo wszystko co mi zarzucasz jest bzdurą,poczynając od lewactwa x taaaa jasne:O jeszcze się nigdy nie pomyliłam w detekcji lewaqa x i dziwnie nieprzyjemnie atakujesz a to mi się nie podoba,szczególnie,że Cie lubię x wrrrrrrrrr x zgadzam się z Tobą w wielu kwestiach też będe głosować na Korwina wiec odczep się jeśli możesz usmiech.gif x o nie, lewaq udaje k***inistę, świat się kończy:)

Gość gość
aha no i nie wiedziałam,ze wyrazanie swoich pogladow to sianie propagandy,w sumie chciałabym żeby mi za to płacili bo kto by nie chciał? Ty byś już była milionerką wtedy :D to przykre,ze wystarczy po prostu nie jesc miesa a już CIe atakują,zarzucają niestworzone rzeczy,szufladkują,zę to że tamto..no ale po tobie się tego nie spodziewałam ja pisze mięsojady z przymrużeniem oka,dlatego wlasnie mięsojady a nie mieśozercy

Gość gość
Bo niektórzy nie są wege dlatego, ze tak kochają zwierzatka, tylko, że np. mięso jest niezdrowe, toksycznje i wgl. niepotrzebne człowiekowi, a ryby to trochę inna kategoria. tak samo jak muzułmanie, nie jedzą wieprzowiny bo jest nieczysta wg. ich religii a nie z szacunku dla świnek.

Gość gość
jesteś zielona, głosuj na Grodzką i Wolne Konopiepechowiec.gif - haha powiedz że żartujesz :D:D ej,ja przecież nie nawoluje do niejedzenia mięsa,nikogo nie namawiam,wiekszosc osob nawet o tym nie wie ze nie jem,to moja osobista sprawa a to ze stwierdziłam ze da się bez tego żyć no to co,ja żyje i nie tylko ja więc się da i o to tylko mi chodziło. czyli masz okres,zgadłam! no,to by wiele tłumaczyło,też jestem rozdrażniona jak brzuch mnie boli tule tygryske biedną :(

Miesozercy dosc czesto czepiaja sie wegetarian o to, ze maja czelnosc sami decydowac o tym, co jedza, a nie szamac wszystko bezmyslnie. Pewnie zazdroszcza samozaparcia :)

Gość gość
nikogo nie udaje po co udawac na anonimowym forum?? jeszcze się nigdy nie pomyliłam w detekcji lewaqa - no widzisz,musi być kiedyś ten pierwszy raz :) zupełnie nie rozumiem dlaczego się tak najeżyłaś i to bez powodu,nic takiego nie napisałam z czego można by wyciagnac takie wnioski jakie wyciągnęłaś.. chyba nie myślisz,ze wegtarianie to lewacy?? część na pewno a część nie..podobnie z religią,częśc to katolicy,inni ateiści,jeszcze inni buddyści albo coś jeszcze innego..możliwości jest mnóstwo więc nie rozumiem czemu od razu miałabym być lew.aczką,ateistką i cholera wie kim jeszcze

Gość gość
no to mnie się nie czepiaj,bo ja zielona nie jestem i nikomu niczego nie narzucam,jedz sobie co chcesz i ile chcesz :) o to wlasnie chodzi,przyczepilas się mnie bez powodu zarzucając takie rzeczy ze az strach.. lewactwo,co za obraza!! a kysz no chyba,że chodzi ci o to,że jestem leworęczna to tak..jestem lewakiem,ide się powiesić! 😭 ale skąd moglas o tym wiedzieć,aaa...