Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość depresja dekompresja

Czy możliwe jest funkcjonowanie w dzisiejszym świecie bez korzystania z banków?

Polecane posty

można nie mieć i brać pensję w gotówce, zdarza się w mniejszych firmach, ale raczej większość osób woli wygodę i korzystanie z konta. no i pracodawca ma wtedy dowód, że zapłacił pracownikowi.

ŻabAlka dowód to też słowo. Tylko że trudniej w razie czego udowodnić, ale to też dowód. Poza tym można podpis złożyć. Jeszcze zapłaczecie jak banki zaczną upadać i powiedzą że muszą zabrać wasze pieniądze bo tak. Wspierajcie ich, gratulacje głupki.

Gość gość
Wiesz nie ma życia bez banku bo jest łatwiejsze i bezpieczniejsze ale głupi będzie tam trzymał wszystkie swoje środki :-)

Co takiego bezpiecznego jest w trzymaniu pieniędzy u lichwiarza? Łatwiejsze? Przecież łatwiejsze jest wziąć gotówkę i schować do kieszeni niż usiąść przed komputerem i zrobić przelew.

"ŻabAlka dowód to też słowo. Tylko że trudniej w razie czego udowodnić, ale to też dowód. Poza tym można podpis złożyć. " X dupa, a nie dowód. zapytaj tych, którzy mieli umowę o pracę "na gębę" i nigdy nie dostali wypłaty. nie wiem jak teraz, ale jeszcze niedawno prawo dopuszczało ustne umowy o pracę, ale nikt o zdrowych zmysłach się na taką nie zgodzi.

"Przecież łatwiejsze jest wziąć gotówkę i schować do kieszeni niż usiąść przed komputerem i zrobić przelew. " X tak samo łatwiejsza jest kradzież pieniędzy z kieszeni, niż z banku :P wyobraź sobie, że ktoś napadł na twój dom i zabrał ci wszystkie pieniądze. co ty na to? :D X i serio, chodzisz płacić rachunki na pocztę, zamiast zrobić to przez neta?

ŻaBalka, słowo też jest dowodem, to nie ulega wątpliwości kochana, a to że nie ma kto sprawiedliwości wyznaczyć to już inna sprawa. Ja tam nie mam problemu z tym by ufać ludziom. Co prawda nie raz się przejechałem. Ale żeby na starcie nie ufać? Co do kradzieży to dziwne co napisałaś bo bank przecież cały czas kradnie zmuszając rządy do dodruku pieniędzy, albo zabawy w stopy procentowe. A z kieszeni bardzo rzadko zdarza się by ktoś ukradł, to są jednostkowe przypadki. Nie płacę rachunków bo jestem na utrzymaniu matki. Na poczcie to też bez sensu bo przecież oni też korzystają z banku. Sama idea banku jest słuszna i gdyby rząd się w to nie wtrącał, w ogóle nie wiązał gospodarki i banków ze sobą to byłoby normalnie. Wiadomo jak jest.

*ŻabAlka

straszne farmazony pierniczysz. może rusz się do jakiejś roboty, bo matka wiecznie żyła nie będzie.

Jeżeli wiesz gdzie można uczciwie pracować jak człowiek, poproszę to podpowiedz.

He he i koniec dyskusji. Bo uczciwie przy świadomości co się wokół dzieje nie da się uczciwie pracować, to po pierwsze, a po drugie uznałaś że jestem nieudacznikiem i nie warto już pisać. Mam rację?;)🖐️

nie wszyscy mają czas na odświeżanie kafeterii co minutę. gadka z tobą przypomina mi gadanie lenia o sporcie - sport jest zły, bo się pocisz i męczysz. korzystanie z banków ma wiele zalet, jest wygodne i praktyczne, a jeśli ci nie pasuje, to po prostu nie korzystaj i tyle. X faceci akurat mają ogromne możliwości, jeśli chodzi o pracę, także fizyczną, ale skoro zamiast szukać roboty zadajesz głupie pytania, to faktycznie "dalsza gawęda jest zbędna".

Nie można nie korzystać z banków jeżeli chce się pracować poprzez swoją działalność, więc jeżeli nie wiesz jak jest, to nie zabieraj głosu. Mądrzysz się. Nie każdy nadaje się do pracy u kogoś, ja się sprawdzam w działalności jednoosobowej, ale taką pracę praktycznie zabronili wykonywać uczciwie. Z jakiej racji mam się dostosować do tego co obecnie skoro jest to chore?

ŻabAlka gdybyś jednak zechciała jeszcze napisać to byłbym wdzięczny. Czy każdą czynność za którą dostaniesz pieniądze nazwiesz pracą?

O, nawet tu na stronie reklama citi banku. Citibank to bankrut swoją drogą. Już do tego stopnia posuwają się we wciskaniu wam kredytów, że dzieci wykorzystują. Muszka w internecie na fali to jeszcze muszkę dzieciakowi założyli. Dzieci, bo kredyt pewnie ze względu na dzieci weźmiecie?;) Nie dziwi was to że banki wciskają kredyty? Jeżeli bank zaczyna reklamować kredyt, to znaczy że potrzebuje na gwałt pieniędzy, bo tyle ile udzieli kredytu, to praktycznie tyle samo może dodrukować. Ciekawe czy ci co pożyczają od banków widzą w ogóle te pieniądze, czy tylko cyferki na rachunku bankowym? ;) W USA pieniądze dodrukowuje FED , a w Europie EBC. Porównajcie sobie ile kosztowała bułka kilka lat temu, a ile teraz. To są skutki między innymi dodruku pieniądza czyli obniżania jego wartości. W rozwiniętym i rozwijającym się kraju produkty tanieją. Każde sztuczne ustalanie wartośc****eniądza prowadzi do upadku. Korzystając ze współczesnych banków wspieracie lichwę i zniewolenie, wy krótkowzroczni głupcy.