Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktoś ma papugę nimfe?

Polecane posty

Gość gość

Jest u mnie 2 dzień nimfa, napiszcie co można im dać do jedzenia zamiast tylko karmy dla papug, jak oswoić w dość szybkim czasie, jak reagują na inne zwierzęta? Boję się nie je nic. Zostawiłam ją w pokoju z muzyką z radia. Inne zwierzęta w innym pokoju. Poradźcie coś

Gość gość
Teraz jestem w pracy

Gość gość
Jakie warzywa i czy gotowane czy surowe, jakie owoce....

Gość gość
Można jej dawać jajko kurze albo twarożek. Ja mam papugę już 1,5 roku. oswoiła się szybko po podcięciu skrzydeł ( mozesz zobaczyć jak to się robi w necie) absolutnie jej to nie boli. Lata bardzo niziutko i musi do Ciebie przywyknąć i zaczyna traktować Cię jak partnera. Moja urządza mi spiewy godowe i łasi się jak kot ( nimy są bardzo rozwinięte emocjonalnie) ostatnio troszke zachorowała -chyba przez przeciąg. Byłam z nią u weta i Pani Waterynarz robiła sobie pamiątkowe zdjęcie bo nie mogła uwierzyć że nimfa jest tak spokojna ułożona i daje się pogłaskać przytulić. Powiedziała że zasługuję na medal za takie wychowanie - może coś w tym jest ? :)

Gość gość
A kiedy powinno się podciąć skrzydła? Boję się i ona się mnie boi więc nie wiem czy na siłę to dobry pomysł. Ma 4 miesiące

Gość gość
Miałam kiedyś nimfę ;) one bardzo lu IA marchewkę jabłka ale bez skórki. Pestki dyni,słonecznik. Nie musisz dawać luskanego one same sobie otwierają :) moja papuzka to samo przez jakieś 5 dni siedziała w miejscu nic nie jadła,malo pila martwilam się o nią bardzo. Ale po paru dniach zaczęła wchodzić po szczebelkach i było ok .zaoszczędzić jej stresu i nie wpuszczając innych zwierząt do pokoju bo one się strasznie boja i strosza się. Mogą nawet paść na zawał bo maja delikatne serduszka. Oswajają ja w rękawiczkach grubych najlepiej skórzanych nie bierz jej w gołych dłoniach. Są ludzie ktorych ona nie polubił wgl. Pamiętam ze mojej mamy nie znosiła i ja dziobaka strasznie a mojego tate wręcz na odwrót :) nie ma regoly. Musisz być cierpliwa :)

Gość gość
A mam jeszcze jedno pytanie, czy jedna nimfa czy dwie powinny być? Wzięłam wczoraj nimfę od takiej babki siedziała ona w klatce z siostrą nimfą i nie wiem czy nie jest jej smutno i nie wiem czy nie dokupić tej siostry... I czy da się oswoić 2 nimfy?