Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

siostra mojego meza

Polecane posty

Gość gość

Chcialabym przeczytac opinie obcych osob. Siostra mojego meza ma roczne dziecko, wynajmuje mieszkanie wraz ze swoim partnerem. Mają problemy finansowe, pozyczylismy Im pewną kwote, oddali polowe mowiac ze reszte oddadzą gdy beda mogli. Wczoraj bylismy u tesciowej, okazalo sie ze co miesiac daje Im okolo 800zl i sama zostaje z kilkoma zlotymi w portfelu. Oni pracuja oboje, ale nie potrafia gospodarowac pieniedzmi, wychodza czesto "na miasto" a potem ida do mamy bo nie maja grosza. Aktualnie potrzebujemy gotowki przed nami zakup auta. Czy w tej sytuacji moge poprosic o oddanie pozyczki?

Gość gość
Oczywiście długi należy zwracać.

Gość gość
Nie chce zeby to wygladalo, ze wymuszam oddanie, od kilku miesiecy na temat pieniedzy cisza. Mąż powiedzial, ze nie chce zeby przez to nie mieli pieniedzy dla dziecka i ze zapewne siostra sie obrazi.

Gość gość
Wy też przecież możecie się obrazić na siostre że zwleka z oddaniem pieniędzy a wam są one również potrzebne. Ja bym powiedziała otwarcie że daje wam na oddanie dwa tygodnie i że muszą oddać bo wam też forsa jest potrzebna.

Gość gość
Wlasnie tak uwazam, ale faktycznie bie chce "wyrywac sila" tych pieniedzy

Gość gość
Powiedziec ze potrzebujecie i juz

Gość gość
Licz sie z tym ,ze nie oddadzą. Ale to dobrze, bo już im więcej niczego nie pozyczycie . No chyba,ze pozyczycie :P

Gość gość
Mąż wlasnie tak powiedzial, ze to byl pierwszy i ostatni raz. Jak ostatnio u nas byli to cos przypadkowo powiedzialam, ze czekaja nas wydatki no ale cisza.

Gość gość
Powiedzcie, ze potrzebujecie, ze czekaliscie juz dlugo.

Gość gość
Skoro się boicie odezwać na ten temat, bo się "obrażą" to trzeba było myśleć o tym od początku jako o prezencie a nie pożyczce.. Skoro są do kitu to rzeczywiście się "obraża", jeśli są w porządku powinni powiedzieć spoko.. Ale gdyby byli w porządku to nie unikaliby tematu i mówili o tym, że oddadzą a nie cisza..

Gość gość
Wiem, wiem... Niestety ciezko mi sie odwazyc, mają dziecko. Jak sie okazalo po wczorajszej roznowie z tesciowa, Ona co miesiac daje im sporo pieniedzy. Nie chcialabym tez zeby bylo tak ze im ta kase wyszarpuje. No nic, trzeba sie odezwac i tyle. Dobry zwyczaj nie pozyczaj...

Gość gość
A tak z ciekawości - o jaką kwotę mniej więcej chodzi? Taką, którą można oddać po miesiącu zaciskając pasa czy większą, która wymagałaby wzięcia kolejnej pożyczki, gdyby chcieli szybko oddać.

Gość gość
1000zl. Pozyczylismy 2tys , mieli oddac w kolejnym mies, oddali po 2miesiacach tysiac zl. Mowiac ze reszte za mies, powiedzielismy ze ok. I minely 4miesiace i cisza... Byli u nas tydzien temu i nic na ten temat. Dziwie sie ze nawet nie zapytali czy miga oddac pozniej.

Gość gość
Tez bym powiedziala, dlugi trzeba oddawac

Gość gość
Liczą że zapomnicie. Skoro oboje pracują i jeszcze ciągną 800zl!! To bardzo źle gospodaruja pieniędzmi. Mnie by było wstyd tak brać.

Gość gość
No wlasnie, Oni sa troche przyzwyczajeni ze mama da... Od poczatku tak bylo, bo dziecka nie planowali, szok i musieli sobie wszystko poukladac. Doszlo do tego ze chca dalej wychodzic do knajpek, a potem z prosba do mamy bo nie ma kasy na pieluchy

Gość gość
Ja bym powiedziala ze potrzebuje i tyle. Wasze pieniadze.

Gość gość
I jeszcze przy okazji zrobiłabym aluzje do takiego wyciągania od matki większości kasy! Wstyd

Gość gość
Osoba wyzej - racja!!! Powinnas im tak powiedziec

Gość gość
I tak nie oddadza Wam pieniedzy

Gość gość
Ja to sie dziwie takim co pozyczaja i milcza. Niech sie wezma w garsc, a nie ciagna kase, wstyd!

Gość gość
I powiedzieliscie???

Gość gość
Ja bym powiedziala ze pozyczka miala okreslony czas i ze teraz potrzebujecue

Gość gość
Po co sie tlumaczyc, byl okreslony czas niech oddaja

Gość gość
Ja bym powiedziala ze pozyczka miala okreslony czas i ze teraz potrzebujecue