Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Echo serca płodu!!

Polecane posty

Gość gość

Hej jestem w 9 tyg wczoraj bylam na USG i trochę się wystraszylam bo lekarz długo nie mógł znaleźć serca dziecka kazał mi podłożyć pod pupe ręce i dopiero wtedy zobaczył serduszko włączył potem aparaturę żeby było słychać, serduszko biło bardzo szybko. Moje pytanie brzmi czy lekarz odrazu powinien zobaczyć serce czy dziecko może inaczej się ułożyć i trzeba trochę poszukać i jest to normalne?

Gość gość
usg dopochwowe czy przez brzuch? nie miałam takiej sytuacji, od razu było widać bicie serca.

Gość gość
mnie zawsze kazał podkładac, rece pod pupe, lepiej widzi dziecko, a serce bije szybko normalne.

Gość gość
Dodam że lekarz nie powiedział mi "niemoge znaleźć serca" tylko wg mnie to troszkę trwało powiedział że wszystko jest wporzadku. Jest ie zastanawia mnie czy odrazu lekarz powinien widzieć czy serce może się "schować"

Gość gość
może miał słaby sprzęt, albo to ze względu na usytuowanie w macicy.

Gość gość
Nie znam się, ale w 8t3d mój synek miał 1,8 cm i wyraźne kształty ludzkie, z wyraźnie zarysowaną głową, tułowiem, więc wiadomo było gdzie serce, ale skoro lekarz powiedział ze jest ok to tak jest i się nie martw.

Gość gość
u mojego dzieciaczka w 9 tc serduszko waliło 181, w 12 tc- 170, a teraz już cały czas 140. Początkowo serduszko pracuje wolno, potem bardzo szybko, a na koniec sie stabilizuje. Spokojnie:-)

Gość gość
Magdalena91 z Bellybestfriend? :D Ajj spokojnie z Twoim dzieckiem wszystko jest dobrze.