Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mieszkanie w londynie jakie koszty?

Polecane posty

Gość gość

Ile kosztuje was miesięcznie mieszkanie w Londynie. Ważne - dom w tzw. porządnej dzielnicy. Mam szansę na dobrą pracę, robię obliczenia, czy warto, tylko nie wiem właśnie, ile trzeba przeznaczyć na mieszkanie. Tak zwane kolorowe i zabawowe dzielnice absolutnie odpadają. A może macie jakiś pomysł na mieszkanie w Londynie? Może gdzieś pod Londynem, ale z bardzo dobrym dojazdem do City?

Gość gość
masz szanse na dobrą pracę a jesteś tak głupi, że nie możesz znaleźć w necie cen wynajmu mieszkań w Londynie?

Gość gość
My Putney Bridge - 1 bedroom 1500 mc sam czynsz! Takie sa ceny !

Gość gość
studio flat czyli pokoj z aneksem kuchennym i mala lazienka z prysznicem kosztuje w Londynie 1000 / miesiac

Gość gość
do gościa Owszem, masz rację. Tylko że ja chcę wiedzieć od ludzi, którzy na własnej skórze to przerabiali. Myślę o mieszkaniu ok. 80-90 metrów, 3-4 pokoje. W spokojnej dzielnicy. Firma brytyjska proponuje mi dość wysokie zarobki, ale pieniądze to nie wszystko. W Polsce mam dość wysoki standard życia i dlatego interesuje mnie ile to samo będzie mnie kosztować w Londynie.

Gość gość
Jakbyś miał dobry standard życia w PL to nie wyjeżdżałbys do Londynu. Jesteś niemota i pewnie zmywaka gary w uka, a ten temat to podpucha.

Gość gość
Do gościa Pracuję w międzynarodowej firmie, na stanowisku kierowniczym i firma chce, żebym objęła oddział w Londynie. U nas w firmie to normalne, że ludzie zmieniają oddziały. Myślałam, że na tym forum trafi się ktoś, kto był w podobnej sytuacji. Język mam perfekcyjny, jeszcze z USA, gdzie dwa lata pracowałam wcześniej, przed pracą w Polsce. Za to Londynu nie znam zupełnie, stąd moje pytania. To praca na kilka lat, a więc jedynie wynajem wchodzi w grę. A słyszałam, że i 4 tysiące za porządne mieszkanie trzeba zapłacić. Nie wiem, plotki, czy rzeczywistość, ale chciałabym dowiedzieć się od kogoś, kto zna sytuację, może pracuje w nieruchomościach. Za podpowiedzi polskich gimnazjalistów dziękuję, nie skorzystam.

Gość gość
no to sprawdź sobie na rightmove czy na zoopla ile kosztuje wynajęcie mieszkania w dobrej dzielnicy Polacy piszący na tym forum w dobrych dzielnicach jeśli byli , to zupełnie przypadkowo, ewentualnie w pracy

Gość London City freelance
mieszkanie o jakim mowa to £2000+ miesięcznie, plus media

Gość gość
Nie wszyscy sa takimi niemotamu jak ty, zrozumiesz to wreszcie tepaku? :o

Gość gość
To do trolla gość wczoraj

Gość gość
W Londynie ceny masz bardzo rozne, dzielnice tez. Najtaniej jest dalej od centrum lub w gorszych dzielnicach jak np. Hounslow, tam mozna jakas klitke wynajac za 900 funtow. W centrum mozesz placic nawet tysiace funtow za tydzien. Nie wiem co uwazasz za dobre dzielnice - Zachodni Londyn jest dosyc zielony i spokojny, za to Wschodni jest trendy i tam najwiecej sie dzieje. Takie dzielnice jak Hackney czy Shoreditch nie wygladaja pieknie, ale sa drogie, bo blisko centrum i tam uwielbiaja przebywac hipsterzy, artysci itp. Najlepiej zorientuj sie gdzie bedziesz pracowac i pod tym katem szukaj w okolicy dzielnicy, ktora Ci pasuje - w Londynie jest wszystko wiec zalezy co lubisz. Inaczej mozesz dojezdzac przez 3 godziny do pracy.