Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sposób by sprawdzić czy ktoś wchodzi do mojego mieszkania podczas mojej nieobecn

Polecane posty

Gość gość

Witam, przypuszczam, że jedna z osób z mojego bliskiego otoczenia podstępem dorobiła sobie klucze do mojego mieszkania i przebywa w nim pod moją nieobecność. Wiem, że najprostszym rozwiązaniem sytuacji byłaby wymiana zamków, jednak chciałabym zyskać pewność, że osoba, którą podejrzewam faktycznie wchodzi do mojego mieszkania bez mojej zgody, wiedząc, że ja przebywam w tym czasie poza nim. Czy jedynym sposobem aby to sprawdzić jest zainstalowanie kamery/monitoringu, czy jest może jakiś prostszy - oczywiście dyskretny i dający pewność, że podczas mojej nieobecności w mieszkaniu pojawił się "gość" - sposób? Dodam, że osobą, którą podejrzewam jest.. sprytna, więc banalne próby, typu rozsypanie mąki na podłodze na nic się zdadzą. Mam nadzieję, że uda mi się uzyskać od Was jakąś podpowiedź. Z góry dziękuję za sugestie. Pozdrawiam

Gość gość
możesz zrobić zdj mieszkania zanim wyjdziesz i porównać gdy wrócisz do niego

Gość gość
1. a nie mozesz w ciągu dnia nagle wpaść do domu ? nie wiem czy pracujesz ale moglabys poprosic szefa o 30 min a potem odrobisz nadgodziny i szybko w auto albo taksówke 2. skąd wiesz, ze ktos wchodzi ? zauwazylas ze inaczej stoją rzeczy, cos bylo ruszane ? 3. faktycznie monitoring bylby najlepszy, najtansza ''niania'' czy inna kamerka szpiegowska jakich na allegro pelno, postawic w dyskretnym miejscu a potem sprawdzic nagranie

Gość gość
Wez kawalek nitki ,nie dlugi i w podobnym kolorze co drzwi zeby sie nie rzucal w oczy,jak bedziesz wychodzic zatrzasnij go miedzy drzwiami,a futryna na wysokosci kolan,ale tak zeby wystawal wystarczajaco zebys sama mogla gonzobaczyc,nitka bedzie sobie zwisac i nikt kto o niej nie wie jej nie zobaczy,nie uslyszy tez kiedy spadnie

Gość gość
Wspomniałam, że podejrzany jest sprytny, mimo, że przegrzebie każdy zakamarek mieszkania, nie pozostawi śladu poprzez odłożenie czegoś nie na "swoje" miejsce.

Gość gość
wez urlop i zostan tydzien w domu

Gość gość
To mania prześladowcza polecam odwiedzić psychiatrę.

Gość gość
wpisalam teraz ''kamera szpiegowska microsd'' i na allegro jest tego pełno po 50-100 zł, ja bym na twoim miejscu kupila takie cos jesli nie szkoda ci kasy i sprawdzila kilka dni z rzędu, kamery są w formie długopisów, miśków itp ja miałam podobny problem z facetem który wynajmowal mi kawalerke, po prostu trafilam na świra ktory grzebal w moich rzeczach gdy mnie nie bylo, nie wiem czy byl zboczencem czy mnie sprawdzal, raz go przypadkiem nakryłam, tlumaczyl sie ze dzwonili do niego ze spoldzielni i musial przyjechac, ok uwierzylam, drugi raz wrocilam wczesniej, wzielam urlop, zajęcia na uczelni w weekend, wracam z zakupow o 12 a on siedzial i ogladal tv, ubrany :O

Gość gość
Dziękuję za troskę o moje zdrowie ale uważam, że raczej osoba podejrzana powinna zapisać się do psychiatry. Nie zakładałabym wątku nie mając postawnych podejrzeń.

Gość gość
Teściowa Ci wchodzi do domu pod Twoją nieobecność?

Gość gość
pomysł z nitkami chyba z Kinga zaczerpnięty :D

Gość gość
Nitka dociśnieta drzwiami czasem może nie upaść na podlogę, lepsza jest cieniutka zyłka wedkarska ok 1 cm, wtedy masz pewność, że przy otwarciu spadnie. Jesli mieszkasz w bloku to sasiadka z naprzeciwka czasem jest tansza niz kamerka.

Gość giveyyyy
Na kamerę to się zdecydowałem niedawno po tym jak się włamali mi do firmy. Mam coś takiego jak NV 600 Pro od Orllo (dokładnie ten model -orllo.pl/kamera-ip-wifi-nv600-pro.html). W tej kamerce na pewno na duży plus jest jakość obrazu, jest HD do 960 p i to rzeczywiście robi różnicę. Działa w trybie nocnym, głowica jest obrotowa i faktycznie daje szeroki kąt widzenia, można to zamontować w dowolnym miejscu czy to na ścianie czy na suficie.

Gość gość
jesli masz jego numer telefonu zainstaluj sobie aplikcje i patrz gdzie w danej chwili sie znajduje

Gość gość
Mam prawie pewność że ktoś wchodzi do mojego mieszkania podczas mojej nieobecności i dokonuje w nim konkretnych szkód. Zamierzam zainstalować sobie kamerę i wypróbować opisane w tym wątku inne sposoby.

Gość gość
Jeśli kamera zarejestruje nieproszonego gością, to co dalej? Na policję i do sądu?

Gość gość
Dokonuje konkretnych szkód. Napromieniowuje łóżko, że nie można spać? A w nocy w szafie coś szura, jak tylko się położysz?

Gość gość
00:37 ach tak, pozostaje sprawdzić kto napisał tego posta. Na pewno ktoś z tego samego co mój lub pobliskich domów. Może nawet z tego samego piętra. Domyślałam się, że ktoś mi wchodzi do mieszkania, teraz mam pewność.

Gość gość
Bazienka a mzeszporadzicjaki rpgrm

Gość gość
Nie mój wątek, ale ja też zainstaluję kamerki. Czy dostanę jakieś odszkodowanie w sądzie?

Gość gość
A jak się zabezpieczyć przed kradzieżą kamerek? Bo grupa przestępcza na moim osiedlu na pewno będzie to miała w małym palcu.

Gość gość
Sposoby na darmowy monitoring są w necie, wystarczy poszukać. Jutro instaluję :) Jeśli ukradną laptopa z nagraniem, idę na policję. Przed wyjściem zrobię fotę, żeby mieć dowód.

Gość gość
Wszystkich wchodzących do mojego mieszkania pod moją nieobecność, ostrzegam, że od tej pory jesteście filmowani.

Gość Rubudubu

Idź do psychiatry 😉

Gość

niteczka w drzwiach na wysokosci ponizej kolan?

no i jesli udowodnisz, kto to byl, to jasne, ze mozesz zglosic naruszenie miru domowego