Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy bunt dwulatka to prawda czy mit?

Polecane posty

Gość gość

Hej, mam synka niespełna 2 letniego i się zastanawiam jak to jest u innych dzieci w tym wieku. Ja u swojego nie zauważyłam tego słynnego buntu. Oczywiście czasem coś chce, ale to nie jest żadna nowość, zawsze tak było. Wcześniej jednak nie dało się mu wytłumaczyć nic bo nie rozumiał. Teraz rozumie więcej i po prostu da się mu wytłumaczyć, że czegoś nie może dostać, albo coś dostanie ale musi poczekać. Czym więc jest bunt i kiedy występuje?

Gość gość
Widocznie jeszcze nie jest w fazie buntu. Ale powiem ci ze ten bunt dwulatka to pikus w porównaniu z buntem trzylatka ;) zapewniam cię ze jak mały bedzie przechodzić bunt to nie bedziesz pytać na forum ;)

Gość gość
Moj ma 2,5 skonczone i tez jeszcze jako takoego buntu nie poznalismy. Albo mamy szczęście albo lagodny egzemplarz ;) pewnie ze sa rzeczy ktore chce, ze sie zdenerwuje i potupie nogami. Z 2 razy sie rzucił na podloge ale za 2 sekundy juz byl na nogach.albo jeszcze nie wpadl co dalej robic albo nie dalismy mu jakiegokolwiek znaku ze to moze zadzialac.

Gość gośćp
Nie ma buntu 2 latka, bunt przypada na wiek 2,5 roku.

Gość gość
Są różne dzieci. Córka znajomych zaczęła się ostro buntować, jak skończyła 4 lata. Trwa to do dzisiaj, a ma 5,5. Wcześniej zero buntu, raczej ciepłe kluchy - gdzie postawili, tam stała ;).

Gość gość
Moje dziecko miało 16 Mc jak zaczęło bunt a Skończyło przed 3 urodzinami teraz jest super a ma prawie 4 lata

Gość gość
Taaaaaak bunt 2,3,4 latka. A później się okaże, ze bunt 30,40 latka też jest. Nie to nie jest bunt. To wychodzą po prostu bledy i nieudolnosc wychowawcza jeśli np 3 latek odstawia akcje.

Gość gość
Gość 8 41 tu zapewne bijesz swoje dziecko i chodzi jak w zegarku? Idź do pediatry dziecka swojego i powiedz lekarzowi że nie ma skoków rozwojowych i buntu to cie wysmieje pozdrawiam