Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zmiana czasu a niemowle

Polecane posty

Gość gość

Ja sie dzis zastanawialam jak przestawic caly plan dnia tak ciezko wypracowany z dzieckiem a synek sie dluzej zdrzemnal i wszystko sobie sam wyrownal, czyli nasz plan dnia bedzie znowu ok wg nowego czasu. A jak wy sobie z tym radzicie?

Gość gość
normalnie, moja córka wstała o 7 wstała jak przed czasem dałam mleko i normalnie co 3 h je, drzeme miała juz jedna tez o normalnej porze.

Gość gość
Mój syn również ma wszystko normalnie, z ta różnicą ze jak sie rano obudził na mleko to byla 5 a nie 6

Gość gość
No a jak polozycie dzieci spac? Wg nowego czy starego czasu?

Gość gość
Jakie problemy :D Położymy jak nam się zachce, jak będziemy widzieć, że dziecko chce spać. Jak zawsze. Od samego początku życia synka nie trzymamy w tej kwestii żadnych reguł, dużo wyjeżdżamy, śpimy w różnych miejsca. Syn nigdy nie miał problemów z zasypianiem. Przez 2,5 roku nie przespaliśmy może z 5 nocy

Gość gość
No no , pozazdroscic.

Gość gość
Tak samo jak wyzej, nie klade dziecka na sile, zasypia jak sam chce i tak od urodzenia. Czasami to jest 21,22 lub 23 i potrafi spac do 9-10. Ma 4 miesiace i kazda nocke przesypia w ten sposob a ja nie musze go lulac i godzine krazyc po domu bo jest 19 i musi isc spac... pewnie w koncu by sie ululal a potem wstal mi o 5 to co to za interes? Wieczorem swiatlo jest juz przygaszone, lezy z nami w lozku, wycisza sie, zasnie to odkladam do lozeczka i tyle

Gość gość
Mój pójdzie spać według godziny , ktora będzie na zegarze, od jakiegos czasu chodzi spac ok 21, o 6.30 mleko i spi do 9, dzis mleko było o 5, reszta bez zmian, też na szczescie nie muszę go kołysać, bo od początku był odkladany do spania normalnie, czasem zdarzy mu się gorszy dzień, to wtedy usypiam go faktycznie na rękach, ale sporadycznie mamy takie sytuacje