Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 23tc

Poronienie w 23tc

Polecane posty

Gość 23tc

Hej dziewczyny. Jestem w 23tc, moja ciąża od początku jest zagrożona, poroniłam już 2 ciąże (pierwsza w 11tc, druga w 7tc.) ..i znów tego się boję. Od paru dni źle się czuję, boli mnie podbrzusze, mam wrażenie, ze czasem ruch dziecka to nie ruch tylko taki mini skurcz. Nastawiam się psychicznie, że mogę poronić, ale mam pewne pytanie techniczne ..poronienie we wczesnej ciąży to był po prostu taki bardziej obfity okres ze skurczami i skrzepami, a jak wygląda poronienie w tak zaawansowanej ciąży? Odejdą mi najpierw wody? Będzie wyglądało to bardziej jak poród czy jak? Czy któraś z Was przeżyła może coś takiego?

Gość gość
To nie poronienie tylko porod przedwczesny....dziecko wazy ok.500g.rozumiem ze nie zalezy ci na dziecku i dlatego nie jedziesz do szpitala...ja ma syna z 25 tyg.wlasnie pelza po dywanie....

Gość gość
Moim zdaniem wyglada jak poród ponieważ dziecko ma około 20cm. ALE TY NAWET O TYM NIE MYŚL. To sie nie wydarzy, a Ty powinnaś skupić się na tym że już od około 26tc dziecko da się uratować. I wyznaczaj sobie w myslach cele że np jeszcze 3 tyg będzie bezpiecznie i tak przesuwając te granice aż do rozwiązania. Ja tak robiłam w ciąży i bardzo mi to pomogło.

Gość gość
no to byłby już poród przedwczesny a nie poronienie.

Gość 23tc
Dopiero co wyszłam ze szpitala. Po poprzednich poronieniach brałam silne hormony, bo mój organizm wytwarza ich za mało. To nie tak, że nie chce dziecka, po prostu muszę być nastawiona na obie opcje.

Gość gość
Moje dziecko z 25tyg.mialo 34cm i 690 g.

Gość gość
Skoro masz skurcze czemu nie idziesz do lekarza? Porod wygląda normalnie. Myśl optymistycznie, każdy tydzień zwiększa szanse dziecka

Gość gość
Aialas podany celeston na rozwoj pluc?

Gość 23tc
No właśnie nie wiem czy to skurcze.. to tak jakby bardzo, bardzo, bardzo silne ruchy dziecka, przynajmniej jak powiedziałam pielęgniarce, że mam skurcze to ona, że to nie skurcze tylko ruchy dziecka i żebym nie panikowała bo to pogarsza moją sytuację, a ja chyba wiem kiedy rusza się dziecko, a kiedy to coś innego. Celeston mój lekarz prowadzący proponuje mi podać po 27tc dopiero, bo dziecko i tak jest jeszcze za małe żeby mogło samo przeżyć (4 dni temu robione USG).

Gość gość
Dziecko rośnie to ruchy są mocniejsze

Gość gość
Jezeli jest jakies zagrozenie to celeston powinni dac wczesniej.ja mam 2corki z 27tyg.-900i 950 .maja po 2latka biegaja i zaczynaja mowic

Gość 23tc
Jeżeli w 23tc ruchy są tak silne, że czasem muszę usiąść, bo aż mi się niedobrze robi (dlatego mam wrażenie, że to skurcz) to co będzie później? To jest za silne jak na ruchy dziecka.

Gość gość
Jeśli masz az takie to powinnaś jechać do szpitala i nie dac się zbyc! Przecież to się da sprawdzić czy to skurcze

Gość gość
Ja zwykle z niczym w ciazy nie panikowalam. Ale tak silnych ruchów to chyba nie ma.

Gość gość
jedź na ktg skoro uważasz że to skurcze.

Gość gość
No właśnie, ktg. Będziesz wszystko wiedzieć