Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

No to czekam na obiecane 500 zł

Polecane posty

Gość gość
500zl za same problemy? Nawet 5000 to za malo jak dla mnie za zniszczenie sobie zycia bachorkami :D powodzenia i modlcie sie w kosciolkach zeby towarzystwo nie wychowalo wam bachorkow na alkoholikow, cpunow, palaczy, itp bo to oczywiste ze rodzice maja gowno do powiedzenia w kwestii wychowania

Gość gość
Oj, dajcie już spokój. Znam osoby, które głosowały na PO i wcale nie są to żadni niedouczeni kretyni. Znam tez wykształcone osoby glosujące na PiS. Spora cześć osób z reszta wcale nie glosowała tak naprawdę na PiS tylko przeciwko PO, a na mniejsze partie glosować nie chcieli, bo byłoby to marnowanie głosu. No i warto jednak zwrócić uwagę, że PiS dostał glosy nawet nie 1/5 społeczeństwa. Tyle wystarczy, aby rządzić krajem.

Gość gość
gość dziś to nie chodzi o to, że PiS da na leki tylko dlaczego jedni mają być uprzywilejowani, a drudzy nie? Pytasz czy wiem co czują osoby nie mogące mieć dzieci - no jasne tragedia światowa, a wiesz co czuje matka która nie ma na leki dla dziecka, bo suka Kopaczowa wycofała ważne leki z refundacji, a z drugiej strony opłaciła in vitro które niczyjego życia nie ratuje albo jeżeli ta matka ma kasę ale te leki w ogóle nie są dla niej dostępne w POlsce? Albo pomyslałaś co czują ludzie dla których nie ma terapii,bo państwo nie finansuje i skazani są na śmierć? Oni są jak na razie gorzej traktowani, bo na in vitro jest, ci są lepsi, a dla innych nie ma nic i mają zdychać, zastanowiłaś się jełopie co ci ludzie czują? Tamtym przynajmniej śmierć nie grozi JEŁOPIE! Tak jasne poczęcie najważniejsze ale żyjący ludzie to najlepiej w kibel, bo rozhisteryzowana staraczka mają depresyjkę i muszą z teżecikiem mieć dzieciąteczko sfinansowane przez budżet :o Garkotłuka to sobie w lustrze poszukaj, bo widzę, że afirmacja prokreacji już ci resztę świata przesłoniła krowo rodna! Poza porodami i ciążami jest też inne życie i inni ludzie, którzy tak samo są ważni, a zostali uznani za gorszych!

Gość gość
Do gosc z 8.46 zaden katolik niezaglada w zycie ateisty.tak tez powinno byc w druga strone.Wiecznie narzekacie na Kosciol i na ludzi wierzacych,a nikt wam niekarze ani przymusowo chodzic do Kosciola ani wierzyc ani sie spowiadac,ani obchodzic Sw.Bozego Narodzenia(ktore wszyscy jakos obchodza) ani nawet chrzcic dzieci bo niema takiego przymusu,sluby koscielne- o kazdy i kazda leci mimo ze niewierza i najezdzaja na Kosciol-karze wam ktos?Widzieliscie kiedys na jakimkolwiek forum zeby katolicy wyzywali i smiali sie z niewierzacych?Na pis nieglosowaly tylko mochery mam 26 lat wiekszosc mioch znajomych jest ok 30stki lub po. Nikt nie zaglosowal na po! A ja niewstydze sie Jezusa.do nikogo to i tak niedotrze ale co tam...

Gość gość
To wasze po o ktore tak placzecie przez 8lat niespelnilo nawet jednej obietnicy wyborczej.zrobili dla kraju wiecej zlego niz dobrego.a teraz jeszcze zrzuca wam na lby 100tys islamistow.Na szczescie takie glaby jak wy sa w 20%mniejszosci a to o czyms swiadczy hahahaha

Gość gość
Do gosc z 8.31 popieram Twoja wypowiedz w 100%

Gość gość
A ja jestem wierząca i wcale nie glosowałam na PiS. To niekoniecznie musi się pokrywać. Nie jestem również zwolenniczką finansowania in vitro z budżetu. często wchodzę na stronę "się pomaga" i widzę historie ludzi, którzy nie mogą dostać dofinansowania ciężkich chorób. Zmuszeni więc są do żebrania, aby mieć na leki dla chorego dziecka. najpierw myślmy o ludziach, którzy na świecie już są.

Gość gość
Chyba ktoś tutaj nie oglądał wczoraj slupkow prezentowanych w tv. Między ludźmi wykształconymi właścicielami firm i obejmujących wysokie stanowiska wygrało PO nie PiS. I niestety możesz sobie wmówić co chcesz na PiS głosowała ciemna masa, która poleciała na ich śmieszne i absurdalne obietnice.

Gość gość
właśnie, na PO to sobie mogli głosować sami biznesmeni...to nie jest partia dla zwykłych pracowników/niewolników prawie do 70 roku życia.

Gość gość
Sedno sprawy-wciąż głosuje za mało Polaków,choć wynik 51%to i tak niezle jak na nasz pasywny,leniwy naród,wciąż 49% uważa że jakoś to będzie bez ich udziału i zaangażowania ale jak przychodzi co do czego to ci którzy nie pofatygowali się na wybory najgłośniej krzyczą krytykują i narzekają

Gość gość
to nie jest partia dla zwykłych pracowników/niewolników prawie do 70 roku życia. xxx Przecież PO nie podwyższyła wieku emerytalnego ze złośliwości tylko z powodów ekonomicznych. W Polsce jest fatalna sytuacja demograficzna, poza tym za wiele grup zawodowych mających olbrzymie przywileje emerytalne, na które muszą pracować wszyscy. Bez zmiany tych dwóch rzeczy obniżenie wieku emerytalnego będzie finansowym sepuku.

Gość gość
Sedno sprawy-wciąż głosuje za mało Polaków,choć wynik 51%to i tak niezle jak na nasz pasywny,leniwy naród xxx To nie jest kwestia lenistwa. Albo może - nie zawsze jest to kwestia lenistwa. Sama w tym roku chciałam nie iśc na wybory, bo kogo nam sie proponuje - złodziei, którzy od 25 lat tkwią przy korycie pod różnymi nazwami i nic nie robią. :o Zgadzam się natomiast, że ci, którzy nie glosują są pierwsi do krytykowania innych wyborców. To niech sami pójdą do urn wybrać tych, którzy będą glosować dobrze.

Gość gość
gość dziś Właśnie przez to, że są te p******e sondaże przedwyborcze idioci jak Ty i Twoi znajomi doprowadzili do powrotu Polski do stanu, gdzie będą rządzić schizefronicy z manią prześladowczą. A kto zapłaci za chore pomysły pisiorów? Podatnicy. Pewnie zabierze ulgę na dziecko, wzrosną podatki, ceny pójdą w górę. Ale tępaki usłyszały 500 zł na dziecko i nic więcej się nie liczy.

Gość gość
Tak, tak, sami na górze kradną, pensje mają takie że szoda gadac, odprawy, diety...... nawet wode do picia maja z górnej półki a niech z lidla piją jak wiekszość albo kranówę. Ich stać na restauracyjki Sowy nie Sowy a my nawet nie możemy sobie pozwolić na wołowinę bo droga tylko kurczaki. Tak ma większość i nikt tego nie zaprzeczy .

Gość gość
tak, tak my tu się spieramy, a oni zamienili się znów na parę lat miejscami i niby się kłócą w mediach, a za naszymi plecami żrą, chleją razem i śmieją się z nas czym wy się tak podniecacie? że trafiliśmy z jednego szamba w drugie szambo? to nadal jest szambo. ślepe jesteście?

Gość gość
pamiętajcie ze platforma zostawiło dług 3 biliony dwa razy wiekszy od Grecji

Gość gość
49% tych którzy nie głosowali nie dorosło do demokracji i wolności,najwyrazniej wolą by inni decydowali za nich,niech tylko nie płaczą że znów jest zle albo gorzej bo mieli prawo wyboru z którego świadomie zrezygnowali

Gość gość
naprawde wierzycie, że czy pis czy po to cos w waszym mikrozyciu się zmieni w ciągu kilku lat? Ludzie, zmiany będą po 10 latach. nie bądzcie naiwni! owszem na pewno będzie powrót do zakazu aborcji i in vitro, ale co do reszty, to może kolejne pokolenie coś odczuje, ale nie my dzisiaj, za rok. wielka sprawa 500 zł na dziecko - dostaniesz, ale więcej w sklepie za zakupy zostawisz, nie ma próżni, dziwię sie głupkom którzy się nabrali na takie bzdety...

Gość gość
Bo tępaki nie posiadają zdolności logicznego myślenia oraz nie znają podstawowych praw ekonomii.

Gość gość
nie dostaniecie żadnych pieniędzy!!! zaraz kaczor ogłosi że PO ukradła wszystkie pieniądze i nie ma z czego dawać

Gość gość
"dostanę 500zł na dziecko "-o święta naiwności-czy te wszystkie które są o tym przekonane słuchały wnikliwie p.Szydło?Owszem 500zł na pierwsze dziecko w rodzinach najbiedniejszych tzn.gdzie dochód na osobę na m-c nie przekracza 574zł...ile z was ma dochód miesięczny na osobę w rodzinie-574zł?

Gość gość
do tej umysłowej z 9:00 A dlaczego ja mam ze swoich podatków finansować leczenie osób, które są chore np. w wyniku palenia petów, skoro ja nie pale? Tłukiem to jesteś Ty i nie obrażaj innych. Dlaczego ja mam płacić na budowy niepotrzebnych dziesiątek kościołów, finansować lekcje religii skoro kościół nie płaci podatków. Płacić na lekcje religii w szkole, skoro religia to wiara a nie nauka taka jak matematyka czy j.polski, historia etc. Mnie co miesiąc państwo zabiera kilka tyś. i co z tego mam? Przewlekle chory nie jestem, komunikacją miejską nie jeżdżę, lekarz prywatnie jak coś potrzebuje. Dlaczego mam dawać ze swoich podatków 500 zł na dziecko, skoro moje nie dostanie. Bo potrafię zarobić uczciwie na swoją rodzinę? Więc zamknij dziób i jak chcesz coś więcej to się weź za robotę. Państwo jest dla wszystkich, zarówno dla hipochondryków jak i dla tych mogę mieć dziecko tylko z in vitro. Płacą podatki to mają prawo tego oczekiwać od państwa. Głupia torbo, pewnie jeszcze stara.

Gość gość
P.S wole finansować z podatków tych którzy świadomie chcą mieć dziecko np. przez in vitro, niż rozmnażających się na potęgę roszczeniowych obywateli to tylko daj i daj.

Gość gość
dziś zgadzam sie w 100%!!!!

Gość gość
Jarosław Gowin-Być może część reform PiS trzeba będzie rozłożyć w czasie. Zobaczymy, na co stać polskie państwo i co jest racjonalne do zrobienia. W pierwszej kolejności nowy Sejm powinien zająć się górnictwem.

Gość gość
gość dziś PO było 8 lat i co? przestaliśmy finansować kościoły i klechów? 8LAT więc o czym ty pierdo/lisz zaślepiona kretynko? PO jeszcze więcej im przywilejów dała i jeszcze bardziej ich napasła! Poczytaj ustawy zanim zaczniesz predzić. więc nie wiem do kogo ta durna gadka! Mam 27 lat. Nie głosowałam na PiS ani na PO, a starej torby to sobie w rodzinie poszukaj. Napisałam prawdę jak jest! Chore dzieci mają się bujać, a staraczkom finansuje się dziecko - tak to wygląda! więc nie wylatuj z kościołem, bo to nie ma nic do rzeczy!

Gość gość
gość dziś Właśnie przez to, że są te p******e sondaże przedwyborcze idioci jak Ty i Twoi znajomi doprowadzili do powrotu Polski do stanu, gdzie będą rządzić schizefronicy z manią prześladowczą. xxx A w którym ja miejscu napisałam, ze głosowałam na PiS? Najpierw sie naucz więc czytać, a potem smaruj takie agresywne posty. Owszem, mnie tez się nie podobało, że ktoś na nich głosował, ale każdy ma prawo do swojego wyboru i nie obrażam innych, myślących inaczej.

Gość gość
09:33 a zastanowiłaś się kto doprowadził do tej fatalnej sytuacji w Polsce ? Nie ? To POdPOwiem ci -PO ! Przez osiem lat doprowadzali Polskę do takiej tragedii jaka jest teraz. Ja głosowałam na PiS i mam w doopie wasze zdanie. I nie jestem tą, która czyha na pięć stówek od państwa, bo mam tylko jedno dziecko i więcej nie planuję. Mąż jest żołnierzem, ja mam swoją działalność. Materialnie stoimy bardzo dobrze, ale myślę też o innych i dlatego nie chcę już PO. Oni pokazali co "POtrafią".