Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nawracajacy problem

Polecane posty

Gość gość

non stop jak się wyleczę grzybica wraca, już ponad rok się z nią męczę. zauważyłam wczoraj w toalecie że w kale mam biały nalot czy to również może być związane z grzybicą?

Gość gość
Twoja damska kanalizacja wymaga czyszczenia dobrym wyciorem.

Gość gość
Możesz mieć grzybicę ogólnoukładową. Musisz wprowadzić również leczenie doustne, żeby pozbyć się infekcji z układu pokarmowego. Idź do lekarz rodzinnego i poproś o receptę na orungal, dodatkowo dopochwowo nystatynę. Zażywaj przez okres leczenia i dwa miesiące po nim provag, w celu odbudowania mikroflory w jelitach i układzie płciowym.

Gość gość
Lekarz internetowy wystawił diagnozę i przepisał leki:-)

Gość gość
A badałaś cukier? Może to początki cukrzycy? Mam podobny problem i natknęłam się ostatnio na taki wątek http://strefaprzyjemnosci.pl/news/details/319,grzybica-narzadow-plciowych i właśnie sama czekam na wyniki... z jednej strony boję się, że to cukrzyca, ale z drugiej strony przynajmniej wiedziałabym jak się leczyć....

Gość Migea
Jesli to nawrót grzybicy to wyleczysz ja tylko z pomocą ginekologa, powinien zalecić Ci leki celowane w dany typ infekcji. A to co Ty sama możesz zrobic to porzadnie odbudowac flore bakteryjna pochwy po leczeniu. Na początek Lactovaginal przez tydzień, a potem wspomagajaco 2-3 kapsułki w miesiacu po miesiączce, bo wtedy jest nawiększa skłonnosć do infekcji.