Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ślub tylko cywilny tylko ze swiadkami?

Polecane posty

Gość gość

Czy warto robic wesele i brać ślub kościelny? Żałuje któraś z was że nie miała wesela i białej długiej sukni?

Gość gość
Ja biorę kościelny tylko że świadkami bez wesela

Gość gość
Hmm...my chcemy za rok cywilny a za 2 kościelny i wesele. Miał byc za rok kościelny ale finansowo nie damy rady.

Jesteś wierząca? Jeśli tak to nie powinnaś mieć wątpliwości jaki ślub brać. Po ślubie wyznaniowym (w kościele czy cerkwi) wcale nie ma przymusu robienia wesela jeśli ktoś nie chce albo go nie stać. I mam pytanie do poprzedniczki: skoro i tak za dwa lata planujecie kościelny z weselem to nie lepiej poczekać i wziąć konkordatowy (w sensie idzie się tylko jakby na kościelny i od razu podpisuje się dokumenty, które powędrują do USC, chyba tak to wygląda). Mi by się nie chciało jakby rozbijać ślubu na dwa, poza tym nic by mi tak naprawdę nie dał sam cywilny skoro i tak musiałabym czekać ;) Ale w sumie decyzję i tak każdy podejmuje sam.

Gość gość
Ja to wiem. Tylko mój narzeczony juz teraz natychmiast chciałby brać ślub cywilny żeby móc mnie nazywać swoją żoną. Do niego ta opcja jest najlepsza.