Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agatha7

Dziecko bez kolegów, wyobcowanie,zespół Aspergera

Polecane posty

Gość Agatha7

Jestem mamą 10 letniego chłopca u którego podejrzewam (jesteśmy w trakcie diagnozy) ZA. Jestem przerażona. Może znalazłby się na forum ktoś z jakimiś doświadczeniami tej choroby. Bardzo potrzebuję rozmowy na ten temat.

Gość Agatha7
może jednak ktoś coś napisze???

Gość gość
Ja mam niespełna 3 latka, więc jeśli chodzi o kolegów- jeszcze nie ten etap. Przede wszystkim dowiedz się, na czym to polega. Dla syna polecam trening umiejętność spolecznych. Ma w ogóle jakąś terapię? Dla was, rodziców Kursy wychowawcze i wsparcie fundacji, jakiejś grupy, w której możesz podzielić się troskami i radościami - bo i tych w naszym Yciu nie brakuje. Swoją drogą, Asperger to nie jest koniec świata. Dzieci autystyczne też dorastają i się zmieniają. Będzie łatwiej

Gość gość
To nieckest choroba tylko odmiennosc neurologiczna. Osoby z zespolem Aspergera maja umiejetnosci ktorych brakuje neurotypowym.

Gość gość
Co z tego że mają umiejętności jeśli są nieprzystosowani społecznie, a dzieci zwyczajnie nikt nie lubi i rówieśnicy uważają je za dziwne. Tu wielka rola nauczycieli jest by integrować takie dzieci, bo są bardzo inteligentne, ale w polskich szkołach wiadomo jak jest...

Gość gość
a czym się objawia ta choroba?

Gość uuuuuuu111
Każde dziecko z Aspergerem jest inne i ma inne nasilone objawy, czasem jest to mało zauważalne, ale ma trudności w relacjach z rówieśnikami, nie rozumie żartów, nie odczytuje mimiki twarzy itd Takie dziecko może być zupełnie normalne intelektualnie, dobrze sie uczy, lub średnio ale bywają też dzieci mające duże problemy w nauce.

Gość gość
Troche przesadzone sa te komentarze, ze dzieci z aspergerem sa dziwne i nikt ich nie lubi. U kazdego dziecka przejawia sie to inaczej. Nie szukaj informacji na forum, zwlaszcza na kafeterii- poczytaj ksiazki albo udaj sie do specjalisty, ktory wylozy ci wszystko czarno na bialym