Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do jakiego wieku dziecko nie powinno jeść grzybów?

Polecane posty

Gość gość

Do jakiego wieku dziecko nie powinno jeść grzybów?

Gość gość
A po co dziecku grzyby?? Nie maja zadnych wartosci wiec po co je podawac?

Gość gość
Według lekarza z którym wywiad ostatnio czytałam, ordynatora oddziału gastrologii w szpitalu dziecięcym, co najmniej do 4. roku życia. Mój ma 4,5 i na razie próbował tylko pieczarek, z leśnymi się wstrzymuję. Nie ma co wchodzić w dyskusję: po co. Grzyby mają walory smakowe i tyle, nie wierzę że wszystkie dzieci jedzą wyłącznie produkty zupełnie pełnowartościowe. To tak jakby pytać po co dawać pszenne bułki przedszkolakom...

Gość gość
haha chodzi mi o grzyby do jedzenia :-) Pytam poważnie, gdyż w internecie można znaleźć sprzeczne informacje. Na niektórych stronach są artykuły, że mają jakieś tam wartości odżywcze.

Gość gość
wątroba dorosłego regeneruje się szybko , dziecka niestety nie. Sama jestem zbieraczem grzybów, i dziecku nie podaje leśnych wcale. Owszem ma walor smakowy i tyle. Znam sie na grzybach ale nie podam dziecku szczególnie tak małemu bo mówimy o kilkulatku.

Gość gość
Pieczarki można podać wcześnie,w sloiczkach są od 10 mz. Leśne po 12 r.z.

Gość gość
mój syn ma 5 lat i tylko pieczarki, jakos boje sie dac innego

Gość gość
Z tymi grzybami, to taka przechodnia moda. Za parę lat zostaną docenione i oddemonizowane. Już pojawiają się pierwsze artykuły na ten temat. Chińczycy od dawna leczą grzybami wiele chorób, nawet raka. Trzeba tylko wiedzieć jak je przygotować, aby organizm mógł je łatwo strawić.

Gość gość
grzyby mają toksyny wszystkie te jadalne też a dzieciak do 12 roku życia tak jak i np. apap w tabletkach może zażywać po 12 roku ponieważ wątroba jest już w stanie sobie poradzić ja nie rozumiem po co dawać małemu dziecku coś co ma walor smakowy a zero witamin i wartości

Gość gość
grzyby są ciężkostrawne, ale mają wartości odżywcze wiele witamin. Tak mniej więcej od 4 lat można podawać. Do tych co mówią że nie mają odsyłam do książek poczytać na ten temat a nie powtarzać głupoty

Gość gość
Moja koleżanka kilka dni temu nakarmiła swojego 2 latka zupką grzybową z borowików. Małemu bardzo smakowało, po kilku godzinach pojawiły się wymioty. Obecnie leżą w szpitalu z podejrzeniem zatrucia i czekają na wyniki badań. Lekarze na mamie dziecka psy wieszają i komentują jej głupotę. Tak daję pod rozwagę.

Gość gość
dlatego ja swoim dzieciom daję z grzybów tylko pieczarki, innych się boję. Poza tym czytałam ostatnio artykuł że grzyby nie maja żadnych wartości odżywczych. A pieczarka ma, nawet ma witaminy z grupy b i witaminę d:) zawsze kupuję od www.pieczarki.net.pl i nie zdarzyło się żeby były nieświeże, widać że dbają tam o jakość wytwarzanych produktów.

Gość gość
Do 8.r.z.

Gość gość
do 6 badz 7 roku zycia nie wolno podawac dziecku grzybow lesnych