Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niedosłuch u dwulatki brak rozumianej przez dorosłych mowy

Polecane posty

Gość gość
Gościu z 21.53 powiedz mi za przeproszeniem po ch uj twoja ironia? Zapytalam, uzyskała odpowiedź i tyle w temacie. Nawet jakby wyrocznia kafe stwierdziła że dziecko jest zdrowe i tak pójdę na badanie słuchu. A co do żłobka to wiem gdzie moje dziecko chdzi i za co place. Córka jest w przedszkolu . Pozdrawiam

Gość gość
moja córka potrafi się ubrać , robi na nocnik, gada jak opętan, wyjmie sobie jedzenie z lodówki, otwiera drzwi, smiga po komputerze, nie ma reguły , zbadaj ją u laryngologa. Co mamy ci jeszcze napisać .

Gość gość
Ludzie! Wystarczy zwykly katar i plyn sie dostaje do trabki i niedosluch gotowy! A wiedza dziecka sie nie cofa. Co ma do niedosluchu fakt ze dziecko zna odglosy zwierzat?? A jak dorosly stary czlowiek bedzie mial niedosluch to straci nabyta wiedze?? Myslimy autorko troche ur*******my mozg kobieto. Idz badaj dziecko

Gość gość
Moja ironia wynika z tego ze zwiazek z niedosluchem a rozwojem mowy jest zaden! Moje dziecko po przewleklych problemach mialo stwierdzony niedosluch w wieku 5 lat i nie ma zwiazku rozwoj mowy i wiedza dziexka do tego.

Gość gość
no właśnie a autorka swoje, my nie lekarze żeby stwierdzić po tym co pisze diagnozę

Gość gość
Mojemu dziecku badanie słuchu nie wychodziło zaraz po porodzie. W maju tego roku w Chorzowie miał drenaż uszu, wycięty 3 migdał i podcięte kolejne 2. Badanie słuchu miał robione kilka razy za każdym razem wychodził niedosłuch. Zdiagnozowane wysiękowe zapalenie ucha. Miał często katary. Jest alergikiem, zresztą ja również. Ile razy lekarz pytał mnie czy wydaje mi się że syn słyszy dobrze odpowiadałam, że według mnie słyszy dobrze. Teraz ma 2,5 roku zaczyna składać zdania.

Gość gość
Autorko ta laska ma racje ty jestes dziwna.

Gość gość
Autirko czy twoje dziecko chrapie w nocy?

Gość gość
Ja piernicze skąd u was ten jad Dwulatki chodzą do przedszkoli prywatnych bo moja còrka właśnie w wieku dwòch lat poszła i była w grupie z 3 latkami! Co wy się tak czepiacie? Autorce chodziło też chyba o to że còrka według niej jak na dwa lata mało mòwi a wy zaraz że nie chce iść na badania! Swoją drogą moja còrka miała obustronne wysiękowe zapalenie ucha i wyszło zupełnie przypadkiem Autorko nie bòj się takiego badania to pewnie tylko profilaktyka Zobaczyła mała wkròtce się rozgada

Gość gość
Jasne autorko nic sie martw nawet nie badaj malej wszystko jest ok

Gość gość
Ale my sie nie czepiamy to autorka stwarza problem. My jej tylko podpowiadamy w dobrej wierze i wszystlie jak jeden mąź odsylamy ja do laryngologa.

Gość gość
A ją napisalam że IDE NA BADANIA !!!!!

Gość gość
Kurwa matki się znalazły Klientka zapytała wyraźnie jak mòwiły wasze dzieci w tym wieku i dodała tylko że martwi ją trochę to Zaraz dopisała że na wizytę się zapisze i tyle Pytanie dotyczyło rozwoju mowy dwulatki a nie opinii czy ma iść czy nie iść do laryngologa!!!

Gość gość
Klientka ma isc kupić bułki. Najlepiej idz autorko do pediatry i zobaczysz co on powie. Widocznie wieksxosc źle radzi a pani sklepowa dała wszystlim reprymende więc spadamy. Dobrej nocy.

Gość gość
no cóż, mojna miesiac młodsza, ale tez duzo nie mowi, na domiar zlego my wciaz w pampersach... Mowi duzo pojedynczych prostych , krotkich wyrazów np koń, kitka, lalka, pić itd,z łączenia na razie tylko " mama daj" i tez np " kic kic śpi" (kic kic - tak mowi na swojego krolika) . Jak bylam na bilansie i mowilam, o tym za duzo nie mowi, to pediatra nie widziala w tym nic nieprawidlowego. Na pocieszenie znam chlopaca, miesiac mlodszego od mojej corki, ale on oprocz mama, tata nic nie mowi...Widze ze w ciagu miesiaca u nas nastapila duza poprawa z mowa, wpadlo bardzo duzo nowych pojedynczych slowek, i widzxe ze corka jest bardzo ziantersowana mowa, bardzo chetnie powtarza, kiedys nie chciala powtarzac.

Gość gość
W czwartek mam wizytę zobaczymy co nam powiedzą. Pediatra nie widziała u córki żadnych odchyleń twierdziła aby dać jej czas i spokojnie zacznie mówić. Kiedy wspominałam o niedosłuchu to się śmiałą że szukam dziury w całym dodając iz dziecko ma prawo nie mówić do 3 roku życia. Logopeda też nie widzi odchyleń ale zaleciła to badanie Aby w przyszłości nie płuc sobie e brodę że nic nie zrobiliśmy w tym kierunku celem wykluczenia powodów dlaczego córka nie bierze się za mówienie. Mam tylko szczerą nadzieję że nic nam nie wykryje a brak mowy spowodowany będzie lenistwem.

Gość gość
Moja skończyła 2,5 roku i jest na podobnym poziomie co twoje dziecko autorko, mówi dodatkowo kółko i pupa, wszystko rozumie, sama je, woła na nocnik, a lekarka powiedziała że poczekamy jak skończy 3 lata, narazie nie widzi nic niepokojącego. A moja pierwsza córka mówiła płynnie w tym samym wieku i wymiawiała r więc nie ma reguły.

Gość gość
U mnie samej w rodzinie są dwa skrajne przypadki. Dziewczynka gadala jak stara maleńka w wieku 1.5 roku a chłopczyk ledwo mówi mając 3 lata... Zobaczymy co powie laryngolog. Córka często chorowała na zapalenie płuc, oskrzeli może faktycznie ma przytkane ucho lub cos w tym stylu

Gość gość
Jesteśmy już po badaniach. Córka słyszy bardzo dobrze :)

Gość Klara29
Wydaje mi się, że moja 2 letnia córka powinna zacząć już mówić cokolwiek, a nie potrafię wydusić z niej ani słowa. To normalne? Powinnam sprawdzić jej słuch? Nie chorowała nigdy wcześniej na żadne choroby związane z uchem, generalnie bardzo mało choruje.

Gość medicusDCL
Dzień dobry, jeśli martwi się Pani o słuch dziecka, warto skonsultować swoje obawy z lekarzem laryngologiem. Lekarz przeprowadzi wywiad, wykona odpowiednie badania i znajdzie przyczynę niedosłuchu. Następnie, jeśli to konieczne, zaproponuje odpowiednią formę leczenia. Więcej informacji na ten temat znajdzie Pani na naszej stronie internetowej www.medicusdcl.pl