Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kilka3

6 mis niemowle nie gaworzy?Prosze o radę

Polecane posty

Gość Kilka3

Wydaje tylko pojedyncze sylaby a, e czasem bu. Iść do lekarza czy jeszcze poczekać? Kiedy wasze maluszki zaczęły gaworzyć?

Gość gość
Mój mały też miał taki zastój. Tzn gaworzył troszkę, wydawał pojedyncze sylaby jak Twoje dziecko a potem cisza na 2-3 tyg. Podejrzewam że było to spowodowane tym że uczył się wtedy siadać i zapomniał o wczesniejszej umiejętności...

Gość gość
w 6 mis niemowlęta zaczynają gaworzyć

gościu z 09:48 nieprawda Moja już jak miała 2 mies to już super gaworzyła. A jak miała 6 mies to już mówiła ma ma ma , ba ba ba czyli mama i babcia :) Autorko spytaj lekarza bo coś z twoim dzieckiem jest nie tak chyba

Gość gość
nie wierzę że 2 mie niemowlę już gaworzy, mój synek miał 7 mis jak zaczął

Gość TakaSobieMama2
Wyluzujcie. Jesli tylko nie masz, autorko, watpliwosci ze dziecko dobrze slyszy (reaguje na dziwieki, chalas, odwraca sie jak ja wolasz) to nie ma powodow do obaw :) Moja corka byla wlasnie takim niegugajacym, niegaworzacym i ogolnie cichym dzieckiem przez pierwszy rok zycia ... a pozniej ruszyla, zaczela od razu mowic wyraznie slowa, bardzo szybko proste zdania i w wieku poltorej roku mialam juz w domu mala katarynke.. i tak jest do dzisiaj :)

Gość Kilka3
Synek reaguje na hałas, i odwraca się w stronę dźwięku, ostatnio spotkałam znajoma córka 6 mis a tak ładnie guga, zaniepokoiłam się tym że mój synek nie, dużo do niego mówię, i wtedy zdarzy mu się powiedzieć , ale tak sam z siebie to rzadko, raczej piszczy, czy też wyda jakieś pojedyncze dźwięki, wygląda to tak jakby chciał ale mu to nie wychodzi

Ale to prawda jak miała 2 miesiące to tak już gaworzyła , aż moja mama się dziwiła że już tak szybko, moja bratowa patrzyła z zazdrością he he od zawsze była gaduła , teraz ma prawie 1,5 roku już tak gada , zdania już składa :) ALe ja zawsze dużo do niej mówiłam i czytałam książki już jak miała miesiąć Myślę ze jak dziecko ma pół roczku to już powinno gaworzyć . coś moze być nie tak , spytaj lekarza, dużo mów do dziecka , czytaj mu książki

Gość gość
2 miesieczne niemowle głuży jak już... :/ nie gaworzy... no ale dziecko Agatki to 8 cud swiata przecież... Autorko, moja coreczka jak miala 6 miesięcy tez nie gaworzyla, wczesniej troche tak ale pozniej przestala. Wystraszona poszlam najpierw do neurologa i lekarz powiedziala mi, ze jesli jestem pewna, ze dziecko slyszy (reaguje na dzwieki) to wszystko jest wporzadku. Ma jeszcze czas. Ale kazala mi byc czujna i przyjsc za 3 miesiace jesli sytuacja sie nie zmieni.

Gość gość
agatka twoje dziecko źle się rozwija jest jakieś nadpobudliwe i z jakimiś tylko dla niego wiadomymi zaburzeniami bo w wieku 2 miesięcy się nie gaworzy, nikt w tym wieku nie gaworzy

Gość gość
Agatka, kretynko, gluzyla. Gluzyla, nie gaworzyla! Wszystkie dzieci gluza, nawet głuche. A do autorki- ma jeszcze czas, granica 8 m- cY. Jeśli nic innego cię nie niepokoi,poczekaj spokojnie

Gość Kilka3
Poza tym gaworzeniem synek dobrze się rozwija, śmieje się , obraca z plecków na brzuszek i na odwrót, próbuje siedzieć, bawi się zabawkami, jest pogodnym maluchem

gosciu z 13:41 i 13:43 a właśnie że moja gaworzyła już w wieku 2 miesięcy, w wieku 6 miesięcy to już mówiła mama i baba