Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość Kasiula

obiad z dwóch dań dla rocznego dziecka...

Polecane posty

Gość gość Kasiula

Witam dziewczyny. Proszę o opinię, jakie jest wasze zdanie na temat podawania obiadu z dwóch dań dla rocznego dziecka?? Ja nie wiem jak mam to czasowo zorganizować. Jeżeli zrobię przerwe 2,5-3 godzinna miedzy zupa a drugim daniem to kiedy jest czas na podwieczorek?? Mam wrażenie, że jak chce podać dziecku w ciagu dnia śniadanie, II sniadanie, obiad, podwieczorek i kolacje to na drugie danie braknie mi po prostu czasu. Zatem ok 14 podaje dziecku obiad (zupe lub II danie - w jeden dzień jedno a na drugi dzien drugie), ok 16-17 podwieczorek, o 19 kolacja. Co o tym myślicie?

Gość gość
Śniadanie 7-8 II śniadanie 10 zupa 12 II danie 14 podwieczorek 16 kolacja 18-19 wszystko plus minus

Gość gość
Ja jestem bliższa temu co proponuje autorka. Moje dzieci w życiu nie jadły co 2 godziny, nierealne... ;-) Chyba nie ma obowiązku jedzenia dwudaniowego obiadu.

Gość gość
moj synek je dwudaniowe a zupe traktuje jako podwieczorek

Gość gość
Wszystko ustalasz indywidualnie do dziecka. Do jego drzemek i por wstawania. Nie ma obowiazku podawania dwoch dan ale i nie ma obowiazku podawania podwieczorku. Zupa zupie tez nie jest rowna. Moze byc sycaca z miesem i duza iloscia warzyw a moze to byc taka woda co dziecko zje kilka lyzek i da rade zjesc drugie danie zaraz po niej. Ważne bys dostarczyla dziecku odpowiednic skladnikow a czy to bedzie pod nazwa obiadu dwudaniowego, jednogarnkowego czy podwieczorku to nie ma zadnego znaczenia.

Gość gość
Gościu z 10:08 to ty cały dzień w garach siedzisz ?współczuję ci bardzo