Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Margaarettt

Moda na naturalne kosmetyki!

Polecane posty

Gość Margaarettt

Cześć, Jakich kosmetyków używacie? Interesuje mnie czy też przekonałyście się na własnej skórze, że kosmetyki naturalne robią różnice w pielęgnacji naszego ciała. Macie jakieś konkretne przykłady? Na pewno taka lista napisana zbiorowo pomoże w wyborze wielu osobom, które jeszcze się nie przekonały. Pomożecie? Pozdrawiam :)

Gość gość2
Nie mam pamięci do nazw i nie chce przekręcać, ale rzeczywiście przez używanie naturalnych np.włosy nie wypadają a a to już dla mnie ( jak na kobietę, która często prostuje włosy) dużo :)

Gość gość
Używam kosmetyków NUXE. Lubię je. A wracając do naturalnych kosmetyków - ostatnio wpadłam na pomysł że sama zrobie sobie mydełka. Poczytałam o tym trochę.To raczej nie jest trudne a mogę stworzyć mydła z prawdziwymi wysokogatunkowymi olejami - bez sztucznych barwników i innego syfu.Chyba spróbuję...

Gość gość
Potwierdzam.Naturalne kosmetyki są dużo lepsze od tych naszpikowanych chemią

Gość gość
filiiiip ma racje: Zacząłem również używać szamponów nuxe - (po wejściu w linka te na pierwszej stronie) dają radę. Miałem 26 lat kiedy włosy zaczęły wpadać. Byłem u dermatologa i powiedział, że stosuję za dużo chemicznych płynów, szamponów i odżywek. Teraz już wszystko wróciło do normy ;)

Gość gość
dobra wszystko fajnie, a co poradzicie na suchą skórę? czy z tych kosmetyków da się coś wybrać?

Gość gość
Ja używam kosmetyków z Brasil Natural. Jestem zachwycona, są o wiele wiele lepsze niż te, w których znaleźć można praktycznie samą chemię. Moja skóra jest w świetnym stanie, odpowiednio nawilżona i zdrowa. Warto wydać troszeczkę więcej na natrualne kosmetyki.

Gość Kamcia2323
Ja bardzo lubię kosmetyki marki Lavera, rewelacyjnie działają na moją skórę. Lubię też Alterrę, ale bardziej jeśli chodzi o szampony i odżywki do włosów. Testowalam wiele sklepow internetowych ale najbardziej mi odpowiada jednak http://biomania.pl/ bo mają największy wybór i bardzo korzystne ceny. Właścicielka też bardzo zna się na asortymencie i potrafi doradzić jeśli się wahamy który kosmetyk będzie dla nas najlepszy.

Gość gość
Jeśli ktoś jest zainteresowany robieniem własnych kosmetyków to wszystko co jest do tego potrzebne znajdzie na stronie www.e-naturalne.pl Są między innymi praktyczne zestawy startowe, dzięki którym można w łatwy sposób zacząć własną produkcję:) Do tego bazy kosmetyczne, emulgatory, woski, substancje zagęszczające itd.