Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cheri lady 2015

chlopak zrobil grob dla rodzicow

Polecane posty

Gość cheri lady 2015

W sumie nic w tym dziwnego bo pracuję w tej branży. Jednak wyznał mi wczoraj że jego imię również się tam znajduje! Przecież my mamy po 27 i 28 lat ! Wiadomo że wszystko się może zdarzyć ale przecież ma obydwoje rodziców. Nie myśli się o śmierci w tym wieku. Mamy plany na przyszłość itp . spotykamy się od niedawna. Dodam że jest on normalny bez nałogów zrównoważony chłopak dlatego zaczęłam się z nim spotykać. Przeraża to mnie a może ja jestem nienormalna ?

Gość gość
To nie jest normalne. Ogólnie nawet uważam, że wybieranie sobie grobu za życia jest dziwne.

Gość gość
Chore jakieś, moja matka też gada o własnym pogrzebie i kupowaniu trumny.O swojej śmierci za życia nikt normalny nie myśli i nie robi na nią planów

Gość gość
Hehe i pewnie 1 listopada zapali na nim znicze :)

Gość gość
18:24 tylko ktoś kto ma 20 góra 30 lat może tak myśleć, a w rzeczywistości to bardzo mądrzy ludzie myślą na ten temat. Powinnaś sie cieszyć że masz takiego życiowego chłopaka. Oznacza to że jest zachowawczy, że myśli o zabezpieczeniach, a tym samym minimalizacji przyszłych kłopotów. Będziesz mogła liczyć na kogoś takiego w przyszłości. Czy wy macie pojęcie jakim problemem w obliczu nagłej śmierci jego załatwienie miejsca na cmentarzu ? To jest gruby problem dla rodziny którzy są zryci śmiercią członka rodziny a tu muszą latać po cmentarzach i załatwiać formalności i sie stresować. Wy myślicie że o miejsce na cmentarzu to tak łatwo załatwić ? Otóż nie. Są z tym ciężkie problemy. Ludzie muszą rezerwować sobie takie miejsca i płacić kase z kosmosu. Dobrze jest być przygotowanym na taką okoliczność bo sie odciąża rodzinę z kłopotów w razie tragedii lub po prostu na starość. Teraz to sie wam wydaje absurdalne i nienormalne ale dla rodziców tego chłopaka myślę że to jest po prostu wybór być realistą czy lekkoduchem ? Moi rodzice tez szukają sobie miejsca na cmentarzu. Chcą nas odciążyć z problemów po prostu.

Gość gość
Ty powyżej piszesz w takim stylu jakbyś miał/a co najmniej 50 lat :) .Jak twoi rodzice mają 70 tkę to mogą myśleć o swojej śmierci bo w tym wieku jest duże pprawdopodobieństwo że się może im ona przydarzyć.Dziwi jednaJ że dwudziestokilkuletni człowiek kupuje nagrobek rodzicom jakby tylko czekał na ich śmierć.

Gość gość
A moim zdaniem to wyraz szacunku i warto być przygotowanym na każdą ewentualność... Moja babcia już teraz, za życia zamówiła nagrobek dla siebie u firmy http://www.granitlux.pl/ i ja nie widzę w tym niczego złego.