Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zadziwienie zyciem

Dziwna dziewczyna

Polecane posty

Gość zadziwienie zyciem
A skad jestes? chcialabys pogadac?

Gość gość
19:18 obecnie minęło w moim życiu wiele lat. Dziś mam męża i dziecko ale kontakty towarzyskie poza małżeństwem mam bez porównania jeszcze rzadsze niż kiedyś. Raz na miesiąc, raz na dwa miesiące... Ale to dlatego że opieka nad dzieckiem jest mocno absorbująca. Ktoś pytał co z potrzeba bliskości fizycznej i emocjonalnej. U mnie ona była bardzo silna, ale jak wychodziłam do ludzi to nie radziłam sobie z ich pewnością siebie, czułam się wyobcowana, a wręcz czułam lęk który był silniejszy i dominował we wszystkim, wszystko niszczył co świadczyło że mam i introwertyzm i fobie, ale nie każdy ma lęki, czasami po prostu z mało kim się ktoś taki dogaduje, ma maluteńką grupę sprawdzonych przyjaciół i to komuś takiemu wystarcza, chociaż drugiej połówki ktoś taki oczywiście może jak najbardziej poszukiwać ale druga połówka musi odpowiadać pod względem charakteru właśnie. Człowiek w wielu przypadkach prędzej czy później napotyka na kogoś z kim się w końcu dogada. Dzieje się tak dlatego że ludzie dookoła są jednak bardzo zróżnicowani, tylko niektórym potrzeba więcej czasu na to by trafić kogoś kto nada na podobnych falach. Oznacza to że większość facetów w tym autor może mieć mniejsze szanse sie przebić przez skorupę introwertyka. Inna rzecz że autor został ostatecznie zdyskwalifikowany z innych przyczyn które podał. Mi sie tak trafiło że natrafiłam na osobę bardzo uniwersalną która zarówno dogada się z ekstrawertykiem jak i z introwertykiem. Po prostu potrafił być tak przyjazny a jednocześnie spokojny i nienarzucający się że poczułam się przy nim swobodnie, ale on miał po prostu taką powierzchowność. Natomiast wielu facetów uderza że tak powiem "z grubej rury" i to potrafi odstraszyć. Oni nie zdają sobie z tego zupełnie sprawy gdyż po prostu taki mają prosty spontaniczny charakter, taką mają naturę, są ekstrawertykami po prostu, ale ktoś taki ma malutkie szanse (choć jakies tam zawsze będą) na coś więcej. O mnie kiedyś zabiegał raz taki jeden właśnie ekstrawertyk, wypatrzył mnie w tłumie, ciągle gdzieś sie koło mnie kręcił, ale był za bardzo zwariowany, podobał mi się, była chemia ale ja... nie dawałam przy nim rady psychicznie, cały czas byłam spięta, w końcu kiedy wprost przekroczył barierę to ja się wycofałam i uciekłam. On potem uniósl sie dumą i zrezygnował. Gdyby był wolniejszy to może by coś z tego wyszło ale to było za szybko wszystko i za bardzo. Ja tak nie potrafię, Zresztą z tego i tak pewnie na dłuższą metę by nic nie wyszło. Pewnie byłby tylko seks. Teraz on ma dziewczyną identyczną z charakteru jak on. Tak więc to zgranie temperamentów jest podstawą wszystkiego

Gość gość
Jasne możemy pogadać, jestem z Wrocławia, a Ty?

Gość gość
ma jakieś zainteresowania? jaki ma charakter? lubi się długo nad czymś zastanawiać i rozmawiać na tematy emocjonalne? jest umysłowcem czy uczuciowcem?

Gość zadziwienie zyciem
insightful@wp.pl - odezwij sie w wolnej chwili, jesli chcesz pogadac :) Ja jestem z Mazowsza. Chetnie pogadam.

Gość zadziwienie zyciem
gość - wlasnie z zainteresowaniami tak u niej nie bardzo, chyba ze nie chciala o tym mowic, ale tak poza nauka i standardowym spedzaniem czasu typu tv, od czasu do czasu jakis spacer, to jakos nie bardzo potrafila wymienic i to pytanie bylo dla niej klopotliwe. zauwazylem, ze tak czesto bywa z ludzmi, ktorzy duzo sie ucza, poswiecaja duzo energii na to i na rozbudzanie pasji i zainteresowan malo zostaje. moze ona po prostu nie ma takich potrzeb emocjonalnych przebywania z ludzmi. ludzie bywaja zadziwiajaco rozni.

Gość gość
to za mało inf, ale są takie osoby, które w ogóle nie szukają związków tylko samorealizacji i spełnienia bez innych osób w standardowych związkach. Jeżeli ma to się udać musi być ktoś naprawdę mocny (jezeli to ten tym tego wypadku) zazwyczaj mają mega złożoną osobowość i skrajne niektóre cechy i pasje, przynajmniej jedną wyróżniająca. Chyba ze jej wyuczony zawód ją jest. To może jaki ma znak z zodiaku jako charakter, to co moze pomoze, bo za mało.. :-)

Gość tjk
introwertyzm, to osobowość - coś czego się nie da zmienić; to celem wyjaśnienia i precyzji; nie od rzeczy, bo o ile nad charakterem można pracować, osobowość jest i już; polecam książkę, póki co jest tylko w j.ang., "The highly sencitive person", dr Elaine N. Aron (żeby poczuć namiastkę tego o czym jest książka, polecam film pt. Sencitive; może być też, że jest to osoba - obiekt Twojego zainteresowania - z tzw. spektrum autyzmu lub Aspergera; obie te grupy charakteryzuje min. wycofanie społeczne, silna koncentracja na jednej wybranej domenie, najczęściej naukowej; zwłaszcza osoby z zespołem Aspergera są pod tym względem fenomenalne, bo również mają kłopot z odczytywaniem i rozumieniem emocji - problematyka zatem może być bardzo złożona i ciekawa; innymi słowy, sprowadza się to do jednego - każdy człowiek jakiego spotykamy, może być dla nas okazją do rozwoju własnego i nieocenionym towarzyszem; jedna rzecz przeszkadza - szufladkowanie ludzi :) powodzenia;

Gość gość
z innej beczki i cytat z innego watki z tygodnia - moze sie przyda xxxxx W tym samym czasie, Twin Souls zwykle wcielają się w dwie niezwykłe osoby, które są bardziej zainteresowani w samotności, kreatywności i metafizyki niż w rzeczach typu tradycja i typowe związki. Obaj czują się obciążeni w jakiejkolwiek z "tradycyjnym" związku i są napędzane przez najsilniejszych motywacji w swoim życiu - samorealizacji i niezależności. Twin Flames są jak sobie w lustrach, które w sposób pośredni będą musiały się twarzą ich problemy i stare urazy emocjonalne, które były dawno pogrzebane, a teraz zaczynają budzić się do powierzchni. Wraz z tym, Twin Flames pomoże siebie posiadały elementy w ich osobowości, które są potrzebne, aby ponownie nabyć, aby czuć się kompletnym. Np TAKIE osoby emocjonalnie niedostępne, boją się bliskości. Kobiety w typowych sytuacjach, która potrzebuje czuć, zatwierdzić, akceptować mężczyznę. Tak więc oba muszą zdobyć cech płci, osobowości przeciwnej, ALE W SOBIE, aby uwolnić się od starych wzorców utrudniania i dojść do tego całość w ich świadomości czy coś takiego..

Gość gość
wiec moze być na swoj sposób normalna nawet bardziej niz sie wydaje, znaszej ten zodiak to da się cos wiecej wydedukować :-)

Gość gość
ten film Sensitive to mozecie cos napisac, nigdzie go nie ma w zadnych forach, recenzjach o co w nim chodzi w skrocie....

Gość tjk
mój błąd, oczywiście SenSitive, tutaj: sensitivethemovie.com

Gość gość
do gość dziś ale to trochę nie fair, że są wg Ciebie tak ważne podziały na Ekstrawertyka czy introwertyka.. Przykładowo przecież są rózne sytuacje w życiu, można poznać super dziewczynę i max. introwertyka mieszkająca bardzo daleko.. I co facet ma sam czekać aż ona się przełamie? odpuścić totalnie sobie? Przecież to nic złego że będzie jak tylko potrafi zabiegać o nią, tylko jest mu trudno..:-(

Gość tjk
zasadnicza rzecz: introwersja nie jest równoznaczna z nieśmiałością! są introwertycy gaduły, gdzie jest jaka impreza, są tam pierwsi - tu chodzi o sposób przeżywania emocji, dzielenia się nimi i bliskie relacje; podział na extra i intra-wertyków, to dość łopatologiczne i podstawowe dzielenie ludzi 'na'; a potem są np. MBTI, test potencjału osobowości Gallupa + cała masa atrakcji

Gość gość
o ten film komuś wczesniej chodziło sensitivethemovie.com ALE w czym jest problem, ze ktos jest wrażliwy? przecież to zaleta !!! a nawet fajnie.. nie rozumiem: same/i wymyślacie sobie problem, że jest źle bo ktoś jest fajny ??

Gość gość
chodzi o taki rodzaj problemów www.reddit.com/r/socialskills/comments/3a07ba/i_have_a_friend_who_reads_my_email_but_doesnt/ czyli że np. ktos się za bardzo obawia kontaktu z innymi w sferze socjalnej, np. wyslania wiadomosci osobistej, takiego kontaktu na odleglosc np. przez telefon (bezposrednia rozmowa) czy coś takiego? czyli w sumie normalne zachowania społeczne..?

Gość gość
22:16 ja nie wiem, próbować zawsze można ale jak jest internet to łatwiej sobie na spokojnie i powoli udeptywać grunt do spotkania. Za moich czasów internet dopiero raczkował i nie miałam takich możliwości. Można było pisać tylko listy na papierze ale takie listy to było już dla ludzi sobie bliskich, nie dla takich którzy potrzebują czasu by sie otworzyć. A przez internet to można i po jednym zdaniu pisać i bez żadnej presji :D

Gość tjk
to może tak: może być, że właśnie to jak reagujecie, jest odpowiedzią na pytania autora i wg niego 'dziwna dziewczyna' - inaczej, ona nie musi być dziwna, ale zrozumienie człowieka, to nie krzyżówka, zaleta/wada itp., dość charakterystyczna reakcja gościa z 22:52, 'po wierzchu', '0-1', odfajkowane, wywnioskowane, szlus, a! i z błędnym założeniem, którego tutaj nikt nawet nie postawił :) nie wiem o jakie problemy chodzi - nie znam osoby osobiście (a to też by mi niewiele dało) - chyba po prostu nie trzeba być psychoanalitykiem dopiero, żeby chcieć być drugiego człowieka na tyle ciekawym, żeby mu nie przycinać osobowości i charakteru, do naszych zdolności poznawczych ;), a ściślej ich braku, tak żeby się ten człowiek zmieścił w naszym światopoglądzie, z grubsza ciosanym ;); było miło, ale... powodzenia.

Gość gość
ale Twoim zdaniem dziewczyna np. poznana na wakacjach, z która załóżmy chcę się spotykać bo jest fajna i wiadomo, a ona jak w temacie z tego wątki nikogo nie ma, a jest w porządku, z nikim sie nie spotyka, ma swoj swiat, przebywa sama, nie lubi takich spontanicznych spotkan, malo co od siebie wysyla a duuuzo wiecej czyta TO taki przypadek? weź napisz bo sie nie łapie, kobiety sa trudne i nie wiem czy problem dotyczy ze jej facet nie pasuje czy cos innego...;-(

Gość gość
Nie wszyscy są ekstrawertyczni i towarzyscy. Uroda nie ma tu nic do rzeczy.

Gość tjk
kombinuj, to podobno Ty jesteś zainteresowany ;), nie zaszkodzi Ci, powodzenia

Gość gość
ale ten przypadek z jak sądzicie? bo nie mogę do niej jakoś dotrzeć i nie wiem o co może chodzić:-(

Gość gość
" Raz probowalem sie z nia umowic i powiedziala "OK", ale ja wtedy mialem dziewczyne, o czym ona sie dowiedziala i potem juz nie chciala ze mna rozmawiac. To co mnie dziwi, to to, ze ona w ogole nie umawia sie z facetami. " Padlam :D Czepiasz sie dziewczyny, a sam na siebie nie spojrzysz jaki jestes zalosny: umawiasz sie z innymi kobietami za plecami swojej dziewczyny. I kto tu jest nienormalny? Najwyrazniej ta dziewczyna ma dosc dwulicowych szuj takich jak ty i ma zwyczajnie wywalone na facetow! Oczywiscie w twoim mniemaniu wy jestescie tacy wspaniali ze na sam wasz widok powinna kazda nogi rozkladac, bo jak nie to znaczy ze lesbijka, tak? Jaki procent facetow dzisiaj nadaje sie do blizeszej relacji, 2%?

Gość zadziwienie zyciem
chyba nie przeczytalas dalszych moich komentarzy. jak z nia sie umawialem, to bylem juz po rozmowie ze swoja owczesna partnerka, ze chce, abysmy sie rozstali, bo nie widze sensu dalej tego ciagnac. Poniewaz zwiazek nasz trwal 2.5 roku, to ona nie od poczatku przyjmowala do wiadomosci, ze sie rozstajemy, trwalo to ponad tydzien, zanim zrozumiala slowo "nie"... Ale ja sie nie czuje nieuczciwie, dlatego, ze juz jej powiedzialem, ze sie rozstajemy i dopiero po tym zaczalem zaczepiac inne kobiety. Natomiast moje pytanie dotyczylo ogolnie charakteru i sposobu bycia tej dziewczyny, a nie tego, "dlaczego sie ze mna nie chciala spotkac". Ona po prostu uwazala, ze ja jeszcze jestem z tamta dziewczyna, a na wyjasnienia nie mialem juz szans.

Gość zadziwienie zyciem
I nie pisalem nic o tym, ze "powinna nogi rozkladac", tylko o tym, ze zdziwiony jestem, iz nie spotyka sie w ogole z zadnymi facetami. W OGOLE. Nie bylo mowy o seksie...

Gość gość
właśnie też kwestia tego, dlaczego dziewczynie od razu przylepia się łatkę dziwna, przecież to , że ma inną osobowość nie oznacza, że coś jest znią nie tak, może po [prostu tak lubi, może taka jest z natury, i nie ma co się doszukiwać jakiejś [patologii u podłoża jej zachowania. Ale tak to właśnie wygląda introwertyzm utożsamiany jest z czymś złym, co trzeba wytępić.

Gość gość
dosc dwulicowych szuj takich jak ty i ma zwyczajnie wywalone na facetow! (...) Jaki procent facetow dzisiaj nadaje sie do blizeszej relacji, 2%? Typowa kobieta, CO NIE ZROBISZ I POWIESZ i tak to TY będziesz WINNYM, a jak nie ma za co to i tak coś wymyśli..

Gość gość
ludzie, taka dziewczyna to mega zaleta w dzisiejszych czasach, a gość co ją odkryje i uwolni od tego, będzie najszczęśliwszy na świecie ;-)

Gość gość
taka to juz jestem piekna dama

Być może dziewczyna zawiodła się na ludziach, spotykała nieodpowiednich facetów i już nie chce jej się z nikim spotykać.