Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

obiadki dla dziecka

Polecane posty

Gość gość

Chce zacząć gotowac dla 16 miesięcznego dziecka obiadki ale nigdy nie gotowałam i nie wiem od czego zacząć. Zawsze byli albo troche mrożonek od teściowej albo słoiczki. Fajnie by tez bylo jakbyśmy z mężem mogli to zjeść ze smakiem

Gość gość
Raczej gotuj osobno dla dziecka w małym garnku na 2 dni.Na początek zupy.Ja dzisiaj kupiłam małą cukinie,2 marchewki i 3 ziemniaczki plus koperek kroje drobno i gotuje w małej ilości wody.blenduje lub nie dodaje makaron lub kaszę jaglaną 2łyżki.lub marchew,brokuł,ziemniak albo kalafior,pietruszka,marchewka ma koniec gotowania łyżeczka masełka lub oleju rzepakowego .osobno gotuje mięsko i zmiksowane dodaje.możesz dodać też śmietany.

Gość gość
Mnie bardzo zainspirowala stronka mamachef. Ugotowalam juz kilka potraw dla mojego malucha wedlug przepisow tej dziewczyny i wyszly bardzo smaczne, dziecko wcina ze smakiem. Dla doroslych wystarczy czesto dodac tylko soli i pieprzu. Powodzenia.

Gość gość
Dla 16 miesiecznego oddzielnie?? Oszalalyscie? To jak gowniano jecie wy ze musicie gotowac oddzielnie????? Oddzielnie to dla polroczniaka czy niespelnaroczniaka. Ale dla poltorarocznego dziecka mozesz gotowac normalna zupe dla was wszystkich. I kaxdy inny posilek tak samo. Potem sie dziwicie ze dozecko nie chce nic jesc. Mowiac normalnie to mam na mysli zupe bez jakis kostek rosolowych i weget czy fixow :o bo to nie jest normalne gotowanie :o

Gość gość
Szybki obiad dla malucha na 2 dni. 3 marchewki Pietruszka Mała szklanka przecieru pomidorowego Makaron drobny lub zwykły pokrojony Po ugotowaniu wszystko blenduje i dodaje łyżkę śmietany u makaron Pomidorowa wychodzi gęsta i pyszna. 15 min i gotowe.opcjonalnie można dodać mięsko. Albo taka kalafior ok. 3 różyczki.marchewka,ziemniaczek,koperek,8-15 żółtych fasolek szparagowych pokrojonych, łyżeczka masła i gotowe.ja czasami sama wymyślam połączenia i próbuje .mojej córce smakuje też ogórkowa i szpinak z ziemniaczki i śmietaną plus żółtko z jaja