Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Teściowa alkoholiczka.

Polecane posty

Gość gość

Moja teściowa jest alkoholiczką. Ma 3 letniego syna, ojciec jest jak sam chce, traktuje dziecko jak zabawki. Mały jest świadkiem jak pijana mama śpi i nie zajmuję się nim tak jak powinna. Sprawa jest zgłoszona do opieki społecznej, przyjeżdżają, ale są to wizyty poranne, kiedy to teściowa jest w porządku, a popołudniu i wieczorem pijana. Co robić w takiej sytuacji? Sama mam 3 letnią córeczkę, przeprowadziliśmy się do teściowej, żeby jej pomóc wyjść na prosto, remontujemy sobie górę i przez nią też jesteśmy kontrolowani, bo nagadała opiece, że nie pracuje, że jest nam ciężko, a to nieprawda. Mój mąż pracuje, ja też, córka chodzi do przedszkola i bez problemu dajemy sobie radę.

Gość gość
Dokladnie to samo chcialam napisac,wwalilas sie babie do domu to zamknij jape,a nie jeszcze na nia opieke nasylasz,bo na 100% to ty ja na jej glowe sprowadzilas swoimi donosami.

Gość gość
Akurat sprawa była zgłoszona na policję i do opieki pół roku temu przez inną osobę, my mieszkamy z nią miesiąc.

Gość gość
ale co chcesz zrobić? chcesz aby twój szwagier/szwagierka poszedł do domu dziecka czy się tym dzieckiem zajmiesz jak starej odbiorą? Jak takaś dobra to zaopiekuj się dzieckiem i wyślij teściową na przymusowe leczenie, może to jej pomoże i wyjdzie na prostą. Pamiętaj, że twoja teściowa jest chora bo alkoholizm to choroba i trzeba to leczyć

Gość gość
To w*********j na swoje i nie rozpaczaj,a w czyjejs sie chacie nie panosz.Jest u siebie i jak chce chlac to niech chla jej prawo.

Gość gość
Dziękuję bardzo za takie miłe komentarze i życzę wszystkim życzliwym alkoholika w najbliższej rodzinie !

Gość gość
Twoje zyczenia tez sa bardzo zyczliwe :D.Poza tym wolnoc Tomku w swoim domku,idz na swoje i tam sobie ustalaj reguly,a tesciowa zostaw w spokoju w JEJ WLASNYM DOMU

Gość gość
To w*********j na swoje i nie rozpaczaj,a w czyjejs sie chacie nie panosz.Jest u siebie i jak chce chlac to niech chla jej prawo. Nie do końca bo jest opiekunem małego dziecka i ma obowiązek być trzeźwa podczas opieki ale autorka też niezłe ziółko - pomaga jej wyjść na prostą wzywając opiekę

Gość gość
To ojciec dziecka zgłosił sprawę, nie ja.

Gość gość
Miała iść leczenie, nie podpisała papierów. Sprawa była zgłoszona pół roku temu przez ojca dziecka, a my mieszkamy tu miesiąc.

Gość gość
Autorko pamiętaj najważniejsze w tym momencie jest dobro dziecka. Dobrze, że zgłosiliście to bo nie ma co ukrywać tak poważnych spraw jak zaniedbywanie 3 latka. Z alkoholikami trzeba twardo, to nie jest zabawa bo może dojść do tragedii

Gość gość
a potem sie słyszy w telewizji że wszyscy wiedzieli ale nie reagowali a dziecku się krzywda stała, czyż nie tak jest ????????????

Gość gość
12.02 Dziękuję. Ale jak wcześniej pisałam- my nie zgłaszaliśmy sprawy, tylko ojciec dziecka, który i tak ma wszystko w d***e.

Gość gość
aha i koniecznie się wyprowadźcie - chyba nie chcecie wychowywać potomstwa w patologii !!!