Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aldonna8

Jaki inhalator dla dzieci i dorosłych?

Polecane posty

Gość Aldonna8

Co możecie polecić do domowego użytku? Chodzi o inhalacje zarówno dzieci jak i dorosłych.

Gość Młodamama3
Wybór odpowiedniego inhalatora jest bardzo ważny, może mieć wpływ na skuteczność leczenia. Jakiś czas temu dokładnie zapoznałem się z tym tematem przy kupnie inhalatora na własne potrzeby. Zdecydowałem się na inhalator pro sanity z kilku względów. Posiada funkcje regulacji cząsteczki mgiełki, przez co można leczyć nim różne obszary dróg oddechowych - różne schorzenia. Szybko podaje leki, jest cichy i nadaje się do inhalacji zarówno dorosłych jak i dzieci.

Gość Marinta
Podobne działanie ma inhalator simple sanity . Przy leczeniu różnego typu chorób dróg oddechowych można ustawiać dawkę rozpylanego leku. Uważam, że można go stosować zarówno u dzieci jak i dorosłych.

Gość gość
ja mam omrona dla dzieci o dorosłych. Ale teraz chyba większość jest uniwersalna. Na electro.pl znajdziesz duży wybór inhalatorów. Rozejrzyj się ;)

Gość MałaGosiaZ
ja polecam CAMRY albo z Tech-Medu. Najlepsze jakie są. ja kupiłam na avans.pl, chyba tam jeszcze są. Ogólnie wszystkie kosztują w granicach 100-150zł ale te co podałam są najlepsze z opinii jakie wyczytałam. Niezawodne.

Gość hanaha
Taki uniwersalny (bo z dwoma końcówkami w pakiecie) jest Diagnostic Nano - cichutki, nieduży i niedrogi :)

Gość mamittta
Tak, to co jest wyżej napisane to prawda - dobre są te z diagnostic. My mamy też ten z wymienną końcówką bo i mój mąż i dziciaki są alergikami, wiec dobrze, bo nie trzeba było kupować dwoch :)

Gość migi54
Dużo słyszałam o inhalacji przy leczeniu alergii i teraz stosujemy w domu coś takiego. Urządzenie nazywa się Sanity Simple. Mogę polecić, działa tak jak miało działać czyli inhalacja nie trwa długo, lek gdzieś jakimiś bokami nie ucieka, nie ulatnia się ta mgiełka gdzieś po pokoju. Cenowo nie wyszło drogo bo 100 zł z małym okładem.

Gość gor
Kupowałam jakiś czas temu inhalator Pocket Air Medbryt i działa w porządku, tak jak było to w opisie podawane. Mogę dziecku podać lek nawet jak leży. Poza tym że z inhalacji tutaj można korzystać przy terapii, to też taki wynalazek mi się przydaje na przesuszoną śluzówkę. Akurat pracuję w klimatyzowanym biurze także powietrze mamy tam suche jak na pustyni.

Gość gość
MI się bardzo fajnie wygodnie korzysta z Simple, lekka nieuciążliwa inhalacja, bez hałasu, jakiś drgań kompresora i innych tego typu utrudnień.

Gość gość
Polecam model Baby dla dzieciątka, bardzo wygodne urządzenie, bezpieczne, ze smoczkiem w komplecie przez który można podać lek nawet najmniejszym bobasom

Gość gość
Bardzo dobrym rodzinnym inhalatorem jest mój Pro. Używamy go w domu i na górne drogi i na dolne, lek się wchłania zamiast wytracać.

Gość gość
Podpowiem też BabyTemp. To co tutaj już ktoś napisał – jest dokładny wyniki łapie precyzyjnie i sam odczyt jest dużo łatwiejszy niż na tradycyjnym termometrze bo po prostu jest wyświetlacz a nie jakiś analogowy wskaźnik który jeszcze zawsze trzeba było trzymać pod odpowiednim kontem żeby dojrzeć cokolwiek .

Gość gość
No ja też trafiłam na serwis http://rankinginhalatorow.pl/ i podoba mi się jak to jest prowadzone. Przede wszystkim mają porównane różne marki biorą pod lupę dużą część rynku a nie tylko dwóch wybranych producentów...czasami tak jest w rankingach chwilówek w necie że są tylko dwie firmy na krzyż porównane a reszty oferty ani widu ani słychu.

Gość gość
Potwierdzę że w BabyTemp pomiar jest wyjątkowo prosty i szybki, podczerwień pracuje bezproblemowo a dość często korzystamy z termometru, bo dzieciaki co chwila na coś chorują...jak to się mówi – jak nie urok to...zapalenie migdałków :P

Gość gość
Inhalator mam od paru dni także jeszcze mogę powiedzieć że się go trochę uczę ale jestem pozytywnie nastawiona do samej metody. To jest akurat włoskie urządzenie Novama Familino Pro. Aerozol można łatwo wygodnie wziąć w płuca, nie jest to ani skomplikowane ani w żaden sposób bolesne.

Gość sara

Korzystamy w domu z   Baby i wszystko jest oki, nie mogę narzekać. Szybka wygodna inhalacja dla dziecka i dla dorosłego.

Gość marzenaa

Nam też dobrze inhaluje Baby. Nie mam porównania z innymi inhalatorami ale jak tak czytam opinie na forach to na pewno w naszym nie ma problemu z hałasem, działa bardzo cicho.

Gość Letka

A czy ktoś ma może taki nebulizator Air Pro? Szukam opinii.

Dzień dobry, 
przed zakupem nebulizatora, wśród wielu dostępnych na rynku urządzeń warto zwrócić uwagę na następujące cechy: możliwość nebulizacji większości popularnych leków, cicha praca, bezpieczeństwo, mobilność oraz stosunek prędkości nebulizacji do wielkości depozycji substancji aktywnej w płucach, co pozwala nam określić efektywność pracy urządzenia. 
Ze swojej strony polecam nebulizator membranowo-siateczkowy Air Pro, o który Pani pyta. Jest jednym z szybszych tego typu urządzeń na rynku. Tempo nebulizacji na poziomie 0,35 ml/m, pozwala na skrócenie każdej sesji o 30% w porównaniu do konkurencyjnych urządzeń. Wibrująca tytanowa membrana w każdej sekundzie wytwarza tysiące cząsteczek, które z każdym oddechem docierają do najniższych partii płuc, przynosząc pożądane efekty bardzo szybko. 
Dodatkowo, w odróżnieniu od nebulizatorów pneumatyczno-tłokowych i ultradźwiękowych, technika membranowa zastosowana w Air Pro sprawia, że właściwości lecznicze popularnych preparatów pozostają niezmienne. 
Jeżeli ma Pani dodatkowe pytania nt. nebulizacji, chorób układu oddechowego czy rodzajów nebulizatorów, zachęcam do dodawania we wpisach hashtagu #pytaniedohealthin. 
Chętnie wyjaśnię wszelkie wątpliwości. 
Pozdrawiam 
Ekspert Air Pro

Gość gosciowka

Dla dzieci będę bardzo polecała inhalacje bo jest po prostu najkorzystniejsza. Omija się drogę przez żołądek tak jak przy tabletkach czy syropie tylko lek trafia od razu do źródła infekcji. Co do urządzeń do pracy ciągłej to myśmy zainwestowali we włoski Familino Pro i działa idealnie. Gwarancja dożywotnia, pełen zestaw czyli inhalator + irygator, maseczki dla doroslego i dla dziecka, nie trzeba nic dokupować.

Gość tiagonal
Dnia 26.04.2019 o 13:39, Gość gosciowka napisał:

Dla dzieci będę bardzo polecała inhalacje bo jest po prostu najkorzystniejsza. Omija się drogę przez żołądek tak jak przy tabletkach czy syropie tylko lek trafia od razu do źródła infekcji. Co do urządzeń do pracy ciągłej to myśmy zainwestowali we włoski Familino Pro i działa idealnie. Gwarancja dożywotnia, pełen zestaw czyli inhalator + irygator, maseczki dla doroslego i dla dziecka, nie trzeba nic dokupować.

Też polecam

Gość marta

Jak planujecie kupować jakiś sprzęt do inhalacji to spytajcie w aptece co mają dostępne, jakieś modele od Sanity będą dobrą opcją. Mają kilka różne urządzenia: Pro, Alergia Stop czy Baby, ale właściwie to co istotne zawsze na bardzo wysokim poziomie, profesjonalnie wykonane więc warto je kupować.