Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

500 zł to na dziecko co się dopiero urodzi czy na obecne

Polecane posty

Gość gość

to dotyczy dzieci, które sie dopiero narodzą czy będą wg was również na dzieci, które juz są na świecie? PIS nigdzie tego nie wyjasnił

Gość gość
Nic nie dadza a przynajmniej nie predko a jak dadza to nielicznym takze...he he...nie czekaj niestety na cuda.

Gość gość
wiadomo że nie dadza, ale pytam z ciekawości

Gość gość
A z czego to dawac powiedz mi? Wszyscy tylko rece wyciagaja a kraju na to nie stac. Taka jest moja opinia. Nie sadze tez aby kazdemu to przyslugiwalo , moze sie myle...ale mysle, ze beda dokladne wytyczne komu naleza sie te pieniadze i pewnie tylko dla bardzo biednych...ale moze sie myle... Pozyjemy zobaczymy. Ja tam na nic nie licze bo nie chce sie przeliczyc.

Gość gość
ja wiem, że nie dadzą ale pytałam o co innego - o które dzieci chodzi, czy urodzone od 2016 r czy na te których jest muz kilka milionów.

Gość gość
Na drugie i kolejne dziecko przysługuje. Na pierwsze nie.

Gość gość
ja nie o to pytam na które tylko o co innego

Gość gość
Czyli wszyscy co maja 2 lub 3 dzieci beda teraz kase dostawac? Super sprawa

Gość gośćpytambotociekawe
Ale wszyscy co maja dwoje i wiecej dIeci beda dostwac czy tylko biedni? Czy dadza wszystkim Polakom? Czy tylko wybranym? Moze ktos wie?

Gość gośćopop
Nie wszyscy. Najbiedniejsi tylko.

Gość gość
No odpowie ktos : czy to dla wszystkich czy tylko dla biednych....?

Gość gośćlou
Z jednym dzieckiem nie dostaną. Na drugie i kolejne dzieci to przysługuje. I tylko najbiedniejsi. Czyli patologia mopsiarze. Dochód będzie oczywiście brany pod uwagę. Ale wiem ze jakiś 1000zl na dziecko ma wejść ale czy to przejdzie i tez jakieś warunki są czyli patola nieroby.

Gość gość
Dla wszystkich ale Ty to chyba z *****mega biednych ze się tak wypytujesz Google nie masz? I tak nie dostaniesz to się nie ciesz.

Gość gość
Czyli jesli rozumiem zaplaca za to bogaci;)?.? Obym zle myslala. mam nadzieje, ze jednak nie podniosa podatkow. Tyle tyle bym chciala i wiecej mnie nie interesuje. Ńiech nie podnosza podatkow ludziom

Gość gość
Przecież pisza ze dla najbiedniejszych przysługuje a nie dla wszystkich.

Gość gośćiouh
Nawet w TV mówili ze 500zl dla najbiedniejszych wiec nie dla wszystkich. Doinformujcie się a potem odpowiadajcie.

Gość gość
To moze warto rodzine powiekszyc...he he...zartuje oczywiscie

Gość gość
W Polsce zawsze patologia cos dostaje

Gość gość
wejdzie to od stycznia, ale wyplacac z wyrownaniem beda od kwietnia. Moze wreszcie opodatkuja wielkie sklepy. I nie piszcie, ze tylko patologia na tym skorzysta, jest wiele normalnych rodzin z 2 lub 3 dzieci, ktorym te pieniadze by sie przydaly. Bardzo dobrze, ze beda te pieniadze, gospodarka sie ruszy - im wiecej ludzie maja pieniedzy, tym wiecej wydaja, jesli rodzina ma wiecej to kupuje wiecej rowniez w malych sklepikach, bo nie musi az tak liczyc kazdej zlotowki i po byle mleko leciec do dyskontu. Niektore tutaj tak strasznie potepiaja matki wielodzietne, ze nie zapewnily dzieciom osobnych pokoi, markowych ubran i bla, bla, bla. Tak jakby to bylo najwazniejsze. Bardzo dobrze, ze panstwo wreszcie wspomoze rodziny, bo w innych krajach UE dano jest odpowiedni socjal. Wazne tylko, zeby z tych pieniedzy skorzystaly normalne rodziny, nie alkoholicy i menele, ale w projekcie ustawy cos tam jest na temat wlasciwego przeznaczenia pieniedzy, w sumie sama jestem ciekawa jak to rozwiaza..

Gość gość
ludzie, po raz kolejny pytam - na które dzieci: te co sie urodza np. w 2016 czy na obecne też. wiadomo, że na drugie i kolejne

Gość gość
na wszystkie dzieci, na te, co już są też!!!!

Gość gość
Ty jestes sleps bo juz c***isalam ze na te co sa urodzone tez!

Gość gość
Powiem tak - mieszkaliśmy kilka lat w Niemczech. Na dziecko przysługuje zasiłek 184 euro. Dla wszystkich z wyjątkiem najbogatszych. Tylko najbiedniejsi dostają jeszcze jakieś dodatki, np. mieszkaniowe, ale to już trzeba mieć marny dochôd i 4 dzieci... W Polsce teraz chcą dać 500 zł na drugie dziecko każdemu, a na pierwsze biednym. Moim zdaniem - przegięcie. Rozdawnictwo i nic więcej - te 500 zł w Polsce to znacznie więcej niż 184 euro w Niemczech...

Gość gość
gość dziś , podzielam Twoją opinię w 100%.

Gość gość
mam nadzieje ze to tylko dla Polakow a nie dla ciapatych..

Gość gość
Gosc z 19.00 kraju nie stac serio? A taki tusk czy kopacz co zarabiaja po 80 tys miesiecznie to im maja jak zaplacic. Im pensje u p*******ic I dla nas by bylo :)

Gość gość
Naiwni jesteście?nawet te zakładane tematy i pytania pokazują jaka jest dezinformacja...po prostu PiS naobiecywał a teraz zacznie się rakiem wycofywać...tylko ciemny lud to kupił a prezio ma to o czym marzył od 8 lat-bezwzględna władzę której już z łap nie wypuści

Gość gość
ale patologia się będzie rozmnażać, ciekawie kto będzie zapierdalał na nich, wynagrodzenie 1200 zł netto dojeżdżając 20-50 km a za leżenie 500 zł, całkowity idiotyzm