Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

500 zł to na dziecko co się dopiero urodzi czy na obecne

Polecane posty

Gość gość
Dobra, to jak krowie na rowie: jak mam już 6latka i mam w domu roczniaka, to dostanę na obojga czy tylko na tego młodszego?

Gość gość
Za robotę sie weźcie leniwe worki na nasienie, a nie k***a wszystko za darmo byście chcieli. Teraz to patola dopiero bedzie się mnożyć, świat schodzi na psy. Ale śmiać mi się chce, ze to inwalidztwo umysłowe bedzie się tak rozmnażać a i tak gowno dostana hahahaha

Gość gość
Nie dowiaduj sie tak bo i tak gowno dostaniesz to tylko obiecanki cacanki jak zwykle. Podobno większość głosujących to bylo ludzie bez wyksztalcenia, czyli wszystko wiadomo- leniwe nieroby, niewyksztalcone które narobily bachorów zeby miec pieniadze od państwa, dlatego pis wygral i tylko dlatego. Gdyby większość głosujących to byli normalni wykształceni ludzie, którzy sami pracują na to co maja a nie wyciągają lapy po darmowe to wynik pewnie byłby inny. Ogólnie - trzeba w********ac z tego kraju

Gość gość
Kurffffa teraz patola na forum się dowiaduje czy dostanie kasę, pazerne leniwe bezmózgi. Dobrze mowia- gowno dostaniecie. A to, ze na cokolwiek liczycie to tylko potwierdza fakt, jakie z was tępe stworzenia.... Zalamac sie idzie

Gość gość
masakra-leniwe łazęgi ,tylko narobić dzieciorów,kasę ciagnąć i tyle

Gość gość
No dokladnie. To moze ja tez rzucę swoją prace za 1500 zl poproszę męża zeby strzelił mi trójkę dzieci i będę siedzieć w domu za te same pieniadze, a nie z********ac... Jak większość kobiet teraz do tego tak podejdzie to co się bedzie działo w tym kraju ? Ciemnogród k***a zacofany...

Gość gość
ale się rzucacie. jakos na zachodzie są takie zasiłki i korzystają z nich tubylcy też, nie tylko napływowa patologia. wiadomo, że jak dadza 500 to w sklepie więcej za zarcie zapłacimy

Gość gość
500 na kazde dziecko począwszy od drugiego dla najuboższych rodzin, czego nie rozumiecie? Nie sprecyzowali kim jest najuboższa rodzina wiec pewnie 2 bezrobotnych z 2 dzieci dostanie te 500 zł lub rodzina która ma dochód 1500 na 4 osoby się zalapie

Gość gość
Jasne ,2 bezrobotnych+2 albo więcej dzieci-czyli patologia i mopsiarze bez wykształcenia

Gość gość
Hahaha to dostaniecie majątek rzeczywiście... Dobrze ktoś napisal 2 bezrobotnych i 2 lub więcej dzieci moze dostanie te 500 BRUTTO... A jak jedno chociaż pracuje to c***a dostanie no chyba ze ma Male zarobki i 5 dzieci. Ale nieeeeeee leniwa tępota liczy ze dostanie jakiś majątek moze 2 tysiące od razu i poszli na pis głosować :D jarek miał dobra strategie trafil do tej licznej grupy jaka jest leniwa patola, super to wymyślił! Tak jakby przeczul ze normalni ludzie nie będą głosować...

Gość gość
brutto czy netto co za różnica,na nierobów nie zamierzam płacić,pracuję na etacie,stykam się z takimi cwaniaczkami i cwaniarami co wyciągną wszystkie możliwe dodatki na mieszkanie,na dzieci-MOPS płaci czynsz,tzw.dodatek-stypendium na dzieci-raz na dwa miesiące 700zł,darmowe posiłki w szkole,wycieczki szkolne,nawet ubrania ,podręczniki i cała szkolna wyprawka i wszystko z moich podatków,koorfa pytam się Z JAKIEJ RACJI? BO JA JESTEM ODPOWIEDZIALNA I NIE NARODZILAM DZIECIAKÓW bez liku ,wiem że nie byłoby mnie na to stać!!!

Gość gość
500 zł. na drugie dziecko otrzymają najbiedniejsi, bezrobotni.Jednym slowem otrzyma kase PATOLOGIA! Osoby pracujace i nie liczace na drapane będą płacic na tą chołote!

Gość gość
500 na drugie,trzecie itp lub na każde,jeśli dochód na członka rodziny nie przekroczy 800 zl

Gość gość
matko, jedna mądrzejsza od drugiej. Same nie umiecie czytac a mowicie ze 500 to dla ciemnych i nie wykształconych. Polecam troche poczytac a nie wymyslac

Gość gość
Tez uwazam, ze to jest glupi pomysl. Kolejny niezbyt chyba trafiony to np opodatkowanie supermarketow... Podatek dla bankow..., a kto to finslnie odczuje? My. Konsumenci. Jesli opodatkowane zostana supermarkety to one zapewniam was sobie zapewne poradza... Tj pewnie podniosa ceny! I kto wtedy za to zaplaci? My czyli kupujacy. To samo z bankami.. One tez pewnie podniosa oplaty czyli finalnie my to odczujemy. Nie oszukujmy sie. Nie ma nic za darmo a z pustego i salomon nie naleje. Jestem zdecydowanie przeciwna roZdawnictwu. Polecam przemyslec. Pozdrawiam wszystkich i obym sie mylila

Gość gość
1. Aby otrzymywać 500 zł na pierwsze dziecko, dochód rodziny w przeliczeniu na osobę nie może przekroczyć kwoty 800 zł. W przypadku rodziców niepełnosprawnego dziecka taki limit zwiększony został do 1200 zł. 2. Na drugie i każde kolejne dziecko nie ma żadnych limitów w zarobkach. A to - zgodnie z zapowiedziami - oznacza, że rodzicom każdego drugiego i kolejnego, dziecka przysługiwać będzie dodatek. 3. Dziecko nie może być czyimś małżonkiem (to ważne, bo polskie prawo w uzasadnionych przypadkach dopuszcza małżeństwa nieletnich). 4. Dodatek składany jest na wniosek, który musi zostać złożony, nim dziecko skończy 17 lat. Źródło: gazeta.pl główny artykuł

Gość gość
A jak ja mam 2 dzieci, a mój obecny mąż jest ojcem tylko drugiego, to to dziecko też dostanie? Dla mnie jest drugie, a dla niego pierwsze :)

Gość gość
super moja sąsiadka ma 5 dzieci obydwoje pracują mają nowe auto k/u/r/w/a i teraz dostaną po 500 na dzieciaka bo ona mówiła że progu nie przekracza co do kryterium super już się cieszę jej szczęściem

Gość gość
A jak moje pierwsze dziecko ma skończone 18 lat, to dostanę na drugiego syna? Czy to dotyczy drugiega dziecka w ogóle czy drugiego dziecka do 18 lat?

Gość gość
21.25 pisze sie niewykształconych a nie "nie wykształconych" i ty smiesz mówić, ze ktoś jest NIEWYKSZTAŁCONY..... No ciemnota leniwa jak nic, kolejna która bachorów narobila i ciągnie kasę skąd tylko się da... No zalamac się można.... 21.18 nic dodać, nic ująć!

Gość gość
Jak to mówią; ktoś musi z**************** a ć , żeby o************** a c sie mogl ktoś! 21.18 obawiam sie ze nie masz nic do gadania i tal będziesz płacić na te leniwe krowy. Ja tez tego znieść nie moge, ze musimy harować na patole...

Gość gość
co wy p/i/e/r/d/o/l/i/c/i/e ja znam kilka osób co mają jedna dwoje dzieci i korzystają z zasiłków no i co :-o i znam rodziny co mają po pięcioro i siedmioro dzieci i ch/u/j/a dostają bo przekraczają próg :-o oj polaczki i to wasze generalizowanie

Gość gość
21:36 zamilcz albo przeczytaj jeszcze raz to co napisałam. Może zrozumiesz ze nie nazwałam nikogo NIEWYKSZTAŁCONYM...:-)

Gość gość
a tu jak zwykle afera z doopy nikt jeszcze nic nie dostał a już wojna :-(

Gość gość
No właśnie nazwałaś i juz sama nawet nie wiesz co chcialas napisać, jesteś tępa strasznie.... To smutne :(

Gość gość
To nie jest afera z dooopy tylko po co te leniwce juz się interesują ile dostana? Widac, ze nie mają nic innego do roboty... Jeszcze piszą z błędami i się kompromitują zupełnie...

Gość gość
21.42 w sumie w doopie mam o co ci chodziło, tylko razi mnie strasznie w oczy ten błąd... Ty skończyłaś gimnazjum?

Gość gość
Bo od 3 dni kraj i media niczym innym nie zyja jak tym kiedy to wejdzie. Szydlo zapowiedziala ze to bedzie jej pierwsza ustawa. Kopary wam,opadna,jak wprowadza. Zobaczymy co wtedy powiecie. I pomyslcie o tych co maja naprawde ciezka,sytuacje i nie sa patologia. Jak,im to pomoze

Gość mama1syna
Na każde drugie i kolejne dziecko w rodzinie, a pierwsze pod warunkiem "biedy". Uważam, że po doopie dostaną ci z jedynakami. Powinni podwyższyć pensje i człowiek sam wpadłby na to czy powiększa rodzinę czy może odkłada na emeryturę. Tak. Mam 1 dziecko.

Gość gość
Ja tez mam ciężką sytuacje bo zapuerdalam za grosze i kto mi pomoże?