Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

500 zł to na dziecko co się dopiero urodzi czy na obecne

Polecane posty

Gość gość
NIE/ZAMIERZAM/PŁACIĆ/NA/PATOLOGIĘ x z bandą dzieciaków,czterolatków klnących pod sklepem jak ich rodzice x na wydziarane mamuśki z dwójką drobiazgu przy nodze i trzecim w wózku jak każdego wieczora ganiają do osiedlowego sklepu po fajki na sztuki i po browca x nie będę płacić z moich podatków na takich...sami sobie dodajcie określenie{cześć]

Gość gość
To zrób jeszcze trójkę i będziesz miec kasy jak lodu :D

Gość gość
22.12 to są nieroby pieprzone, tacy biedni ale komputer i Internet jest, ci co naprawde pomocy potrzebują nie siedzą leniwym dupskuem na forum bo zwyczajnie kompa nie maja. A ci którzy maja spoko sytuacje tak siedzą i tylko dopytują kiedy kasę dostana bo im za malo. Dla mnie wszyscy którzy o to pytają to śmierdzące zawszone lenie bez mózgu w dodatku. Dzieki dobranoc cześć

Gość gość
na 2016 rok jest budżet dawno zaplanowany teraz do marca 2016 robi się budżet na 2017 więc nie wiek mieliby wypłacać te 500 zł bo skąd jak niezaplanowane, mi się o uszy obiło że to nie będzie gotówka tylko odpis od podatku

Gość gość
Odpis od podatku raczej nie, bo trzeba by dużo zarabiać. Ja zarabiam brutto 5500 zł, a zaliczki na podatek płacę miesięcznie 424 zł. Więc całe 500 zł mogłyby sobie odpisać tylko osoby, które zarabiają powyżej 6 tysięcy albo i więcej (nie chce mi się liczyć). Uważam, że to niesprawiedliwe, że rodziny z jednym dzieckiem, które zarabiają mało np. mają na rodzinę 2500 zł nic nie dostaną, a rodziny z dwójką dzieci mające dochód kilkadziesiąt tysięcy dostaną jeszcze tysiąc od państwa, choć te pieniądze wcale nie są potrzebne. Uważam, ze powinno być kryterium dochodowe.

Gość gość
I tak nikt nic nie dostanie, po chuj wy debatujecie?

Gość gość
Juz sie zaczyna jazda...;) teraz kolejny pomysl zeby powrocic do szkoly podst i liceum i zlukwidowac gimnaxium...w radio mowia ze nauczyciele niezadowoleni bo boja soe ze straca prace he he jaja

Gość gość
no i bardzo dobrze ze zlikwidują gimnazjum to jest najgorsze g****o jakie mogli wymyślić

Gość gość
Otoz to. Likwidacja gimbazy to jeden z lepszych pomyslow. Z reszta sami tworcy tej reformy uwazaja ja za pomylke.

Gość gość
Od stycznia będzie można skladac wnioski :) Ja dostane okrągłego tysiaka. I co cebulaki , zal wam , nie? Wy na kasie w biedrze a ja w domku z dziecmi maz na czarno ma okragle 3500zl. Zycie jest piękne.

Gość gość
słyszałam że dostaną ci co ochrzcili dzieci to dostaną

Gość gość
dzisiaj TK uznał, że kwota wolna od podatku w Polsce jest za niska. prawdopodobnie już w listopadzie zostanie zwiększona niemal o 100%. w tym układzie znacznie zmniejszą się wpływy do budżetu. proponuję zapomnieć o obietnicach wyborczych związanych z otrzymywaniem czegokolwiek za darmo.

Gość gość
a ja jestem za tym mimo, że ja tych pieniędzy nie dostanę. W normalnych krajach zachodnich jest socjal i pomaga się ludziom, a u nas rodzinne chyba 80zł wynosi:O po prostu wstyd:O skąd wziąć pieniądze? Już wy się nie martwcie PiS zaraz rozliczy złodziejskie PO i pieniądze się znajdą. Skończą się zegarki Nowaka, stanowsika po znajomości z wypłatami po 30 tysięcy miesięcznie i inne wojaże PO. Być może Kaczor to oszołom, ale przynajmniej nie złodziej. Ja osobiście jednak uważam, ze 500zł to za dużo, 300 powinno być ok, maks 350zł. P.S nie głosowałam na PiS

Gość gość
Mi się ten pomysł nie bardzo podoba, bo wygląda na typowa kiełbase wyborczą, i pytanie, co spowoduje- zapewne galopujaca inflacje, choc sam pomysł wspierania ubozszych rodzin z dziecmi jest dobry,powinien byc zdecydowanie próg dochodowy, ale podniesiony, absurdem jest zeby płacic na ludzi co zarabiaja np. 20 tys... Mam pytanie, czy to mozliwe, zeby ta kwota była brutto, w przypadku zasiłku? Bo zasiłki chyba nie sa opodatkowane, wiec jakim cuden brutto? Bo jesli tak, to moze sie okazac, ze to bedzie np. 380 , juz zupełnie inaczej brzmi niz 500. I pewnie w razie wypłacania tego juz nie bedzie mozna pobierac rodzinnego , do tego chyba zlikwiduja mozliwosc odpisywania wydatków na dziecko od podatku

Gość gość
gość dziś Ty p********y kuriwszonie, właśnie przez takie debilki i kombinatorki jak Ty tracą prawdziwi potrzebujący. Mam nadzieję, że karma do Ciebie wróci Ty złodziejska mendo. Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę, że ten dodatek oraz wprowadzenie podatku od marketów spowoduje wzrost cen. Czyli tymi waszymi pięcioma stówami będzie sobie można tyłki podetrzeć.

Gość gość
nie sądzę by to była kiełbasa wyborcza. PiS to w wiekszości wariaci, ale myslę, że im bardziej zalezy na ludziach niż PO czy chociażby żałosnej lewicy:O Oni dadzą ta kasę, ale nie w tej kwocie, myślę, ze to właśnie może być brutto.

Gość gość
okreslenie kiełbasa wyborcza uzyłam na zasadzie, ze nie uwazam, ze tego nie spełnia, tylko ze jednak ta kwota=podniesiona do absurdu w naszych realiach - to chyba kazdy wie, jest az tak duza ze względu na chec uzyskania wiekszej ilosci głosów... Szkoda, bo moim zdaniem moznaby pomoc mądrzej tzn tylko osobom potrzebujacym naprawde, i moze nieco mniejsza kwota , taka realna , chca spelnic ten pomysł juz w pierwszych 100 dniach rzadów

Gość gość
Jeżeli faktycznie wejdzie ta ustawa, plus opodatkowanie banków i marketów, to na pewno inflacja pójdzie w górę. Z jednej strony wzrost popytu spowodowany wzrostem wynagrodzeń, z drugiej wzrost kosztów banków i marketów, co z całą pewnością przynajmniej częściowo przełoży się na ceny. Poza tym nie wierzę, aby to wprowadzili. Będą się wykręcać złym stanem finansów itd. obietnice wyborcze nie są po to, aby je realizować, szczególnie zaraz po wyborach. za kilka rat, jak ich notowania spadną, będą się ratować właśnie takimi populistycznymi posunięciami, ale teraz nie ma takiej potrzeby.

Gość gość
Już wy się nie martwcie PiS zaraz rozliczy złodziejskie PO i pieniądze się znajdą. Skończą się zegarki Nowaka, stanowsika po znajomości z wypłatami po 30 tysięcy miesięcznie i inne wojaże PO. xxx haha, zabawna jesteś. Myślisz, że po co ludzie idą do koryta? Aby zrobić dobrze społeczeństwu? Nie, aby samemu się dorobić. I rozczaruję cię - wypłaty w tej wysokości dalej będą, bo wynikają z taryfikatorów. Teraz będą jeszcze miliony na odprawy dla zwalnianych pracowników, bo będą wszystkich wymieniać na swoich znajomków. Kiedyś po wygranych wyborach jeden polityk szczerze powiedział "teraz, k*a, my". I tak to działa.

Gość gość
Wczoraj 18.09 ciesz sie, ciesz. Tylko uświadom sobie, że dla większości NORMALNYCH ludzi jesteś zwykłym śmieciem. Mój mąż zarabia ponad 5000 i cieszę się, że nie muszę sie tak jak ty poniżać jak jakiś śmieć nic nie warty i prosić o pieniadze... Nie wstyd ci? Wyciągasz swoje brudne łapska po darmowe. Ja bym się ze wstydu spaliła jakbym musiała o cokolwiek prosić juz bym wolała iść do roboty. No ale cóż takie pazerne zawszone mendy jak ty nie mają za grosz wstydu. I wychowujesz kolejne zlodziejskie mendy patologicznem. Ja nie mogę patrzeć na takich ludzi, chyba czas w********ac z tego kraju.

Gość gość
dostaną tylko ci co niedzielę są w kościele, odbyli w tym roku pielgrzymkę do Częstochowy, zakupili prenumeratę "Nasz Dziennik" oraz mają podpisany przez księdza świtek, zatwierdzonego rozgeszenia, że uprawiają seks tylko po bożemu w dni płodne i bez antykoncepcji. W innym wypadku nie macie co liczyć.

Gość gość
No popatrz, ja chodzę co niedziela do kościoła a na PIS nie głosowałam i głosować nie będę. Tych ich pieniędzy też nie potrzebuję, potrafimy sami z mężem ich utrzymać i to na dobrym poziomie, a Ty jesteś złośliwa.

Gość gość
to był żart, bo wiem jaki Pis jest zacietrzewiony w "wierzy", jacy to są fanatycy religijni. Chodzę do kościoła, ale nie mam tak nawalone pod kopułą jak oni. Nie głosowałam na PIs, a ty nie zajarzyłaś żartu.

Gość gość
Potraktowałam Twoją wypowiedź jako kolejny przytyk do wierzących, a nie żart. Złoszczę się wrzucaniem wszystkich wierzących do jednego wora i ich wyśmiewaniem. Pozdrawiam

Gość gość
I bardzo dobrze , że na drugie i kolejne dziecko dostanie każdy czy biedny czy bogaty ..niby czemu bogaci ludzie mają rypać na tych biedniejszych to ich wina , że mają dobrą pracę i zarabiają dobrze .

Gość gość
widac ze zazdrosc ludzi zzera, bo co bo ktos dostanie kasy a ty nie....

Gość gośćMonia
Nie biednym nie biednym ale rodzinom,które obecnie dostają zasiłek rodzinny a rodzin tych jest bardzo wiele a kryterium dochodowe wynosi obecnie 674 zł.To na pierwsze dziecko a na drugie wszystkim bez wyjątku:)

Gość gość
a gdzie oni to dają :-D no i do autorki idiotko myślisz że ktoś by się zgodziła na to żeby ustawa dotyczyła dopiero dzieci które mają się urodzić debilu :-o brak słów

Gość matkajakichwiele
Skąd w Was tyle jadu? Polacy to faktycznie tylko marudzić potrafią. Dlaczego pierwsze co wam do głowy przychodzi to patologia i lenistwo? A może są mamy które chcą być z dziećmi w domu , nie chcą by dzieci dzieciństwo spędzamy w żłobku tylko z mama w domu. A może normalna rodzina żyje na styk od pierwszego do pierwszego .bo kredyt bo opłaty za przedszkola itd. Może te 500 dodatkowych złotych przeznaczy na taniec lub angielski dla dzieci na które zawsze brakowało. Ludzie ogarnijcie się. Czy każdy kraj w którym jest socjal jest pełno patologii? Wyzywacie ludzi od tepych prostakow , kobiety od worków na sperme co z Wami. Kim trzeba być by tak napisać o kobiecie jak nie patologią właśnie?