Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Facet 32

Facet z dzieckiem

Polecane posty

Gość Facet 32

Drogie Panie, Otoz mam pytanie do Was, czy akceptujecie faceta ktory ma dziecko z poprzedniego zwiazku? Powiem tyle ze mam 32 lata i poznalem kobiete ktora ma 34, jeszcze nie rozmawialismy o zwiazkach itp dlatego ze mamy jak na razie jedno spotkanie za soba. Ja wiem ze ona nie ma tyle ze domyslam sie ze ona mysli podobnie? Moj pierwszy zwiazek trwal 14 lat, ex postanowila zmienic tryb zycia(czyt inny facet) liczac sie z konsekwencja (rozwod) Jestemy poltora roku po rozwodzie, ona juz jest sama, trudno nie wyszlo jej, ale ja nie akcpetuje powrotu, mam swoje zasady, wiem jest dziecko, ale ona tez mogla o tym pomyslec uciekajac do innego. Minelo juz poltora roku kiedy nie jestesmy razem, jestesmy w dobrych kontakach dla dobra dziecka ktore ma 8 lat, nie ma zadnych burz, klotni itp, jest podzial obowiazkow i tego sie trzymamy. Czasami komus cos wypadnie i tez nie ma problemu. Nic wiecej miedzy nami nie ma, nie bylo i nie bedzie. Teraz poznalem prze sympatyczna kobiete i obawiam sie jej reakcji na wiesc o tym ze mam dziecko z poprzedniego zwiazku.

Gość gość
najlepsza dla ciebie też z dzieckiem lub rozwódka,panna przeżywa za bardzo i cierpi często,dla niej dobry kawaler

Gość gość
A ja Ci powiem, że na tym etapie życia, posiadanie dziecka to żadne zaskoczenie. Jesli sznujesz tą kobietę i naprawdę Ci na niej zależy, to będziesz z nią całkowicie szczery, a to oznacza, że musisz jej powiedzieć o dziecku. Jak ona do tego podejdzie, to już indywidualna kwestia. Niektórzy dobrze sobie radzą w takich sytuacjach, inni cierpią. Tak, czy inaczej, powinieneś dać jej szanse na podjęcie decyzji.

Gość gość z Krakowa
Ja bym nie chciała cudzego dziecka wychowywać i mieć byłą na karku cały czas tak naprawdę. Ale kobiety są różne, good luck :-)

Gość Facet 32
dzieki za odpowiedzi Nie no powiem jak najszybciej bo to nie jest w moim typie cos ukrywac, poprostu nie dobrze mi z tym juz i teraz. Dziecko odbieram ja co drugi weekend i zawoze i to wszystko. Ja jej nie robilem problemow ani ona mi, rozwod jest wziety za porozumieniem stron bez orzeczenia o winie gosc z krakowa - nikt nie mowi o wychowaniu, od czego jest tez ojciec, tym bardziej ze mloda ma juz 8 lat i to jest roznica jak by miala 4 czy cos kolo tego

Gość gość z Krakowa
Zależy jak podchodzisz do nowego ewentualnego związku. Tak czy owak popieram szczerość od samego początku.

Gość gość
Przechodziłam taki związek i nigdy więcej!!!! Sytuacja jak u autora, tylko dwoje dzieci też się z ex żoną nie spierali, bo dla dobra dzieci itd. Po czasie on mi oznajmił, że wracają do siebie i jeszcze mi powiedział, że powinnam się z tym liczyć, bo mają dzieci. Nie polecam faceta z dzieckiem.

Gość gość
zgdzam sie, szczerosc to podstawa, sam jestem ciekaw jej reakcji. Przyznam ze bardzo mi na niej zalezy, chodz sie tego nie spodziewalem ze tak sie stanie. Mieszkamy w UK a tutaj znalezc drugiego porzadnego partnera to dosc skomplikowana sprawa. Fakt, ona jest tutaj z siostrami ktore juz maja swoje zwiazki i potomki. Ona jest najstarsza. Widac ze bardzo uwielbia dzieciaki, ale na sama mysl jak mam jej o tym powiedziec to mnie przeraza :/ Trudno, zrobi jak uwaza jak jej o tym powiem

Gość Facet 32
gość dziś Nie wszyscy faceci sa tacy sami. Ja mam swoje zasady a jak cos postanowie to nic sie nie zmieni. Tym bardziej ze to sie stalo drugi raz. Raz mozna bylo wybaczyc, ale drugi raz juz nie. Bo bedzie i kolejny raz a ja nie mam przez to ochoty przechodzic. Historia dluga, ale dostalem w d**e porzadnie za drugim razem, z poczatku chciala wrocic, ale nic z tego, wpadla w depresje i leczy sie psychicznie. Troche jej pomoglem wyjsc z dolka i tylko tyle moge dla niej zrobic

Gość gość
I ta ex-zonka będzie się wlokla jak smród cały czas w twoim życiu.

Gość gość
Tak szczerze to masz dużo gorzej, dziecko to nie jest aż taki problem, ale raczej twoja była, ona zawsze będzie w tle, a nowa kobieta będzie musiała znosić jej towarzystwo, w dodatku wiele razy usłyszy, że twoje dziecko to nie jej dziecko i nic jej do tego. Kobiecie trudniej zaakceptować nieswoje dziecko niż odwrotnie. Poczytaj topik o dzieciach z poprzedniego związku. Nawet te kobiety, które mają dzieci z poprzednich związków nie chcą dzieciatych, bo nie o dzieci chodzi, tylko o ich matki.

Gość gość
gość dziś Kazdy z nas ma swoje zycie i tyle w temacie, nikt nikomu nie wchodzi w droge

Gość gość
Tja, napisz jeszcze ze nic was nie łączy.

Gość gość
Lepszy facet z dzieckiem niż prawiczek

Gość gość
gość dziś Tja, napisz jeszcze ze nic was nie łączy. to ze mialas pecha i trafilas na lewusa to juz nie moj problem

Gość gość
Nie umiesz na pytanie odpowiedzieć?

Gość gość
Dziecko w tym wieku, po rozwodzie to naturalna sprawa, dla każdej normalnej kobiety nie będzie to przeszkodą. A jeżeli zrezygnuje z Ciebie tylko z tego powodu, że posiadasz dziecko to znaczy, że mało wartościowa jest. Wiele mężczyzn bierze kobiety z dziećmi wychowuje je, utrzymuje i nie robi z tego problemu, nie wiem dlaczego kobiety mają takie podejście do facetów z dzieckiem. Przecież Ona nie będzie musiała wychowywać Twojego dziecka ewentualnie gdzieś z wami wyskoczy, skoro na codzień mieszka ze swoja matką.

Gość gonzooo
gość dziś Dobrze mowisz dlatego tez jestem zaskoczony taka reakcja kobiet. Tyle ze jak wtedy sama zostanie z dzieckiem to tak madra jak teraz to na pewno nie bedzie. Tlumaczenie bo ona nie moze zniesc ex, noz k***a a facet ma znosic jej bylego faceta ktory po dziecko bedzie przyjezdzal itp ?

Gość gość
Kiedyś też właśnie tak myslalam ale patrząc na tą sytuację z perspektywy czasu to wydaje mi się że z facetem który w wieku 32 lat nie ma dziecka musi być coś nie tak ( chyba ze jest po prostu strasznie brzydki) bo normalny człowiek jakoś przed 30 chce sobie życie ułożyć a często nawet wcześniej. Wiec gdyby nie miał dziecka to coś tam jest nie tak z nim albo nie można z nim wytrzymać albo lekko duch albo impotent ( haha) a tak to myślę że poprostu nie wyszło i tyle. Dziecko to tylko dziecko. Wiadomo że dla rodzica zawsze najważniejsze ale kto chciałby konkurować z dzieckiem. Oczywiście to tylko moja opinia i oczywiście rozumiem osoby które po 35 roku życia rozgladaja się za potencjalnym małżonkiem bo mają do tego prawo.