Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ratunku maly niejadek

Polecane posty

Gość gość

moja corka ma 10 i pol miesiaca i je tylko mleko z piersi. jako przekaski to tylko paluszki juniorki i nic wiecej nie chce. wasze dzieci tez tak jadly? co mam zrobic? wazy 8,5 kg

Gość gość
Nie. Moj ma 8 m i je wszystkie warzywa, mięso, ryby, wszelkie owoce, kasze. Wszystko co mu dam. Córka miała podobnie, do teraz je wszystko. A jak było z wprowadzaniem diety?

Gość gość
od 5 miesiaca musialam wprowadzac soki potem warzywa owoce bo mala miala anemie. zjadala kilka lyzeczek ale trzeba bylo sie niezle nakombinowac. tak jest do teraz. sa momenty ze zje caly maly sloiczek deseru ale zadko. desery zupy czy kaszki wlasnej roboty w ogole nie chce jesc

Gość gość
Aprobowalas dodawac mleka do jedzenia? I z czasem coraz mniej. Ja bym np zblendowsla jabłko i dodała troche do butli z mlekiem z piersi. Roboty troche ale może by pomogło. Z czasem coraz więcej jedzenia a mleka mniej.

Gość gość
Mi pediatra poradziła zebym karmiła mała na kolanach aby jej sie z piersią kojarzyło czyli przyjemnie. Wiesz, ja jestem całym sercem za kp ale tez uwazam ze trzeba podawac pokarmy stałe i pozniej kp jako dodatek a nie podstawa... Zaraz mnie tu terrorystki laktacyjne zjada se sie nie znam-wlasnie znam wiecej życiowych sytuacji. Moja znajoma miała tak z corka i nie karmiła jej stałymi pokarmami jak ta bie chciała a ona praktycznie nic nie jadła az poszła do pediatry i ta zleciła badania podstawowe bo dziecko chudziutkie ospale i blade-anemia. Wzięła sie za wprowadzanie pokarmów stałych i mała tak posmakowała ze odrzuciła piers jako do wieczora, nocy i rankow a ta kretynka lamentowała bo teraz tyle roboty z gotowaniem wymyślaniem i ze tak mało tej piersi chce... Moja corka długo jadła jedzenie z hippa bo moje jej nie odpowiadało pozniej jakos owoce zaczęła jesc bez problemu świeże i z zupami tez poszło. Nic sie nie przejmuj autorko-próbuj do skutku, zabawiaj dawaj do próbowania łyżeczkę itd.

Gość gość
probowalam dodawac mleka i to nic nie daje. ona tylko powacha i odkreca glowke... caly czas probuje