Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co potrafia wasze 8 m dzieci?

Polecane posty

Gość gość

Raczkuja? Siedza, siadaja same? Wstaja? Robią jakieś papa czy cos w tym stylu? Moj tylko proza. To jeszcze norma czy już lekarz? Ile waza i mierzą i co jedzą? Jak komuś się zechce odpisać to będę wdzięczna :)

Gość gość
Moja ma 8 mcy i tydzien. Sama siedzi, raczkuje, podnosi sie i stoi przy meblach. Robi kosi kosi. Wazy 9kg i 80 cm. A je prawie wszystko oprocz smazonego, potraw wzdymajacych i wywarow z miesa. Z nabialu nie podaje mleka krowieko ale jogurt naturalny, twarog, smietane juz tak. Do kaszy mannej uzywam wody, do smaku owoce. Duzo innych kasz, wiekszosc warzyw i owocow tez juz sprobowala. Czasem podaje tez cos ze sloiczka :)

Gość gość
Mój synek dokładnie w 8 miesiącu ważył 9200 i 74 cm. Obecnie 8 i 2 tyg. Raczkuje,siedzi, jak mu się zechce to robi pa,pa. Nie stoi. Dopiero nie dawno zaczęły wychodzić mu zęby. Karmię "słoiczkami", kaszkami, mlekiem, owocami. Nie lubi jeść suchego chleba, biszkoptów itp. A z czego te jogurty i śmietana? :)

Gość gość
Jogurt i smietana sa lepiej przyswajalne od mleka krowiego... nie martw sie wiem z czego sa zrobione.

mój ma 8mc i tydzień, je chyba wszystko (w granicach rozsądku - pod niemowlaka) ale raczej papkowate, kawałki chleba czy sera bialego raczej w charakterze ciekawostki.. niestety wymiotuje po jajkach (żółtkach). Siada, raczkuje, wstaje, próbuje przestawiać nogi do chodzenia jak coś go zainteresuje poza jego zasięgiem ręki, ale dalej głównie się wychyla (i ląduje na głowie..). Żadne "papa" ani "kosi kosi" go nie interesują. Mówi "tata" - chyba nie do końca świadomie, "mama" chyba bardziej bo jak płacze i chce, żebym przyszła/wzięła go.

Waży coś koło 9 kg, chyba z hakiem, na długość jakieś 73-74 cm... I chyba papa jednak umie, przed chwilą udał się z babcią na spacer i machał ;P

Gość dumna mamusia
Mój 8 miesięczny bachor potrafi srać .