Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przedszkolak placz

Polecane posty

Gość gość

Proszę o poważne rady. Mój synek chodzi o września do przedszkola. Ma 4 latka. Od początku nie miał z tym problemów - chętnie zostawał. Po miesiącu miał tydzień przerwy z uwagi na chorobę, ale wrócił z powrotem wesoły do przedszkola. Ostatnio miał niestety aż 3 tyg. przerwy i codziennie w przedszkolu popłakuje (krótko jak mówi nauczycielka) , to mniejszy problem, gorzej że od dwóch dni mówi że nie chce tam iść. (po rozmowie z nauczycielką wiem, że ma problemy na nowo z adaptacją) Wczoraj jakoś udało mi się go na spokojnie zostawić w klasie, ale dziś płakał, nie dał się rozebrać, pani wzięła go siłą :( Stałam chwilę za drzwiami i momentalnie się uspokoił i bawił się. Moje pytanie jest takie, jutro jest piątek i nie wiem czy zrobić mu już wolne, na zasadzie że powiem mu że już jest weekend i żadne dzieci w weekend nie idą do przedszkola, czy jednak iść z nim, ale potwornie boję się że po dzisiejszym rozstaniu na siłę! jutro bedzie jeszcze gorzej. Czy niech ma te 3 dni wolnego, może jakoś zapomni i w poniedziałek pójdzie mu łatwiej rozstanie. Co uważacie, macie jakieś podobne doświadczenia?

Gość gość
Moze i sytuacja sama się rozwiąże, bo jak teraz z nim wróciłam, to był aż zanadto markotny, jakiś zimny, w domu od razu położył się do łóżka, co do niego niepodobne :( ma 37,7 :( nie wiem czy to nie przez fatalne ostatnio nastawienie do przedszkola.

Gość gość
moze dziecku trudno przestawić sie do codziennych obowiązków. W przedszkolach jest plan dnia a nie kazde dziecko lubi robic coś w danej chwili i sie buntuje. U mnie tak było z synem. Ale po kilku miesiącach to sie zminiło i teraz chetnie chodzi. trzeba przeczekać. A jak jest sporo zajęć tak jak u nas http://www.elfik.pl/ to dziecko sie nie nudzi i czas mu szybciej plynie, wiec warto sprawdzic co w twoim przedszkolu robią maluchy.

Gość gość
takie przerwy są niestety najgorsze, musisz ten etap przeczekać. Ważne jest też nastawienie pań i ich podejście do dzieci. U nas w przedszkolu www.przedszkolekonradek.pl, panie mają swoje sposoby na takie maluchy, które wracają po dłuższej przerwie i szybko włączają je do wspólnej zabawy.