Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yuketri

O cholera !!

Polecane posty

Gość Yuketri

Hej ludziska ;) Nie mam pojęcia czy taki temat już tu istnieje, dlatego piszę... Jestem w związku z facetem, który jest po rozwodzie i który ma synka :) bardzo ich kocham i zależy mi na nich. Ostatnio szukałam czegoś w necie musiałam wejść w historię i zauważyłam kilka stron ze sklepami jubilerskimi i wyraźnie było widać, że szukane były pierścionki, a do tego Piotr zaczął pytać czy gdybym wychodziła za mąż to jakie wesele bym chciała mieć.. A mi się marzy taki ślub w białej sukni z welonem.. taki z prawdziwego zdarzenia.. Powiedzcie mi czy istnieje taka możliwość abym wzięła ślub kościelny w białej sukni.. mimo że Piotr już jest po ślubie kościelnym A do tego ma synka..? Pozdrawiam!

Gość gość
A tak na dobrą sprawę, to tak bardzo zależy Ci na ślubie w białej sukni? Chyba ważniejsze jest uczucie jakim się darzycie ;>

Gość gość
eeej ... z choinki się urwałaś? z welonem i w białej sukni ma panna młoda do ślubu kościelnego i biel i welon symbolizuje jej niewinność czyli czystość - dziewictwo oczywiście każda tak chce a nie każda potrafi dochować wierności w czystości do dnia ślubu taka współczesna obłuda możesz wziąć sobie co najwyżej cywilny bo ów Pan już raz składał przysięgał przed Bogiem kościele i w związku z tym ma obowiązki do końca życia wobec swojej żony - tak jak przysięgał: "aż śmierć nas nie rozdzieli" wiec? możesz sobie iść do cywilnego w białej sukni z welonem jeśli o to Tobie chodzi no ale raczej wygląda i śmiesznie i obłudnie

Gość gość
Nie jest ważniejsze :) to byłby mój ślub, a chciałabym aby był taki jak zawsze chciałam aby był. Taki tradycyjny.. :)

Gość gość
a ma rozwod kościelny? bo jak nie to nic z tego

Gość Yuketri
Szkoda. A gdyby miał ślub tylko cywilny, to moglibyśmy wziąć ślub kościelny tak jak to wygląda normalnie?

Gość gość
Rozwód kościelny?? To takie coś istnieje :p bo muszę ze swoim pogadać :P

Gość gość
Ja też chciałam ślub w sukni ale mój facet miał już kościelny i mieliśmy tylko cywilny ale też było zjawiskowo :)

Gość gość
Jeśli miał tylko slub cywilny to na pewno znajdziesz księdza który udzieli wam slubu kościelnego i będziesz mieć slub o jakim marzysz. Jeśli on miał już slub kościelny a ty chcialabys mieć z nim tez wlasnie taki to jedyne wyjście to "rozwod kościelny" to się jakos inaczej nazywa. Ale taki rozwod trwa baaardzo długo i nie wiem czy on by taki dostal bo ma już dziecko itd. podobno trzeba spelnic wiele warunków aby taki "rozwod w kościele" dostać. Zawsze możecie wziasc slub cywilny, teraz urzędnik może udzielić go w jakim kolwiek miejscu, i tez będzie bajkowo.

Gość Yuketri
Takiej odpowiedzi oczekiwałam :) dziękuję!