Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Irmina z Mazur

mam mętlik w głowie

Polecane posty

Gość Irmina z Mazur

Z chłopakiem [para studencka] byłam 3 lata. Nieźle nam się układało, do czasu, aż nie zaszłam w ciążę. Moja [pewnie nie tylko ]też w tym wina, ale liczyłam, że po tak długim związku sprawa nie nabierze takiego obrotu ,nie dotyczyła zdrady . Nasi rodzice są dość dobrze sytuowani i dziecko w związku studenckim na ostatnim etapie nie miało znaczenia. No i urodziłam dziecko, moi rodzice i teściowie zadowoleni, mój były chłopak niezbyt. On od pewnego czasu miał już inną dziewczynę na widoku , z nią był umówiony na wyjazd, chociaż ze mną nie zerwał. Teraz usiłuje mi wmówić, abym naszego syna do jego rodziców nie woziła [15 m-cy], bo wkrótce będą mieli swojego, pierworodnego. Na pytanie, a czyj ten chłopczyk przeze mnie urodzony- odpowiada, że to wypadek przy pracy, a w ogóle testy DNA przydałoby się zrobić. Takiego traktowania nie spodziewałam się, mieszkaliśmy przez ponad 3 lata u mojej kuzynki jak małżeństwo. Testów DNA się nie boję, ale żal mi jego rodziców. Chcą mi pomóc, zająć się od czasu do czasu dzieckiem, widzę, że kochają wnuka Finansowo, mogę zerwać wszelkie kontakty, nigdy go o alimenty nie podawać. Z jego rodziną też nic mnie nie łączy, oprócz miłości dziadków do wnucząt, a i z moim zdaniem zawsze się liczyli. Ja zdecydowałam - zamieszkamy w pobliżu moich byłych teściów, oni pomogą mi w wychowaniu dziecka, a ja postaram się być dobrym rodzicem ich wnuka. Finansowo mogą nam pomóc, ale nie ma takiej potrzeby. Jest i inna opcja, wyjechać, zapomnieć, od nowa układać życie, nie jedyne to dziecko będzie, które nie będzie miało kontaktu z ojcem i jego rodzicami- też mam taką możliwość, ale pozbawić dziecku kontaktu z rodziną? Co wybrać?

Gość gość
rób jak uważasz ale kasa (alimenty) zawsze się przydadzą dzisiaj kasę masz a jutro możesz nie mieć co do dziadków jeżeli są w porządku i chcą się widywać z wnukiem powinnaś im to umożliwić