Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zamienniki do drukarki

Polecane posty

Gość gość

Czy według Was warto kupować zamienniki tuszy zamiast oryginalnych?? Kończy mi się tusz startowy w drukarce i nie wiem czy kupić oryginał (trochę drogi) czy lepiej zamiennik.

Gość gość
Zależy. Ja raz kupiłam zamiennik, który był kompletnie do d, ale zazwyczaj nie ma znaczącej różnicy między oryginalnym a zamiennikiem...

Gość gość
A jaki kupiłaś?? Bo wolałbym się nie naciąć.

Gość grymałka
ja ze swojej strony mogę powiedzieć, że korzystam z zamienników activ jeta i nie narzekam, są wydajne i mają dobra jakość.

Gość gość
A Actisy, to chyba ten sam producent co active jet, dobre są?

Gość grymałka
tak to ten sam producnet, ja akurat mogę ci zarekomendowć activ jety bo ich używam, jestem zadowlona z tych zamienników

Gość gość
Mnie kolega jakiś czas temu polecił sklep www.czarnynabialym.pl, mają wysokiej jakości zamienniki do drukarek marki Lambda w świetnej cenie. Można zamówić przez internet lub też kupić w ich sklepie stacjonarnym w Warszawie

Gość fellada
ja póki co ufam tylko zamiennikom activ jeta, przy zakupie zawsze dostaje gwarancję więc tym bardziej nie boję się ich kupować.

Gość preludia
ja nie uważam, żeby zamienniki miały jakikolwiek wpływ na jakosć drukarki, a na pewno nie powodują że ją niszczą.

Jak kupujesz zamiennik do domu, to możesz spróbować - tania drukarka, to i może z tanim tuszem zadziała. No, ale jeśli do firmy to nie ma co ryzykować. Zresztą, wtedy to w ogóle powinno się mieć jakąś lepszą drukarkę...U nas w firmie był wcześniej tani bubel, ale wywaliliśmy na złom i mamy teraz stąd: http://konicaminolta-com.pl Długa gwarancja, serwis - naprawdę lepiej zainwestować pieniądze.

Gość grymałka
ważne jest też z jakiej jakości zamienników korzystamy, ja zawsze kupję activ jety i nie narzekam na jakość i wydajność.

Gość system31
Kup sobie imprime na centrumpapieru . pl ja uzywam juz jakis czas i sa dobrej jakosci i warto wydac kilka zl wiecej bo nie zepsujesz sobie drukarki i z wydrukow tez bedziesz zadowolona

Gość baron pancerny
Jak chcesz drukowac zdjecia to niestety tylko drogie oryginaly. Jak chcesz tekst to zamienniki. Najlepiej samemu je napelniac.

Gość Mat2546
A jaką masz drukarkę? Jeśli chodzi o zamienniki to nie są one sobie równe także jeśli zamienniki to tylko sprawdzone. Activejet'y działają dobrze a do tego są objętą gwarancja w razie czego. Budżetową wersją są Actisy i też ponoć dobre

Gość grymałka
ja z kolei niezmiennie korzystam z activ jetów, jakoś się przyzwyczaiłam bo są dobre jakościowo a do tego maja dobrą cenę i gwarację.

Gość ula78
Moim zdaniem nie warto, ponieważ wiele drukarek teraz jest z systemem ITS, gdzie nie trzeba kupować zamienników, tylko dolewa się tusz. Tak mają np. drukarki Epson. Dodatkowo widziałam na: http://www.epson.pl/gwarancjanadrukarki , że po zakupie za rejestracje na ich stronie otrzymasz 3 lata gwarancji a do tego tusz na dwa lata. Super promocja.

Gość halineczka23
A z tego co widziałam ostatnio to też można otrzymać do 30,06,2016 pakiet MS Office Personal 365 do zakupu wybranych modeli z tej listy: http://www.epson.pl/msoffice a więc za szybki zakup można skorzystać jeszcze więcej. Taka subskrypcja na rok za darmo to fajna sprawa.

Gość yetii85
Super promocje ma ten Epson, Ale już z subskrypcją się kończy promocja, jednak z zapasem tuszu widzę, że jeszcze trwa. A jaki model polecacie kupić do drukowania?

Gość halineczka23
Ja polecam jak najbardziej drukarki np. L365 czy M220 jak coś w miarę cenowo chce się kupić. są też inne fajne ale droższe ale wydaje mi się, że te wystarczająco wystarczą do użytku domowego.

Gość Krychstiano
Eee nie powiedziałabym... epson się promuje, bo wcale nie jest najlepszą firmą produkującą drukarki. O wiele lepszy jest lexmark, a nad nim brother. Powracając do tematu dyskusji najlepiej kupować zamienniki firmy asarto, świetna gramatura, idealnie sprawuje się drukarka na tych tonerach i do tego gwarancja jakości.

Gość JacekÓW
Zgadzam się z poprzednikiem, chociaż akurat jestem fanem urządzeń HP. Obecnie mam Hp laserjet pro 100 i drukareczka jest naprawdę bardzo wydajna, płynnnie i cicho działa, a do tego konfiguracja jest banalnie prosta. Oczywiście oszczędzam na zamiennikach, ale nie widze jakieś znacznej różnicy pomiędzy oryginalnymi tonerami a tymi od asarto.

Gość gość
Jak widać każdy ma inne doświadczenia i upodobania :) U nas drukujemy na brotherze J105 a zamienniki kupujemy z Imprime. Jedno i drugie działa bez zarzutów :)

Gość ytysynt
Kazdy będzie polecał to z czego sam korzysta. W końcu co innego ma polecić :P Jesli jest zadowolony to automatycznie będzie zachwalał. Sam korzystałem z różnych zamienników, obecnie od dłuższego czasu z asarto i bardzo gorąco polecam bo są tanie i wydajne.

Gość werson
bierz zamienniki, zdecydowanie bardziej się opłacają a na jakości też nie tracisz, wypróbuj sobie te ze sferisu, mi one odpowiadają, albo z pryzmatu też są całkiem niezłe, z nich korzystamy w pracy w laserówkach