Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zabawy z niemowlakiem

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny czym zajmujecie swoje dzieci? Moj synek ma 4 miesiace i koncza mi sie pomysly na zabawy:-(

Gość gość
Grzechotka, wydawanie różnych dźwięków z rozna intonacją, nauka zabawy w akuku, zabawa pacynkami, delikatne laskotanie i cmokanie np.w brzuszek

Gość gość
I tez na tym spedzasz prawie cale dnie?

Gość gość
Masazyki mowienie rymowanek taniec. Czytanie wierszy oglądanie obrazkow

Gość gość
A kiedy dzieci zaczynaja sie troche bardziej same soba i zabawa zajmowac?

Gość gość
Czy moze te wywijanie grzechotkami i spiewy to juz tak na najblizsze pare lat?

Gość gość
Moje dziecko od poczatku lubili zajmować sie same sobą. Teraz ma pól L roku i większość czasu bawi sie samo. Ale to bardziej wynika z charakteru niż wieku. Codziennie z nią siw giglam robię papataj i różne zabawy na kolanach czytam wierszyki pokazuje obrazki książeczki rozśmieszam ja głosem śpiewam piosenki tańczymy przed lustrem tak to albo leze na podłodze a ona sobie chodzi obok albo leze na kanapie i nadzoruje czy nie pcha rak do kuwety kota albo nóg pod lozko nie wklada. Ogólnie ma dużo piankowych puzzli codziennie je rozkladam. Robię różne poduszkowo kocykowe przeszkody. W różne miejsca klade zabawki. Raczej ma ich tyle ze codziennie staram sie o inny zestaw. Ogólnie obsewuje ja jak widzę ze skończyła sie bawić to ja wtedy przejmuje i sie z nią bawię a tak bawi sie sama.

Gość gość
a kupiłaś mu jakąś matę do zabawy?

Gość gość
Tak ma nawet dwie ale czasem nie chce sie sam bawic i juz. Rece opadaja.

Gość gość
Z tymze moj synek ma dopiero 3,5 mca

Gość gość
A ta pani wyzej co tak ladnie zajmuje dzidzie to w jakim wieku dziewczynka?

Gość gość
Aaaa pol roczku. Widze juz :-) nie wiem ale moj synek ma fazy , czasem pieknie sam sie bawi a xzasem nie moge na sekunde odejsc.

Gość gość
Mysle ze nic na to nie poradzisZ :) lubi bawić sie z Toba:) syn mojego brata ma 2 lata i jak mama mówi mu żeby poszedł siw pobawić to wyciąga rączkę po mame i.nie ma zmiłuj musi sie z nim bawić. Różne dzieci maja charaktery. Moja mama mówiła ze ja tez lubilam sama sie bawić a pamiętam ze w wieku przedsKolnym to średnio lubilam zabawe z doroslymi bo nie rozumieli mojej wizji zabawy i wszystko psuli :) dobre są zabawki które wydają dzwieki. Moja córka ma takie cos drzewko ze zwierzatkamo które jak sie przyciśnie wydają dzwieki i sie ruszają i lubi sobie ja przewracać i juz ogarnia jam wcisnąć zwierzaki. Ma tez szczeniaczka uczniaczka co jak sie naciśnie śpiewa piosenki i mówi reka noga itp. Tez lubi sobie z tym siedziec. Zabawki interaktywne sie sprawdzają u nas i takie co maja dużo odwlokow nóżek kolorów macek bo sobie je ślini. Lubi tez troczki :) a im bardziej obleśny tym bardziej jej pasi :) może weź czasem jak cos musisz zrobić wloz dzieciaka do leżaczka z jakimiś wiszącymi zabawkami. Ja mam taki co wibruje na plozach i jak cos gotuje to biorę ja w tym do kuchni. Opowiadam jej co robię a ona sie jopi. Lubi tez zabawki co maja nogi na jednym sznurku i jak pociągnie za jedna noge to druga sie chowa. Trzeba obserowowac co tam lubi. Ma taka pilke z dziurami co dzwoni i kilka tygodni temu w ogóle jej niw interesowala a teraz jak zaczęła raczkować jest nią zachwycona ostatnio polubila sznurek od swetea co jej puszczam po podłodze i za nim lata. Moja mama ma problem ze traktuje ja jak kota :), moim zdaniem w tym wieku dziexi są jak zwierzątka:) tylko slodsze i mądrzejsze:)

Gość gość
Ogólnie Twój to jesCze maluszek wiec leżenie w jednym miejscu to trochę nuda ale kladz go często na brzuchu i kladZ przed nim grzechotki niech sie pręży. Moja lubila jak byla taka mala grzechotki złożone z wielu kolek nie takie na drągu. Jak zacznie sie przekręcać pelzac itp będzie badziej samodzielny. Tylko ucz go ze nie latasz ciągle nad nim

Gość gość
No mowie wam ja czasem wychodze z siebie. Ma i takiego pieska co jak sie mu przycisnie noge czy raczkemto spiewa, ma rozne grajace i szeleszczace zwierzaczki, ma 3 karuzelki, dwa lezaczki w tym jeden wibrujacy, 2 maty edukacyjne w tym jedna z pianinkiem na stopki ze jak naciska stopkami to pianinko gra i mnostwo mnostwo maskotek, grzechotek i innych d**ereli. Sa dni kiedy potrafi do jednej zabawki gaworzyc pol dnia a sa dni ze ja wymachuje jedna po drugiej a on ma to gdzies. Ale zaczyna pomalu sie przekrecac na boki wiec niedlugo bedziemy moze bardziej mobilni bo samo lezenie nie rajcuje go juz. Na brzuszku klade i cwiczymy podnoszenie glowki i juz widze ze to funkcjonuje super. Bede go motywowala teraz do ruszenia z miejsca po jakas zabawke. Ale nie zapominam ze dopiero za tydzien konczy 4 miesiace wiec cudow nie oczekuje.