Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kocham2016

Krótki pęcherzyk ciążowy

Polecane posty

Gość kocham2016

kochane... z okresu wychodzi ze to koniec 6 tyg... ale dzis dostałam delikatne plamienie:( odrazu wizyta u lekarza.... który stwierdził ze pęcherzyk jest za mały(4,1 mm) i istnieje ryzyko że je stracę... dostałam luteine na podtrzymanie i zażywać resztę witamin. Czy ktoś miał juz taki przypadek? czy moja ciąża jest już skreślona??

Gość gość
Mój pęcherzyk w 6 tc miał 16,3 mm i był już zarodek. Może po prostu ciąża jest młodsza?

Gość gośćNadia
Hej dziewczyny ! Okres miałam 2.09.. robiłam chyba z 4 testy na których widniala bardzooooo slaba kreska... wiec poszlam do ginekologa 14.10 co okazalo sie ze jest " cos" prawdoposobnie ciaza ktora miala pecherzyk 5mm ale za wczesnie by cokolwiek powiedziec wiec kazal przyjsc za 2 tyg.. wiec mialam wizytę 28.10 i ten pecherzyk dalej byl ktoy urosl do 8mmale dalej bez zarodka... kazal przyjsc znowu za tydz czyli 4.11 i wtedy zobaczymy co dalej... a z obliczen wynika ze to powinien juz byc 9tc...

Gość gość
Kobieto ja w 9 tc miałam już małego czlowieczka który miał 2 cm a ty piszesz o 9mm pęcherzyku. Zmień lekarza bo to może nie ciąża a coś innego.

Gość gośćNadia
Jak bylam w ciazy tez tak mialam.. czyli puste jajo bez zarodka.. hm kolo 11tygodnia ciazy i poronilam samoistnie.. bardzo to przezylam.. potem zaszlam znowu w ciaze ale juz bylo wszystko dobrze.. urodzilam 4kg synka.. a teraz okazalo sie ze tez to ciaza .. lekarz powiedzial ze na 100% ciaza.. tylko moze sie nie rozwinac****ewnie zabieg.. tak czuje ;/ caly czas do tego lekarza chodze i sadze ze wie co robi ;/ ale martwi mnie ze 2 puste pecherzyki bym miala? Dobrze ze mam juz rocznego synka ;)

Gość kocham2016
nie wiem może jest duzo wcześniejsza, to była szybka wizyta dlatego ide za 3 dni plamienia ustały... ale cały czas słysze ze pęcherzyk jest za krótki, Gość Nadia Dokładnie 9 tydzień ciąży jest widoczny zarodek z bijącym serduszkiem, a nie pęcherzyk 8mm.... Lekarz mi pow ze ja powinnam mieć teraz min 8mm gdzie mam 6 tydz. chodz czytałam ze powinien dochodzić do 15mm

Gość gośćNadia
Jak bylam w ciazy z synkiem bylam u tego samego lekarza ktory tak samo powiedzial ze jeszcze za wczesnie i kazal przyjsc za 2 tyg... balas sie ze znowu poronie. Bylam za 2 tygodnie i uslyszalam bicie serca i to byl juz 10tc ;)

Gość kocham2016
i w 9 tyg ciąży miałaś pęcherzyk 8mm?? i za 2 tyg był już zarodek tak? ja wariuje nie wiem co myśleć nie chce stracić tej ciązy już tak długo się staraliśmy.

Gość gośćNadia
Kiedy bylam u lekarza byl tylko pecherzyk bez zarodka. Wrocilam za 2 tygodnie i uslyszalam bicie serduszka (radość ). Był to 10tc. A jak bylam wtedy co nie bylo widac zarodka to pewnie byl ktory tydzien? Hm moze 7?

Gość gośćNadia
Kiedy masz wizytę?

Gość gość
Hej. U mnie w 7 tc był pęcherzyk niecałe 8mm. Z usg wynikało że to 4t5d więc było 2 tygodnie różnicy pomiędzy om a usg. Na kolejnym badaniu po tygodniu już był zarodek z bijącym serduszkiem wielkości 6mm. Potem w miarę wzrostu zarodka różnica zmniejszyła się do 5 dni.

Gość gośćNadia
Gość 15:39 Prawdopodobnie do zapłodnienia doszło później i dlatego dopiero nic nie widać? Ja teraz byłam ostatnio 28.10 i miałam 8mm i bez zarodka i nie wiem który by to mógł być tydzień ;/ mam isc 4.11 i wtedy sie okaze co ze mna zrobic

Gość kocham2016
idę 2.11, mam nadzieje ze doszło póżniej w dniu spodziewanej miesiączki jestem pewna ze miałam plamienie implantacyjne.

Gość gość
Wiec daj znac co i jak. Jak wrocisz z wizyty. Ja dam znac 4.11 pozdrawiam! Życze szczecia!