Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziś na obiad paluszki rybne. To już zbrodnia czy jestem na krawędzi?

Polecane posty

Gość gość
tak chodze na silownie i nie lubie stac w garach co nie znaczy ze jem byle co ale tez nie mam p*****elca na punkcie tego co jem i nie uwazam ze paluszki rybne to straszne zlo tego swiata i jak raz na miesiac podasz to sie nie przekrecisz a osobiscie to najlepiej lubie cfilety w czystej postaci ani mielone ani panierowane

Gość gość
A ja czasami lubie zjeść paluszki rybne. To taka zbrodnia? Jak zjemy raz na dluzszy czas? Świadomie? Nie przesadzajcie.

Gość gość
Tu ponownie ja od dorsza. Po to mielić ze temat był o paluszkach rybnych a jak wiadomo czesto sa zmielone i w panierce. Jak nie zmielone to jeszcze lepiej-pociąć w paski i opanierowac. Oczywiście mozna zjeść rybę pieczona w piekarniku o niebo zdrowsza jednak nawet takie domowe paluszki rybne sa zdrowsze mimo ze smażone od gotowego żarcia. Maszynka do mielenia w moim domu jest zastąpiona porządnym blenderem z pojemnikiem z nożami i wtedy wystarczy wszystko tam wsadzić i nacisnąć przycisk. Myje mi zmywarka. Gotuje dzien wczesniej albo w sobotę i zamrażam. Pracuje wyobraźcie sobie i potrafie wszystko pogodzić. Mam czas na zabawę z dzieckiem, posprzątanie, gotowanie i czasem zakupy (cześciej meza wysyłam). Da sie tylko trzeba chcieć. Ja nie mam nic do tego jak wy sie żywicie jedynie wypowiedziałam sie na temat tego ze nie ma sie czym chwalić. Wiem ze od tego sie natychmiastowo nie umiera jednak wole zadbać o zdrowie na takich płaszczyznach na jakich mam wpływ duży.

Gość gość
To widac ze paluszkow nie jadasz :) bo te lepszych firm maja filet w calosci. Moze jednak od tego nie umrzemy?

Gość gość
"Da sie tylko trzeba chciec" Jak ja nienawidze tego powiedzonka:O bo w zasadzie to wiele sie da, ale czy trzeba? Czy zycie ma polegac tylko na obowiazkach, na umeczaniu sie w mysl durnej zasady? Moim zdaniem nie, ja wole byc szczesliwa i to tez da sie jak sie chce:D gary nie sa dla mnie w ogole powodem do radosci, wole porobic inne rzeczy, kupuje sporo gotowcow, ale mieszkam za grancica i tu naprawde sa zdrowe produkty, przygotowywane na siwezo.

Gość gość
Ja nigdzie nie napisałam ze trzeba ani nie chce wam wspierać ze to konieczność. Kazdy jest inny i jeden woli sie zmusić (mi tez sie czasem nie chce, jestem tylko człowiekiem..) a drugi ma to gdzies. Ja nie siedzę cały dzien w kuchni, raczej staram sie zdrowo i szybko gotować jak sie da ;) Chyba najprędzej gotowca bym kupiła w jakimś barze mlecznym albo garmażeryjnym sklepie jednak jak ktos woli paluszki rybne z opakowania to nie moja sprawa ;) Kazdy ma swoj styl zycia i fajnie.

Gość gość
Ja uwazam ze od paluszkow rybnych krzywda sie nie stanie. Nawet wiem ze jak kupie świeży filet z dorsza i go usmaze to jest moment. Szybszy niz nagrzanie piekarnika i zrobienie tych paluszkow. Ale po pierwsze nie zawsze mam po drodze ten sklep ze swiezym filetem a dwa jaka mam pewnosc ze jednak ten filet jest swiezy nie tylko z nazwy? Zeby nie bylo. Paluszki jadamy awaryjnie. Nawet warzywa mam ze "swojego ogrodka". Ale tez jestem zdania ze owszem zdrowo ale nie za wszelka cene. Sa dni kiedy doslownie padam i ledwo moge dotrwac do kapieli dziecka.

Gość gość
Możesz nie być pewna czy filet z rybnego jest świeży czy nie, w przypadku paluszków masz pewność, że jest ryba sprzed pół roku albo i starsza. Rybę wstawia się do zimnego piekarnika, piecze się dosłownie 15-20 minut i przede wszystkim nie jest smażona a uduszona czy upieczona.

Gość gość
najlepiej samemu dorsza zlowic tylko tez nie wiadomo co to z niego bedzie , Baltyk taki zanieczyszczony