Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nan rozbieznosc ilosci

Polecane posty

Gość gość

Hej. Moze bedziecie umialy mi pomoc. Synek ma 3,5 miesiaca. Od tygodnia przeszlismy na karmienie Nan Pro 1 poniewaz mielismy duze problemy z karmieniem piersia. Nie bede dokladnie opisywac ale Maly od 2 miesiaca odrywal sie z wielkiem placzem od piersi po 3-4 minutach ssania. Przez to malo przybieral a wykluczylismy chyba wszystkie mozliwe powody (miedzy innymi zeby, uszy, kolki, pozycja, refluks, brak pokarmu). Sciagac nie jestem w stanie. Chodzi o to ze wedlug schematu powinien dostawac 6 razy po 140-150 ml. Na opakowaniu napisane jest ze 150 ml samej wody wiec po dodaniu mleka robi sie z tego jakies 170. Maly praktycznie zawsze wypije calosc butelki czyli te 170. Czy taka ilosc wlasnie powinien wypijac? Czy wasze dzieci w tym wieku byly karmione jeszcze w nocy butelka? Kapiemy go ok 20.30, 21 karmienie a pozniej budzi sie ok 1 i 5. Podawac mleko w nocy czy starac sie uspic albo podac wode/herbatke? Dawalam butelke ale wtedy wychodzi mi 7 karmien na dobe.

Gość gość
to zrób na 120 ml i dodaj 4 miarki (z tego co pamietam). Zobaczysz czy zje wszystko czy zostawi, jak zje ze smakiem następnym razem zrobisz na 150 ml.

Gość gość
Tez karmilam nan i karmiłam ściśle według opakowania. W nocy dziecko nie jadło jakoś od 5 miesiąca.

Gość gość
Wydawalo mi sie ze jak dostaje butelke na noc to pospi cos dluzej ale budzi sie identycznie jak na piersi. Nie bede zmieniac mleka bo to dobrze toleruje ale orientujecie sie jakie sa ilosci w czwartym miesiacu na opakowaniach innych mlek? tez wychodzi wiecej niz to co w schemacie? Do tej pory karmilam piersia na zadanie ale co ok 2.5-3 h i odstepy 4 godzinne wydaja mi sie strasznie duze. Podajecie jakas wode pomiedzy karmieniami? Nawet jak dziecko jest spokojne. Dalam mu wczoraj 2 h po jedzeniu i tym samym dwie przed 40 ml herbatki hippa po czym przy odbiciu bardzo duzo ulal.