Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karmijaca

Jak czesto karmic 2 miesięczne dziecko??

Polecane posty

Gość Karmijaca

I z jednej piersi czy dwoch? ile karmien dziennie macie? Karmiłam 7 razy na dobę, z jednej piersi i mały przybrał tylko 200gram przez miesiac! Co robic?!!

Gość gość
Karm je kałem z o***tu a urośnie zdrowe i silne

Gość Karmijaca
Up prosze o odp

Gość H helix
Ja mam synka 2-miesięcznego i od początku karmię go wyłącznie piersią na każde żądanie. Niczym go nie dopijam z butelki. Nie liczę karmień. Wiadomo że w nocy je rzadziej. Mój ładnie śpi i budzi się tylko 2 razy na cyca, ale wtedy je więcej. Zwykle jak opróżni jednego, to jeszcze trochę pociąga z drugiego zanim się nasyci. W dzień je często, ale mniej jednorazowo. Piersi daję na zmianę, a jak nie pamiętam, z której jadł poprzednio, to macam, która większa i tą daję ;) Jedno karmienie to jedna pierś, żeby miał szansę się dossać do tego późniejszego, tłustszego mleka. Myślę, że w dzień je co 1-2 godziny. Zdarza się jednak, że woła częściej niż co godzinę, ale on ma od kilku dni jakoś większe zapotrzebowanie. Rośnie w oczach. Po 5 tygodniach od wyjścia ze szpitala przybrał 1,4kg. Od tamtego czasu minęły kolejne 2 tygodnie i widzę już na oko i po ubrankach, że urósł.

Gość gość
Ja mam identycznie jak H helix. Mój synek karmiony piersią w miesiąc przybrał kilogram. Teraz ma niestety kolki i w nocy słabo śpi :( Jaka także nie liczę karmień, tylko daje kiedy potrzebuje.

Gość lekareczka1
2- miesięczne niemowlę nie może tak mało przybierać, nawet jak bardzo chcesz żeby było na piersi musisz dokarmiać, zwróć uwagę ile dziecko pieluch moczy, powinno moczyc się często, a przyrost wagi min. 600- 700 g , choć zwykle jest to nawet 1000 g

Gość gość
Karm na żądanie, nie licz ile razy na dobę, jak zje z jednej piersi i chce jeszcze, to daj drugą, nie jest powiedziane, że jedna pierś=jeden posiłek, długość karmienia też nie ma znaczenia, obserwuj dziecko, jedne naje się w 10 minut inne będzie jeść 40 minut, to wszystko jest normalne. Jeżeli martwisz się, umów się z doradcą laktacyjnym, nie podejmuj decyzji na podstawie porad z internetu gdy chodzi o zdrowie Twojego dziecka.

Gość gość
7 karmien na dobę to mało przy piersi... Mój ma za tydzień 3 miesiące, waży 6900. Je w dzień dużo co godz średnio. Musisz więcej karmić...

Gość H helix
Mnie położne w szpitalu mówiły, że dzieciaczek powinien jeść minimum 8 razy na dobę, a przerwy nie powinny być dłuższe niż 3 godziny. Liczy się czas od rozpoczęcia (a nie skończenia) jednego karmienia do rozpoczęcia drugiego. Tylko to dotyczyło noworodka. Teraz jak mój mały ma 2 miesiące w nocy mamy czasem dłuższe przerwy, nawet 4-5 godzinne. W dzień nadrabiamy jak pisałam wyżej. Dzieciaczek je dopóki sam nie wypluje piersi. Wtedy daję mu drugą, jeśli nie wiem, czy się najadł, czy opróżnił pierwszą całkowicie. Jeśli nie chce ssać drugiej, to znaczy, że się najadł.