Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niewiem12345

Slaba mowa u dwulatki

Polecane posty

Gość Niewiem12345

Martwi mnie rozwoj mowy u corki. Za kilka dni skonczy 2 latka. Nie chce powtarzac a kazde jej slowo jest mocno "znieksztalcone". Poza mowa jej rozwoj mnie nie niepokoi,wszystko jest ok. Bylismy u neurologa,laryngologa wszystko ok. A logopeda kazal xwiczyc i czekac. Mala mowi baba,mama,tata,dziadzia,dzia,bam,brum,ta,ne,mniam,niom(pic),co to,lala,eja,dada,papa.

Gość gość
no to moze po prostu niech cwiczy? spedzaj z nia czas, baw sie, duzo do niej mow, i zobacz za jakis czas. cwiczenia to wazna rzecz, wiec nie zaniedbuj. u nas tez pozno zaczela mowic, ale duzo z nia rozmawialismy i powtarzalismy slowa moja strona: http://uslugiszklarskieinowroclaw.wow.atm.pl/

Gość niewiem12345
Sama nie wiem co myslec... Nie chce sie nakrecac ale wszyscy wkolo komentuja "dwa latka i tak slabo mowi"... A co ja mam zrobic? Cwiczymy,czytamy ksiazki,nasladujemy,duzo do niej mowimy...

Gość pedagożycka
Ludzmi się nie przejmuj. Idź jeszcze do fonologa. Dziecko ma ryzyko dysleksji. Podkreslam - ryzyko. Poczytaj w necie o tym jakie są objawy w okresie poniemowlęcym ryzyka dysleksji i zobacz czy pozostałe się zgadzają. Odetnij tv - samo zło do 3 lat.

Gość gość
bratanek do trzech lat nic nie mówił poszedł do przedszkola i buzia mu się nie zamyka z każdym dniem coraz więcej i wyraźniej

Gość niewiem12345
Tv wogole nie oglada. nawet ja to nie interesuje. poszukam w okolicy fonologa. martwie sie naprawde

Gość gość
Spokój, ma jeszcze czas. Grunt, że rozumie, co się do niej mówi. Rozejrzyj się za klubem malucha chociaż godzinkę w tygodniu. Wśród dzieci będzie miała motywację

Gość gość
Mam dwójkę dzieci. Pierwsze mówiło zdaniami w wieku 1,6 roku, drugie w wieku 2,5. Mając 2 latka mówiła mniej więcej tyle co twoja. Inteligencja drugiego dziecka na bardzo wysokim poziomie. Ja bym się jeszcze nie martwiła.

Gość gość
to nie prawda ze dzieci które później mówią są bardziej inteligentne. Mit. Gdzie te wasze dowody?

Gość niewiem12345
Mala jest bardzo "bystra". Rozumie i wykona kazde polecenie,nawet te zlozone. Starszy syn mowil zdaniami w wieku 19mscy. I to mnie tez nakreca tak bardzo. Wariuje juz...

Gość gość
Nie panikuj bo nie masz powodu! Dziecko ma prawo nie mowic do 3 roku zycia i to jest naturalne

Gość niewiem12345
Martwi mnie tez to ze te jej slowa sa takie znieksztalcone,jakby przez nos wypowiadane. Moze na poczatku tak mowi,pozniej doszlifuje ale martwie sie... Ona nawet zbytnio powtarzac nie chce