Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Proszę pomóżcie!!!

Polecane posty

Gość gość

Jak zmyć szamponetke z włosów w 3 dni? Mam 17 lat i zafarbowałam wczoraj włosy szamponetka na miedziany. Nie sądziłam że mama aż tak się wścieknie, przecież to zmywalne... Dala mi 3 dni na zmycie tego inaczej mnie ostrzyże " na chłopaka". Czym to wymyć? Czy od razu się ostrzyc na łyso? :( mam tak zacofana matkę.

Gość gość
co ci wyschną myj od nowa jeśli się nie mylę to na opakowaniu pisze że po 8 myciach schodzi a na początek proponuję farbować jedno pasmo

Gość gość
Wiem że tak napisane. Ale myłam juz z 15 i niewiele zeszlo. Może trochę zjaśniało...

Gość gość
o fak wspolczuje takiej matki

Gość gość
farba podobno schodzi po 24 myciach

Gość gość
Istnieje kilka sposobów na to, by usunąć farbę z włosów w domu albo przynajmniej złagodzić jej odcień. Po pierwsze, możemy się wybrać do sklepu po specjalny płyn dekoloryzujący i zastosować go zgodnie z instrukcjami zamieszczonymi na opakowaniu. Oprócz tego, na zmywanie farby z włosów bardzo dobrze działają składniki zawarte w szamponie przeciwłupieżowym. Jeżeli zastosowałaś szampon koloryzujący do kilkudziesięciu myć, możesz zrobić papkę z wody i rozgniecionej witaminy C. Nakładamy ją na wilgotne włosy na około godzinę, a później zmywamy szamponem. Jeżeli chcesz złagodzić kolor włosów, do szamponu przeciwłupieżowego dodaj trochę sody oczyszczonej, pozostaw taką mieszaninę na włosach na kilka minut, a później zmyj ciepłą wodą. Najbardziej skuteczną, ale także niszczącą włosy metodą jest ich upranie w proszku do odzieży. Uważaj, ponieważ u nasady twoje włosy mogą zmienić kolor szybciej niż na końcach, więc efekt może być inny od oczekiwanego. Nie ulega wątpliwości, że znacznie lepiej jest dokładnie przemyśleć zabiegi, jakim się poddajemy.

Gość gość
To nie farba. Robiłam szamponetka 4-8 myc ale to gowno prawda bo nic się nie zmylo. To nie jest jakiś chamski kolor tylko taka kasztanowa poświatę widac. Nie rozumie dlaczego aż tak się wkurzyła. Moje koleżanki robią w większości włosy u fryzjera normalnymi farbami i chodzą tam z mamami. :(

Gość gość
gość dziś bo nie zapytałaś jej o zdanie a szamponetka musi być byle jaka bo u mnie zeszło po paru myciach

Gość gość
Byla firmy Marion. Nie pytalam bo na nic mi nie pozwala.

Gość gość
Ło matko! Jakie rady... Soda, proszek do prania. To już lepiej niech ta dziewczyna będzie ruda niż łysa.

Gość gość
Soda i proszek też nie działa. Wiec i tak będę łysa

Gość Sonex
Jeżeli farba nie schodzi to może przekoloruj się na swój kolor.

Gość gość
Leć po farbę w Twoim naturalnym odcieniu i ściemniaj że to tak zeszło.

Gość gość
Po prostu pogadaj z mama....albo idz do kolezanki I nie wroc na noc...wtedy przemysli swoje zachowanie w stosunku do Ciebie.

Gość gość
Kurczę ja nie umiem sama pofarbować. Szamponem co to co innego. Mam długie włosy...

Gość gość
Byłam juz nawet u fryzjerki dzisiaj. Powiedziała mi że te szampony tak maja ze czasem nie chca się zmyć. Powiedziała ze można zdjąć kolor ale to drogie, 200 zl. Mama mi na pewno nie da. Jest dalej wkurzona. Gdybym wiedziała że tak będzie to nigdy bym tego nie zrobiła :(