Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cierpienia psychiczne to wynik grzechu

Polecane posty

Gość gość

Bóg was napomina do zmiany,ale najbardziej was ukarze w końcu,jak spełni wasze marzenia.

Gość gość
lecz się głupia kretynko poki nie jest za pozno... powiedz swoje bzdury np dziewczynom ktore zostały zgwałcone albo żonom ktore byly bite, ich cierpienie to wina za nieswoje grzeczy ? powtarzam LECZ SIE , bo jestes opętana religią jak islamiści

Gość gość
nic nie ma za darmo za grzechy trzeba płacić bo grzechy nalezą do demonów

Gość gość
Ale jakie grzechy? Co takiego zrobiła zgwałcona, lub maltretowana kobieta?

Gość gość
a znasz wcześniejsze życie tej zgwałconej ,może była zła i wredna,ktoś chciał się przez nią zabić,może rodzice byli przez nią na skraju załamania

Gość gość
a co maltretowanej żony,może była na tyle głupia i na swój sposób wredna,że chciała założyć rodzinę z facetem nie dla niej,a ona się usrała przysłowiowo na niego,narobiła nieszczęśliwych dzieci,nie mogących sobie się odnalezc na swiecie

Gość gość
może właśnie Bóg spełnił marzenie tej maltretowanej o nieodpowiednim dla niej facecie

Gość gość
Proponuję Ci lobotomię psycholu, skoro na poważnie to wszystko piszesz.

Gość gość
wy nie znacie dekalogu sex przedślubny jest grzechem i przesta wiele małżeństw się rozstaje rozwód

Gość gość
co do gwałtu,to można powiedzieć,że nieszczęścia chodzą po ludziach,a co do maltretowanej to na poważnie,może właśnie spełniło się marzenie o rodzinie z nieodpowiednim dla niej facecie,co w tym takiego szokującego

Gość gość
nie ma boga, nie ma diabla, nie ma grzechu. koniec tematu 😴

Gość gość
nie życzę nikomu gwałtu,ale takie cierpienia psychiczne jakie sprawia moja młodsza siostra matce,to podpada pod jakieś znęcanie,ja nie zdziwię się jak to wróci do niej w formie jakiegoś nieszczęścia,zazna tego co sprawia innym

Gość gość
19:25 Co ma do tego seks przed ślubem?

Gość gość
19:27 Jakie znowu marzenie?

Gość gość
o facecie,z którym z jakiegoś powodu nie jest w stanie się dogadać,kompletnie do siebie nie pasują,więc skoro tak tego chciała to niech ma,niech ją pomaltretuje

Gość gość
19:34 Lecz się psychopato!

Gość wilczekmilczekszamanek
Grzech jest wynikiem choroby psychicznej! Klamstwo to grzech ciezki. Zyc w prawdzie,ot i cala religia... Innych nawracaja tylko wywrotowcy. Ja to pisalem Henryk Wilk aka szarik itp...hehehe Jak chcesz byc szczesliwy to musisz tez pocierpiec...

Gość gość
nie będę się leczył z pisania prawdy

Gość gość
psychopaty nie da się wyleczyć może sam się zapije i będzie spokój !

Gość gość
19:36 Jakiej prawdy? Zaraz się dowiemy, że jak sąd wypuścił takiego faceta, ten wrócił i zabił żonę, to dobrze się stało, bo zasłużyła? Jeszcze może dodaj, że ofiara gwałtu jest sama sobie winna?

Gość gość
19:41 Można... starą dobrą wstrząsówką, albo lobotomią.

Gość gość
ale o jakim przypadku gwałtu piszesz,o którym konkretnie,o jakim sądzie,ja tylko piszę,że jak ktoś coś zrobi złego,to może to do niego powrócić

Gość gość
co jest złego w pisaniu,że dobro i zło może do człowieka powrócić,nie wolno takich refleksji mieć,wszystko się musi sprowadzić do gwałtów,głodnych dzieci w Afryce itd.

Gość gość
tak jak moja matka jest przez moją młodszą siostrę,to nie zdziwię się ,że to cierpienie kiedyś do niej powróci

Gość gośćszarik
Prawda w oczy kole... Tutaj funkconuje formula goscia...bo zaklamani tak to skonstruowali...zycie im sie na leb wali,bo zyja dla srebrnikow,juz nie znaja swoich szykow...etatowi n*******laja na siebie...za 2 grosze chca byc w niebie...jeszcze szatanem strasza szczoch!

Gość gość
19:44 o każdym przypadku gwałtu. A co do sądu, to nie słyszałeś o przypadkach, jak wszczęcie postępowania się przedłużało, taki mężulek wracał do domu i zakatował partnerkę?

Gość gość
a co to ma do tematu luznej dyskusji,że dobro i zło powróci do człowieka według mnie,w przypadku tej maltretowanej to grzechem za który poniosła karę prawdopodobnie było dążenie do związku z kimś kompletnie nie dla siebie lub zgoda na taki związek,może też brak docenienia takiej osoby dla siebie,uniesienie się pychą,brak starań o taką osobę

Gość gość
takie pakowanie siebie i innych w relacje z osobami,których nie jest się w stanie znieść,kompletnie obcych pod względem sposobu myślenia,zachowania itd.z którymi człowiek się nawet nie pokłóci,niedocenienie takich osób z którymi mogłoby wiele połączyć,to jest zródło cierpień psychicznych,co jest takiego nieprawdziwego w tym stwierdzeniu,może to się maltretowaniem oraz mordem skończyć

Gość gość
19:58, 20:03 Myślenie nie boli, wiem, wiem, ale prawda jest taka, że potencjalny przemocowiec nie pokazuje swojej twarzy na "dzień dobry". Później zachodzi szereg następstw psychicznych, które nie pozwalają odejść, np. syndrom sztokholmski.