Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lymphomyosot

Polecane posty

Gość gość

Czy któraś z Was stosuje u dziecka lymphomyosot? W jakiej formie? I jakie są Wasze opinie? My dostalysmy w kroplach ale wg mnie podawanie dziecku kropli na takiej ilości alkoholu to nieporozumienie (choć lekarz mówi, żeby się nie bać ). I w sumie mam mętlik w głowie. Może Wy pomożecie mi rozwiać wątpliwości.

Gość gość
Tak podaje od miesiaca 3 razy 6 kropli na małą ilosc wody . My mamy podawac przez 2 miesiace na obkurczenie migdałka . cõrka ma wysiekowe zapalenie ucha i non stop choruje

Gość gość
Tak ja podaje, na przerost migdalkow bocznych, od 3 mies. mamy podawać jeszcze miesiąc, ale nam lekarz powiedział, że możemy odparowac alkohol i tak robię :) a muszę przyznać, że jest skuteczny.

Gość gość
A jak odparowujesz alkohol? Nalewasz krople na wrzatek? Nalewasz je wcześniej? Córka ma 2 latka i dawkowanie 20 kropli 3 razy dziennie. To wg mnie bardzo dużo. I szczerze mówiąc nie dziwię się że trudno jej to połknąć

Gość gość
To faktycznie dużo tych kropelk. Synek ma 22 mies. i dostaje 3 razy dziennie po 10 kropli, a najczęściej odparowuje nalewajac wcześniej, ale to ok 2 godz wcześniej, a jak zapomnę to trzymam łyżeczkę z kroplami nad para z gotujemy się wody w czajniku, ale słyszałam, że można też dodać wrzątku.

Gość gość
Dziękuję za podpowiedź